[]

özel sağlık sigortası gerçekten faydalı mı?

çalıştığım şirket benim adıma allianz şirketinden özel sağlık sigortası sağlıyor 3 yıldır. şu an aylık 519 lira ödeniyor. 3 yıl önce benden istenen talep formunda kronik hastalıklarım sorulmuştu. hayatımda ilk kez sigorta yaptırdığım için çok naif bir şekilde "a demek ki bu alanlarda daha detaylı hizmet verecekler" diye düşünüp miyop ve astım hastalığımla ilgili detayları girmiştim. sonra hastaneye ne zaman herhangi bir göz rahatsızlığı ya da grip türevi bir hastalıkla ilgili anlaşmalı özel hastaneye gitsem (bu miyop ve astım gibi alt hastalıklarla ilişkili olmasa dahi)sağlık sigortasından yararlanamadım. hasta halimle uzun süre ödeme onayı için hastane koridorunda beklediğim ve parayı kendi cebimden ödemek zorunda kaldığım durumlar oldu. göz ve grip dışında birkaç kez özel hastane aciline gittiğim durumlarda da hep veznede katkı payı ödedim 50 lira vs gibi bir tutarda. geçenlerde de anlaşmalı bir laboratuvara giderek bir test yaptırdım (kovid testi değil).

Burada da ödeme çıkmadı ve gerekçesi şöyle: "Teminat Dışında Kalan Haller/Belirli aralıklarla ve/veya kontrol amacıyla yapılan muayeneler, tetkikler ve check-up teminatlarımızın dışındadır."

Şimdi bütün bu deneyimleri alt alta koyduğumda özel sağlık sigortasının bana ne faydası olduğunu sorguluyorum. şirketler çalışanına maaş haricinde özel sağlık sigortası vaat ediyor ancak karşılaştığım manzara bu.

şu an aklımda şu sorular var: "hayatımın herhangi bir döneminde neden özel sağlık sigortasına sahip olmalıyım? bunun bana olası ne tür bir faydası olabilir?"

 
hasta değilken yaptırıp düzenli ödüyorsun, ileride ev sattıracak kötülükte bir şey (Zeus korusun) başına gelirse hayatın kurtulmuş oluyor.

Ayrıca devlete gitmeyip anlaşmalı özel hastaneye gidip 500 liralık muayene ücreti vb. şeyleri ödemiyorsun veya dediğin gibi 50 lira olarak ödüyorsun.

Bence 30'larda yaptırıp yaşlılıkta işe yarayacak bir şey bu. Her sigortanın içeriği farklı olabilir iyi okumak lazım.
  • nhk ni youkosu  (11.04.22 18:39:08 ~ 18:39:51) 
Bizimkinde soyle oluyor mesela. Yillik 1500 sigortaya veriyorsun. Doktor muayenesinde 350 yerine 70 veriyorsun. Kan testlerinde 1500 yerine 300. (1/5i yani) ne kadar doktora gittigine gore avantaji degisiyor. Bir yil hic gitmedim. Bu yil simdiden 6-7 kere gittim coktan parasini cikardi. Bazi hastanelerde hic odeme almiyorlar onu anlamadim ben de. (Mesela koru)


  • hayley williams ile evlenecek genc  (11.04.22 18:45:52) 
iyi bir hastanede apandis ameliyati oldum ozel saglik sigortasi sayesinde mesela. basina ne zaman ne gelecek belli olmaz. devlette de ameliyat ederler tabi ama sartlari ayni olmaz.


  • lemmiwinks  (11.04.22 18:55:25) 
vallahi devlette sıra beklemeden gidip muayene oluyorum. cebimden 5 kuruş çıkmıyor.

pazar gecesi bi sorunum oldu mesela, ertesi güne hemen randevu aldım. doktor tahlil verdi hepsini toplam 30-40 dk içinde hallettim. hiç sıra beklemedim herhangi bir yerde. cebimden de 5 kuruş çıkmadı.

devlet olsa kim bilir ne zaman randevu bulabilecektim.
  • jelly bear  (11.04.22 18:57:18) 
2018 den beri kanserle uğraşıyorum.Devlette çektiğim eziyetin haddi hesabı yok,özelde de harcadığım paranın.
Keşke sağlamken özel sağlık sistemine girseymişim:((

  • arenas  (11.04.22 19:20:37) 
Ailem 3 haftadır bi ultrason çektirecek, uygun bölümden randevu bulup çektiremediler. Uygun bölümden randevu bulsalar bile ultrason için en az 2 hafta bekleyecekler.

