[]

İktidar tarafı neden Mansur Yavaş'ı istiyor?

Ekrem İmamoğlu ile uğraşıyorlar.
Rakip olarak sanki Mansur u istiyorlar olarak algılıyorum.

Pragmatist olduklarını düşünerek İmamoğlu onlar için daha büyük bir tehdit mi?

 
mansur yavaş ülkücü olduğu için kürtlerden yeterince oy alamaz. ayrıca kendisinin de dediği gibi siyasetçi gibi değil devlet adamı gibi davranıyor. yani seçim ortamına girildiğinde erdoğan veya imamoğlu kadar yırtıcı olamayacak. paramparça ederler. imamoğlu bunu yaşadı ama kazanmayı bildi. tabi imamoğlu olmazsa ondan sonra en iyisi mansur yavaş


  • paintov  (12.04.22 19:39:28) 
@paintov a + olarak ülkücü kökenli olduğu için potansiyel adaylar arasında şimdiye kadar yapılanların hesabını en az soracak kişi de o bence.


  • fobfilm  (12.04.22 19:47:36) 
Ekrem İmamoğlu'na cevap veremiyorlar ki. Adam ulaştırma bakanını azarlayabiliyor. Ekrem İmamoğlu pasif bir insan değil. Hakkını söke söke almış bir insan. Böyle birini tabii ki istemezler. Onlar için daha büyük bir tehdit.


  • dissendium  (12.04.22 19:47:53) 
Ekrem İmamoğlundan çok korkuyorlar, aslında aday belli ama şu an rüzgar muhalefetten yana, direkt İmamoğlu'nu hedef almak da onlara eksi puan yazdığı için top sektiriyorlar


  • olaylar olaylar  (12.04.22 19:58:35) 
Seçimler için 3 profil sayacağım. paintov güzel tespit yapmış, ben sadece örneklendireceğim.

Muharrem İnce -> CB seçimlerinde oylama bile sonlanmadan ortalıktan kayboldu ve bir televizyoncuya "Adam kazandı." mesajı attı. Destekçilerini yüzüstü bıraktı.

Mansur Yavaş -> 2014 yerel seçimlerinde göstere göstere seçimi çaldılar. Mücadelesini verdi ama çok sessiz ve pasif kaldı. "Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine bile gittik." dedi ama kimsenin umrunda olmadı.

Ekrem İmamoğlu -> Yine göstere göstere çalınmak üzere olan seçimi tırnaklarıyla kazıyarak geri aldı. Yetmedi, seçimi iptal ettiler. Onu da ortaya koyduğu karakter ile farkla kazandı.

Şu an anketlerde Mansur Yavaş'ın adı öne çıksa da seçim ortamında RTE ile aşık atabilecek, kazanma potansiyeli olan tek aday İmamoğlu gibi duruyor. Bu yüzden onu karşılarına almak istemiyorlar.
  • himmet dayi  (12.04.22 21:16:19 ~ 21:17:48) 
Aslında İmamoğlu'nun yaşadığı seçim dönemini bir önceki adaylık döneminde aynı şekilde Yavaş da yaşadı. Tek farkları İmamoğlu masaya yumruğunu vurdu ve kamuoyunun dikkatini çekti. Burada iki siyasi arasındaki (bana göre) en büyük fark siyasi kampanya yöneten ekip ve kendi dönemlerinde ki siyasi konjektur. Yani diyelim ki Yavaş'ın bir önceki dönemde yaşadığı o sıkıntılı seçim sürecini İmamoğlu yaşasa çok büyük ihtimalle İmamoğlu da benzer bir şekilde kabul etmek zorunda kalacaktı. Aktif siyasetin içinden birisi olarak yazıyorum bunları. Ayrıca zaferler kazanılan son yerel seçimde aktif olarak bir siyasi partinin (millet ittifakı içerisinde) siyasi kampanya yürütücüsüydüm. İnsanlar zannediyor ki siyaset=seçim dönemi. Bu düşünce yapısı her ne kadar halkın çoğunluğunda olsa da doğru değil. Seçim dönemi sadece işin vitrin kısmı. Esas mücadele pasif siyasetin ve politikaların yapıldığı, incelendiği, ana hatların belirlendiği zamanlarda oluyor.

İmamoğlu yerine Yavaş'ı mevcut durumda istediklerini düşünmüyorum. Hatta aksine Yavaş yerine İmamoğlu olsun isteniyor karşı mahallede. Bunun hem ideolojik hem politik hem de siyasi sebepleri de var.

