[]

Yapimina yeni baslanan projeye para yatirilir mi?

Bi proje var bulundugum yerde fiyat ve odeme sekli bize uyuyor fakat daha yeni temel atildigindan guvenemiyoruz
Bu proje konusunda imzalanacak sozlesmeye vs guvenebilir miyiz? Projeye girecek olursak neleri goz onune almaliyiz



 
* konut projesi


  • northern eagle  (13.04.22 14:49:21) 
yapabileceğiniz tek şey projeyi yapan kişinin geçmişi. daha önce yapmış bitirmiş teslim etmiş mi? şirketin genel durumu nasıl vs.


bu tip şirketler ltd veya a.ş olduğu için battık biz hadi eyvallah dediğinde alacaklarınızı alabilmeniz için ancak temlik falan koydurabilirsiniz. o tip bir durumda da bir sürü insan mağdur olacağından sıra kalabalık olacak. olur da bir alacağı falan varsa (genelde olmaz) sıra size gelirse alacaksınız vs. alsanız bile ödediğiniz miktarın değeri düşecek vs. vs. adamın canını alacak haliniz yok sonuçta. yoksa yoktur. battıysa batmıştır.

ben girmezdim. şu ekonomik durumda 20 yıldır iş yaptığımız taşeronlar batıp bir anda kapı duvar olduğunu gördüm gözlerimle. elinizde sözleşme ile kalıyorsunuz. pek de bir şey yapamıyorsunuz açıkçası.

bir arkadaşım böyle bir projeye girdi. şirket yarısında battı çünkü başta anlaştıkları parayla bitmesi imkansız şu anda projenin. iş devri yapacaklar bu sefer de yeni gelen müteahhit bitirmek için haklı olarak ek para istiyor. atıyorum 100 bin lira borcu kalmış arkadaşımın, başka müteahhitlerle görüşüyorlar sen bitir biz sana ödeyelim diye. tabi ki adamlar mümkün değil 300'er bin tl daha verin bitirelim diyorlar. versek mi diye aralarında konuşuyor müstakbel ev sahipleri, bunu duyan eski müteahhit işi devretmiyorum bana verin 300 ben bitireyim diyor. haliyle ev sahipleri de adama güvenmiyor. adam devretmeyince iş yürüyemiyor. mahkemelik oluyorlar. öff anlatırken sıkıldım.


yok hocam kısacası bir çare. şirketler ayrı bir tüzel kişilik. bir şey olması durumunda üzerne mal falan da yoksa ki batan şirketin içi boşaltılır muhakkak önden ne yapabileceksiniz? ha sizin yüklenici yapar bitirir, bir sürü de yapan bitiren adam gibi teslim eden müteahhit var orası ayrı. bir aksilik olduğunda pek bir şey yapamayacağınızı bilin ona göre girin kısacası.
  • syozkn  (13.04.22 15:03:48) 
hazır konut varken niye risk alıyorsunuz?


  • nuisance  (13.04.22 15:09:45) 
2009 yıllarında yaptım bu işi. Hayatımda yaptığım en iyi yatırımlardan biriydi.

Ama o zaman İnşaat sektörü oldukça aktif ve yükselişte olan bir sektördü, Türkiye'nin ekonomik koşulları çok farklıydı vs. Projeyi teslim aldığım inşaat firması da bir sonraki projesini bitiremedi. Yani biraz da ucuz mu kurtulmuşum ne.

Ayrıca: proje derken kaç bloktan oluşuyor, yeri neresi bunlar da önemli. 4000 konutluk bir proje vs. olsa daha bi çekingen yaklaşırdım mesela.
  • trixi  (13.04.22 15:12:13 ~ 15:28:30) 
arkası sağlamsa ve sizin de arkanız sağlamsa yapılabilir. ya da banka garantisi veriliyorsa o da olabilir. ancak arkanız sağlam değilse, bir kur riski olur, firma malzemeleri almadıysa - kısmen aldıysa nakit akışı bozulabilir, batabilir, şirketten veya sahibinden hiç bir şey alamama riskiniz var.


  • roket adam  (13.04.22 15:15:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.