[]

Yurtdışında YL ve eş durumu hk.

Merhaba ekşi duyuru sakinleri. Sorum şu, yurtdışında master için kabul aldıktan sonra erkek arkadaşımı nasıl dahil edebilirim sürece? Şimdilik evlilik planımız yok, yani başvururken evli olmayacağım. Kabulden sonra evlensek, vize süreci nasıl işler? Yoksa evlenmiş olsaydınız bile çok zor olan süreç böyle hiç mi yürümez dersiniz? İnternette bu konuyla ilgili pek bir şey bulamadım, teşekkürler şimdiden.




 
Ülkeye göre değişir. Ülke belirtirseniz daha kolay cevap alırsınız. Mesela Hollanda’da bu mümkün erkek arkadaşınızı kaydettiriyorsunuz erkek arkadışınız olarak resmi mercilere daha sonra eşinizmiş gibi gelebiliyor.


  • but that was just a dream  (12.04.22 10:30:54) 
Cesitli ulkelerde evli olmasaniz bile beraber yasadiginizi kanitlarsaniz es gibi vize alabiliyorsunuz.

Bunun somurulmesinden oturu bu vizeyi verirken insanin burnundan getiren ulkeler var uyarayim. Gideceginiz ulkenin Turk expat ve ogrenci gruplarina sormanizi oneririm.
  • cleric  (12.04.22 10:58:32) 
Ulkeden ulkeye gidiyor, resmi evlilik yoksa beraber yasama kanitlari istiyor ingiltere. Evlilikle evlilik cuzdani ve 1-2 fotograf yetiyor genelde


  • fakyoras  (12.04.22 11:43:21) 
ülkeye göre değişir ama evlenseniz daha kolay da olabilir. Resmi bir kanıt var çünkü. Diğer türlü common law falan diye geçiyor ama birkaç yıldır aynı evde birlikte yaşadığını kanıtlamanı istiyorlar. (böyle biriyle tanışmıştım, whatsapp mesajlarından bir sürü ortak faturaya, eski fotoğraflara kadar her şeyi yazdırıp paket yapmışlar :)


  • nhk ni youkosu  (12.04.22 11:54:03) 
Nişanlılık vizesi uygulayan ülkeler var, gideceğiniz ülkede olup olmadığını araştırabilirsiniz.


  • megalomaniac  (12.04.22 22:28:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.