[]

33 yaşından sonra Tıp mı Yazılım mı?

Maddi bir engel yok bunun için. Tıp 20-30 yıl sonra da var olabilir. Ama yazılımcılıkta yazılımcı sayısı ve yoğun talep arttıkça sektörel bir doygunluk yaşama ihtimali var gibi orta-uzun vadede.

Siz olsanız ne yaparsınız?


 
Çok alakasız iki alan.

Yazılımcı kişi mevcut işine devam edip aynı anda freelance iş de yapabilir. Hatta kendi yazılımlarını yapıp pazarlayabilir. Tıpa talep azalmaz tabii ama tıp doktorlarının da durumu ortada. Sağlıkta şiddet, düşük ücretler, hasta bakma sayısı vs. vs. bir sürü problemleri var.

Ben gönlümden geçeni değil ama mantıklı olanı söyleyecek olursam yazılım derdim.
  • himmet dayi  (11.04.22 15:07:39) 
Tıp ve yazılım herhangi iki meslek gibi kıyaslanamaz. Atıyorum yazılım mı inşaat mühendisliği mi dersin ama tıp başka.

Çünkü mental olarak da uygun olmayı gerektiren bir alan. Kadavrayla karşılaştığın anı bir düşün. Buna hazır mısın? İnsanın en ummadık halleriyle karşılaşabilirsin bu meslekte, miden kaldırmayabilir.
  • anten  (11.04.22 15:12:12) 
Ben yazılımı seçerdim. Bence diş hekimliği daha mantıklı olabilir tıp yerine.


  • dissendium  (11.04.22 15:12:59) 
yazilim her yerde her ulkede her sart altinda yaparsin, doktorlugu her ulkede yapman icin tonla ugras tabi ki yazilim


  • bay b  (11.04.22 15:19:26) 
Tıp mezunuyum. Tıp şu an 18 yaşında bile yazılmaz bu ülkede. 33 yaşında hiç gerek yok. Hem çok uzun bi bölüm hem de mezun oldum bitti yok uzmanlık yapmayınca bi şekilde eksikliği hissediliyor, 40 yaşınızda tus çalışacak, 45 yaşınızda uzman olacaksınız. Bence hiç gerek yok bu durumda bu ülkede tıp okumaya.

Yazılım okuyun geçin illa bu ikisinden biriyse
  • nundu  (11.04.22 15:29:24) 
tabii ki yazılım sektörde hala çok büyük açık var ve sektör gittikçe genişliyor.


  • turbo sadık  (11.04.22 15:36:17) 
Tıp okurdum. Dursun kenarda.


  • Deathrow  (11.04.22 15:40:43) 
turkiye'de doktorluk yapmayi tercih etmem. yurtdisi ise ve doktorlugu sevebilecegini dusunuyorsan neden olmasin.

yazilimi kisa zamanda is olarak yapmaya baslayabilirsin. birkac aylik bir code camp ve kendin birkac proje gelistirmen is bulman icin yeterli olur. yurtdisinda is bulmasi kolay. turkiye'de issiz kalmazsin. diger sektorlere gore de her yerde daha iyi para kazanabilirsin.
  • lemmiwinks  (11.04.22 15:45:56) 
33 yaşından sonra tıp eğitimine 6 yıl boyunca motivasyonu sürdürmek çok zor. özellikle bir yandan güzel para kazanmıyorsanız, ki bu eğitim esnasında başka şeylere çok zaman harcayamazsınız.
sonra bunun tus'u var, uzmanlığı var yan dalı var, 24 saat nöbetleri var o yaştan sonra çekilecek şey değil.

yazılım derim.
  • bohr atom modeli  (11.04.22 15:52:36 ~ 15:53:13) 
abım tus ta turkıye 20.sı oldu hacettepe tıp mezunu. 42 yasında kardıyolojı profu ve kardıyolojı bolum dalı baskanı, aldıgı maas 15000 tl, ablam 44 yaşında,30-40 bın kazanıyor ozel sektorde kadındogumcu. o da ankara tıp ı besıncılıkle bıtırdı. ancak canı cıkıyor son 20 yıldır. sureklı rısk altında, en ufak bısey olsa hastalar dava acıyor. ikisi de karıyerının top noktasında iki doktor ornegı sana. ne bu ulkede ne de baska yerde ınsanla ugrasılmaz. ınsandan uzak duracaksın. tabıı kı yazılım. ben siber guvenlıkcıyım ve sımdı bana ozenıyorlar ve almanya ya gıdersem hepsı pesımden gelmek ıstıyor, almanca ogrenmeye bu yasta hazırlar. var gerısını sen dusun.


  • camene87  (12.04.22 15:55:02 ~ 15:57:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.