[]

tembellik

bu merete cozum bulabilen var mi? faydali seyleri yapmaya useniyorum, buna iste calismak da dahil. rolantide calisiyorum uzun zamandir, kovulmam umarim.

tembellik ettigim konular:
is
is icin kendini gelistirme (2 kat fazla para kazanabilirim biraz calissam)
dil ogrenme (yeni ulke, dil kursuna basladim ama ekstra calismam lazim)
tatil planlama (tatile gidecegiz, biletler hazir ama nereleri gezmeli, gormeli, ne yemeli arastirmam lazim, 1 hafta kaldi)
kitap okuma
ingilizceyi daha gelistirme (bazen kendimi duzgun ifade edemiyorum konusurken)

tembellik etmedigim konular
markete gitme
resmi isleri halletme
disari cikip bir yere gitmek gereken konular
kahvalti hazirlama gibi ufak seyler

duyuru, sozluk, twitter, instagram, linkedin besgeninde sikisip kaldim, baska bir sey yapmiyorum resmen.

bu tembelligi asmak icin bir yol yontem bilen, bir seyler onerebilecek ya da bu konuda deneyimi olup asmis olan var mi?

 
Abi benim durumum da seninkinin tam tersi, yani senin tembellik ettiğin konularda rahatım, etmediğin konularda da ben tembelim :)

Bunu 30 yaşında, oldukça geç farkettim ama iş konusunda, "işi niye yaptığımı" sürekli olarak kendime hatırlatmak çok faydalı oluyor. Mesela elimdeki bir işi hiç sevmiyorum, ama parası güzel, sık sık "parayı alınca şunu yapacağım" diyorum kendi kendime, yeterli motivasyonu sağlıyor. Bir hedef koymak ve hedefe yaklaştığını hissetmek önemli. Eğer o iş o hedefi sağlamayacaksa ya da yeterince motive etmiyorsa hiç bulaşmıyorum.

Oturup ya etraflıca düşün ya da yaz bence. Yani gerçekten 2 kat para kazanabilir misin? Bunun için kaç saat harcaman lazım? Harcadığın vakte değecek mi? O vakit ve para yerine daha çok keyif alabileceğin başka bir şey yapmak ister misin? Aklında soru işareti kalmayınca çok daha rahat oturup çalışabiliyorsun. Motivasyonsuzluğun temeli ikna olmamış olman olabilir.

Dil konusunda da, 3-4 sene önce ilk kez yurtdışına çalışmaya başlayınca ben de zor ifade ediyordum kendimi, şu an anadili İngilizce olmayan çoğu Avrupalıdan iyi konuşuyorum muhtemelen, toplantılarda falan bülbül gibiyim.

Ama özellikle oturup çalışmadım, onun yerine rutinler oluşturdum. Mesela uzun bir şey anlatıcaksam, öncesinde 3-5 dakika kafamda toparladım düşünceleri. Veya işte konuşurken dümdüz konuşmak yerine telaffuzuma özellikle dikkat ettim, kendi sesimi dinledim vs. "Farkındalık" dedikleri olay yani. Konuşurken dikkatini verip, daha iyi konuşmaya çabaladıkça gittikçe iyileşiyor ve alışkanlık haline geliyor. Bunu yapmasan da iyileşir muhtemelen çünkü zaten pratik yapıyorsun, ama daha yavaş olur.

Asıl markete nasıl gidicez, sen onu anlat bize :(
  • plutongezegendegilmi  (19.04.22 17:38:29) 
tembelliğin çözümü "carpe diem" yani action'a geçmektir, bir şekilde başlamak gerekiyor, tüm gerekliliği aynı anda yapmak şart değil sadece başlangıç önemli.

somut öneri istiyorsanız, yapılacak her işi alt işlere bölün, sonra yapma, önem sırası verin işlere, 1. sıraya koyduğunuz işten başlayın, yaptıkça da tik atın işin yanına.
  • gezegen olan pluton  (19.04.22 17:47:17) 
@plutongezegendegilmi: keske ben de oyle olsam. benim usenmedigim seyler zaten hallolacak seyler. markete bisikletle git, seviyorsan bisiklete binmeyi, tesvik edici olabilir. :) olmadi getir de getirsin falan.

@gezegen olan pluton: baslayamiyorum zaten, en buyuk problemlerden biri. basladigim zamanlar biraz calisabiliyorum, ama baslamak cok zor. bugun hic calismadim mesela.
  • lemmiwinks  (19.04.22 17:52:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.