[]

İşkembe nasıl pişirilir?

101'den maretin dana işkembesini aldım. Bi kısmını tavada sarımsak, yag ve tuzla çevirdim ama lastik gibi oldu, çignenmiyor. Bu nasıl yumuşak ve çignenebilir hale getirilir?

Soru saçma gelebilir, hayatımda ilk defa işkembe alıyorum, kedimle beraber yeriz dedim ama kedi yedi ben yiyemedim :D


 
İşkembenin daha çok çorbası yapılır.
Ayrıca işkembenin yapısı gereği kızartılması ise mutfağın (ağır) kokmasına neden olabilir.
Kasaptan değil de hazır aldığın için belki bu sorunu yaşamayadabilirsin.
Malum temizlenmesi çok önemli.
Doğu gibi yörelerde hiç kızartıldığını görmedim.

İstersen bir de en başta suda yarım saat kadar haşla sonra tekrar dene.
  • Erva  (13.04.22 17:25:16) 
İşkembenin önce uzun süre düdüklü tencerede haşlanması lazım. Ondan sonra yumuşayıp pamuk gibi oldugunda saçta veya tavada baharatlar kavurursan o zaman harika olur


  • limonlu eksi  (13.04.22 18:41:49) 
maret işkembe alıyorum ben de sürekli. çorbasını yapıyorum hep, o yüzden onu anlatayım.

temizlenmiş onlar o yüzden temizlemeye gerek yok.
ince ince doğramak gerekiyor öncelikle. sonra tencereye 1 litre suyla koyup haşlayın. kaynadıktan sonra da kısık ateşte bir yarım saat falan daha kaynamaya devam etsin.

hatta daha bile fazla olabilir, çatalla içindeki işkembelerin çok yumuşak olduğunu kontrol ederek piştiği anlaşılabilir. sanırım kaynadıktan sonra tencereden alana kadar 1 litreye yakın su daha ekliyorum ben, sadece baştaki suyla yapınca hem az oluyor hem de çorbanın suyu çok yoğun oluyor.

isterseniz işkembeler yumuşayınca alabilirsiniz, ben tam o noktada bir de terbiye ekleyip 2-3 dakika daha pişirip sonra alıyorum ocaktan.
  • Barki  (13.04.22 19:02:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.