Ben bu gün randevu alsam yarın doktora gidip, ultrasonumu çektirip, yorumlatırım, öğleden sonra da işe dönerim.

Tamamlayıcı sağlık sigortası vardı bende. Cebimden de devlet hastanesinde ödeyeceğimden 1 kuruş fazlası çıkmaz.
  • zimbirik  (11.04.22 23:43:37) 
daha önceden yaşanmamış çok ciddi bir hastalığa denk gelirsen özel sağlık sigortası gerçek manada hayatını kurtarır. iki arkadaşım şirketin sağladığı öss ile anadolu sağlık gibi olağanüstü pahalı bir yerde kanser tedavisi yaptırabildiler

laba ödeme çıkmaması çok normal, çünkü kafana göre test yaptırıp sigortaya kitleyemiyorsun. doktora gideceksin, doktor talep edecek, o zaman ödeniyor (covid dahil)
  • roket adam  (12.04.22 00:09:51) 
öss'yi bir yaptıran, bir de yaptırmayan pişman.
yaptırmayanların sebepler malum, randevu bulamama, kalitesizlik, ilgisizlik.
yaptıranlar da, ciddi bi problemin çıktığında baksalar bile (istisnalara yakalanmadan), primlerini yükseltip sana yavaş yavaş ödetirler onu.
  • vizivozo  (12.04.22 00:37:31 ~ 00:41:28) 
Odediginiz sigorta ayaktansa, ameliyat durumunda sadece indirim alirsiniz, ameliati odemez


  • eja  (12.04.22 06:45:06) 
sigorta temel anlamda hasar anında devreye giren ve sigortalıyı ani ve beklenmedik durumlara karşı koruyan bir sistemdir.

Sağlık sigortası dediğimiz şey de aynı şekilde beklenmedik ve ani durumlarda kullanılmak üzere tasarlanmıştır. TSS dahil hiç bir sağlık sigortası ciddi sağlık durumları ile karşılaşmadığınızda kullanabileceğiniz bir araç olması için tasarlanmamıştır. Ayrıca hiçbir sigorta parasını ödedim, ödediğimin karşılığını kullanmalıyım diye satılan bir ürün değildir ayrıca.

Hatta özel sağlık sigortalarında verilen ayakta tedavi limitleri de yatarak tedavi için gerekli olan doktor muayene işlemlerini başlatmanız için hazırlanmıştır. aksi halde 2.050 TL ayakta+ sınırsız yatarak tedavi limitini 2.500 tl ye satmaları size de saçma gelmiyor mu?

Konu en başından belirttiğim gibi grip, nezle vb. doktor ve hastaneyi sık sık kullanmaya çalıştığımız konular üzerine bir sistem değil.

son 3 yıldır özel sağlık sigortamı sadece 1 kez ayakta tedavide kullandım, son 5 yıldır 1 ayakta 1 yatarak tedavide kullandım. Toplamda 5 yıl içinde ödediğim prim 10bini geçmezken toplamda aldığım hizmet bedeli 100bin'in üzerindedir. sağlık sigortaları işte bu tip durumlar için var. ömür boyu yenileme garantisi olduğu sürece de sigortaya konu yaşadığınız rahatsızlıklara muafiyet koyamıyorlar. bu sebeple sağlık sigortası önemli ve ciddi bir konudur. Her sene yaptırıp, her gripte, her aklınıza geldiğinde dur şurama da baktırayım bir kan tahlilime baksın vs. diye son limitine kadar kullanırsanız hem primleriniz gereksiz yere artar hem de ömür boyu yenileme garantisi kapsamına alınmanızı engeller ya da geciktirirsiniz.