- İdeolojik sebeplerden birisi İmamoğlu yerel seçimlerde (kimsenin nedense görmek istemediği bir durum bu) sağ kesimden (özellikle muhafazakâr ve ülkücü taraftan) beklentilerin üzerinde oy aldı. Bu sağ kesim esasında şunu dedi, yahu belki de bu defa sol başkadır denemek lazım. İmamoğlu ilk başlarda bu durumu dengeli sürdürse de yaptığı siyasi hamlelerden ötürü şuan için hanesine artı puan yazdırmayı bırak, var olan kendisini seçen o karşı mahalle oylarını eksiltti.

- Politik sebeplerden birisi Yavaş belediye başkanlığı makamına oturduğu ilk andan itibaren siyasetçi değil de, bürokrat gibi oturdu. Bu hamlesi sayesinde (inanmayacaksınız belki de ama böyle) özellikle seçim döneminde kendisine destek vermeyen hatta kendisinden nefret eden, Yavaş'ın fetöcü olduğunu düşünen insanların takdirini ve sevgisini kazandırdı. Bu sayede de şuan için politik olarak da +1 adım olarak İmamoğlu'nun önünde. Çünkü o karşı mahalle seçmenine karşı mahallenin ağabeylerinden daha fazla sahip çıktı, ötekileştirmedi.

- Siyasi sebeplerden birisi de, İmamoğlu da her ne kadar Yavaş gibi sağ ideolojiden gelmişse de (ailesel ve çevresel olarak) kendisini o karşı mahalle olarak bahsedebileceğimiz seçmen grubuna sevdiremedi. Yavaş'ın kalesi, seçmen kitlesi, doğduğu büyüdüğü yetiştiği mahalle zaten şuan karşı mahalle. Geçmişi ve bugünü (siyasi olarak) İmamoğlu'ndan çok daha fazla temiz. Mesela ben karşı mahalleden siyasetçi olsam şuan ellerimi ovuşturarak kendime rakip olarak İmamoğlu'nu isterim.

Biliyorum büyük ihtimalle bu yazdıklarımı okuduktan sonra bana küfredecek, karşılarında olsam beni dövmeye çalışacak arkadaşlar olacaktır ama politika yapmak, siyaset yapmak çok farklı şeyler. Neden böyle yazdığımı, neden böyle düşündüğümü aktif olarak siyasetin içerisine girince muhakkak anlayacaksınızdır. O yüzdendir ki siyasetin içerisine girip, yükselen insanlar göz önünde olurlar. Çünkü doğası gereği siyaset yapmak öyle herkesin harcı değildir.
  • skzr  (12.04.22 21:28:21) 
bence iktidar tarafı kılıçdaroğlu'nun olmasını istiyor. sebep olarakta geçmişteki başarısızlıklarını söylüyorlar.. ancak bu kılıçdaroğlu'nun avantajı da olabilir bugünkü konjonktörde. çünkü hafife alıyorlar.

iktidar bloğunun imamoğlu'ndan korkutuğunu ve yavaş'ı öne çıkardığını falan hiç düşünmüyorum. bu bana oldukça komik geliyor. çünkü iktidar bloğunu potansiyel oy olarak kendisine çekebilecek kişi imamoğlu değil mansur yavaş. imamoğlu ilk günden beri asıl görevinin ötesinde cb adaylığı için lobicilik yapıyor. oysa mansur yavaş hiç bu tarz suni hareketlerde bulunmayarak sadece işine odaklanmış bir şekilde duruş sergilediği için halktan taktir görüyor. halk kendisine teveccüh gösteriyor. kendisinin böyle bir alt metni olmamasına rağmen halk kitleleri kendisini öne çıkartıyor. dolayısıyla bu sizin söylediğiniz önerme çelişkilerle dolu. asıl tehdit mansur yavaş'ın aday olması. zira son anketlerde mansur yavaş tüm olası muhalefet adaylarından daha önde.

yavaş'ın kürtlerden oy alamayacağını düşünmekte oldukça yanlış. ben bir kürt kökenli vatandaş olarak yavaş'ın adaylığından mutluluk duyarım. siyaseti basmakalıp ve dogmatik düşüncelerle nitelendirmeyi bırakmaları lazım artık herkesin. insanların kahir ekseriyeti etnik kökenlerine göre oy vermiyor bu memlekette.
  • debian  (12.04.22 22:13:53 ~ 22:16:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.