İşin en başındaki beyan kısmına gelince, doktor tarafından teşhisi net olarak konup tedavisi uygulanmayan hiçbir konuyu sigorta şirketine bildirmekle yükümlü değilsiniz. Doktorlar genelde tanılarında birden fazla konuyu gündeme getirip sizi bilgilendiriyor ancak bu lafı geçen rahatsızlıkların sizde olduğu kesin değil. çoğu zaman tüm tarama yöntemlerini uygulayıp konuyu netleştirmeden siz tedavi sürecinden çıkıyorsunuz. bu tip durumlarda net teşhis yoksa sigorta şirketine bunu bildirmenize gerek yok. onlara ilettiğiniz her bilgiyi onlar teşhisi netleşmiş ve tedavisi uygulanmış bir rahatsızlık olarak görüyor ve konuyla ilgili muafiyet konabiliyor.

işin özü sağlık sigortası bizim gibi ülkelerde özellikle en önemli konulardan biridir. keşke herkesin bir sigortası olsa ama ne yazık ki sigorta bilinci düşük ve yaygın olmadığından çok az bir kesim bu sigortalara bütçe ayırıyor ya da şirketi tarafından yaptırılıyor.

naçizane tavsiyem sigortaya ödediğiniz paradan çekinmeyin, kat ve kat fazlasını kullanacağınız bir gün gelir, gelmese bile ömür boyu sağlık sorunlarından korkmadan yaşamak gibi büyük bir konfor sağlıyor insana.

Ayrıca sağlık sigortalarınızı kendiniz yaptırıyorsanız harcadığınız parayı çalıştığınız ya da sahibi olduğunuz şirkete masraf olarak gösterip gelir vergisinden düşülmesini de sağlayabiliyorsunuz. bu da bonusu olsun :)
  • erty_ksk  (12.04.22 09:31:05) 
3 senedir eşim ve çocuğuma tss (tamamlayıcı sağlık sigortası) yaptırıyorum. Eşim geçen sene özelde ameliyat oldu, zorunlu pcr testi ücreti hariç beş kuruş ödemedim.

Oğlum zaten hastalandığında direkt özelde.

İşyerim de bana tss yaptı. Hastanedeki benzer semptomlara sahip bir adam gördüm, benimle aynı testleri vs istediler. medical park'a sadece 15tl katılım payı ödedim, benimle aynı şikayeti olan ama özel sağlık sigortası olmayan adam 1800tl ödedi.

Bütün hepsini geçtim, devlet hastanesinde gidip sıra beklemekten, randavu almaya çalışmaktan, tahlil koşturmaktan, tahlil sonucu koşturmaktan sinir krizi geçirmiyorsun. Sonuç gösterme dahil aynı gün halledebiliyorsun her işini. Üstüne ücretsiz kontrol muayenesi var..

Benim için artık gücüm yettikçe vazgeçilmez.
  • kimlanbu  (12.04.22 14:11:05) 
şuanki ülkede yapabileceğin en iyi şey özel sağlık sigortasıdır.

başına gelene kadar "boşa para harcıyorum" dersin, ama bir rahatsızlığın olur, 1 hafta hastanede yatman gerekir veya kanser olursun. o an anlarsın yıllarca bu parayın iye ödediğini. çünkü o an, o şey başınıza geldiğinde, çoğu zaman arabanızı satsanız dahi parayı yetiştiremezsiniz.
  • whatdreamsnevercome  (12.04.22 14:36:04) 
göz için, doktora alerji tanısı girdirmekten başka çare yok


  • mantık  (12.04.22 15:46:31) 
buradaki beyanları anladım, herkese teşekkür ederim ve hasta olanlara da acil şifalar ve sabırlar olsun. ancak aklıma takılan, anlamadığım bir nokta var:

sigorta şirketi bana "kontrol amacıyla yapılan muayeneler ve tetkikler teminat dışı" diyor. ben doktora gittiğimde doktorun yaptığı şey de zaten neyim var, neyim yok onun kontrolü amaçlı muayene değil mi? doktorun kontrolü esnasında orada büyük bir hastalık teşhisi koyduğunda, teminattan nasıl yararlanacağım? bu bir tezat oluşturmuyor mu kendi içinde? sigorta şirketinin "bu teşhis sana konulmuş ama sen doktora kontrole gitmişsin, bunu saymam" diyerek beni red etmesi olası mı? yani o zaman bu sigortadan yararlananlar ancak acile vs gidip kontrol dışı bir teşhis olunca mi bu avantajı sağlıyorsunuz?
  • sarızeybek  (14.04.22 23:05:39 ~ 23:06:39) 
check-up niyetine tüm branşları gezdirmemek için o madde de


  • mantık  (14.04.22 23:25:45) 
merak etme uygulamada kontrol amacıyla tetkik diye yazmıyorlar doktorlar da. şikayetle geldi diyor sigorta da ödüyor.


  • erty_ksk  (20.04.22 09:06:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.