[]

Fulya 16 bin lira kira

Malum sitede geçerken gördüm, Şişli Fulya'da 74 metrekare, 1+1, 10 yaşında çatı kata 16 bin lira aylık kira istiyorlar. Bu ve buna benzer birçok ilan var, örnek olsun diye bunu baz aldım. Buralar kiralanabiliyor mu hakikaten, eğer kiralanıyorsa kimler kiralıyor? Araplar falan mı?




 
Dün arkadaş grubumuzla aynı şeyi konuştuk. Kurtuluşta ev baktım 1+1 10500 tl şok oldum, aynı ev birkaç ay öncesinde maksimum 4500 falandır.


  • ikea kupası  (11.04.22 11:14:36) 
Etiler’den bildiriyorum. Üst kat 22 bin liraya kiralandı. Bina 35 yıllık. Simülasyon içinde yaşadığımıza inanıyorum.


  • ruhen hastayim ben  (11.04.22 11:18:36 ~ 11:18:50) 
maaşlı çalışmak=modern kölelik.
ister maslak'ta uluslararası bir şirkette yönetici olun ister arge'de mühendis, isterse çağrı merkezi çalışanı... beyaz yaka herkes, bağlı bulunduğu castın, piramit basamağının asla %25 daha fazlasına yükselememesi üzerine kurulu bir düzende çalışıyor.

size bize tabi yüksek bu kiralar. ama size bize işte.

freealancer çalışan, ticaret yapan, veya bir tür esnaf olan bile, yani kendi bacağını kendi asıp rahat yaşayan pek çok insan var.toplumda yüzdeye vurduğunuzda sayıları çok az ancak varlıkları tam tersi oranda; ekponansiyel şekilde fazla. bir de koca ülkede bir tane fulya var. saysan böyle 3-5 tane daha semt ancak çıkar. 80 milyonluk, bu kadar geniş alana sahip ülkede bir şehir; bir şehrin de böyle saysan 10 tane çıkmayacak lüks yaşam alanı mevcut.

yani olabilir, çok şaşıracak bişey yok.

ayrıca yabancı nüfusu+1
  • rewlack  (11.04.22 11:28:16 ~ 11:53:13) 
bu bana anormal gözükmedi. oturalacak bir ev için 7-8bin bulsak oo ucuzmuş gibi görüyorum artık. ve evet, kiralanıyor. Değişmeyecek ve hep yükseleecek olan bu pahalılığa rağmen biraz konforunu düşünen adam o parayı göze alıyor. 1+1 ise yeni nesil binalardır.


  • halboyle  (11.04.22 11:50:06) 
Etrafimda 30'dan asagi alan beyaz yaka arkadas kalmadi, maasin yarisini kiraya vermek eskiden beri normal karsilanir genelde.


  • divit  (11.04.22 12:09:05) 
istanbul'daki insanların %80'inin maaşı 10 bin TL'yi geçmez. Bu kira artışlarının nedeni yabancıya konut satışı, mülteci etkisi ve enflasyon.

Esnaf ya da kendi işini yapanlar şu ortamda çok kazanmıyorlar. Hatta bir çoğu batma tehlikesindeler. Vergiler, faturalar yüksek. Hizmet sunulan insanların geliri belli.

Rusya ve Ukrayna'dan gelen çok sayıda kişi var. Artık Bim'de, A101'de Rus görüyorum. Bir önlem alınmazsa Türkiye'de barınma ciddi bir sorun olacak.
  • Cruyff  (11.04.22 12:40:51) 
Esnaflar için çok kazanılıyor denmiş duyuru da, bir esnaf olarak bu düşünce yapısını kabul etmiyorum. Emin olun çoğu esnafın sağlam sermayesi yoksa ya batıyorlar ya da batmak üzereler...

Şuan ülkede normal olan herhangi bir şey yok. Tamam ticaret birbirine bağlıdır ama insanımız o kadar kötü kalpli ki hiçbir bilim dalı şuan ülkede olup biteni açıklayamaz. Bugün sattığım ürünü bugünkü satış fiyatımdan alamıyorum. Bu yüzden sermayeden ya da kâr marjımdan yiyorum. Bir nevi kârdan zarar. Ama bu sürdürülebilir bir durum değil. Böyle giderse 2023'ün ortalarına doğru malları dikecek bizim dükkan.
  • skzr  (11.04.22 13:18:06) 
Millet çocuğuna öğrenci evi olarak bile tutabilir orayı, tabi benim tanıdığım zenginler daha mantıklı bir iş yapıyorlar, çocuk üniversiteyi kazanıyor, civardan ev alıyorlar ne öyle kira mı ödeyecekler, zaten 4-5 sene sonra kar ederek satarlar.

Bunun dışında evet ödeyebilecek çok insan var, şöyle hayatıma bakıyorum, biraz risk alsam ve başarı ile sonuçlansa ben de bu kirayı ödeyebilirim ve maaşlı çalışmak seviye atlatamaz +1, kölelik demek saçma geliyor ama para kazanmak gerçekten maaşla olacak iş değil. Ülkede kredi çekip ev almak, araba almak daha çok kazandırıyor
  • atom karincanin torunu  (11.04.22 13:31:39) 
sadece belirli mahallelerde yaşamak için absürt bir şekilde bu kiraları veren kişi çok. kişinin açıklaması zaten işten eve gelirim dışarı çıkmam. yani kendince dışarıda harcayacağı parayı eve gömüyor.

elbette ki plan tutmuyor ve en fazla 12 ay sonra gidiyor ilgili yerden.

ev sahibi de ne istersem veriyorlar diye kirayı hiç düşürmüyor.

özellikle beşiktaş moda'da falan çok ev sahibi tanıyorum böyle 7-8 ay evin boş durmasına aldırmıyor nasıl olsa bi keklik gelip tutacak diye.
  • duyurukullanıcısı  (11.04.22 14:19:50) 
Yurtdışına iş yapıp 2000-3000 dolarla İstanbul'da yaşayan tipler var, birini tanıyorum. Onlar rahat tutar mesela. Üstüne Araplar Ruslar geliyor ama onlara küçük ve kötü gelir sanırım o ev.


  • nhk ni youkosu  (11.04.22 14:46:05) 
fiyat algısı tam oturmadı o yüzden. ben maaşıma, gelirime bakmıyorum. şu an için o para verilmez diyorum. değeri bu değil. ama gelirime baktığımda verilebilir diyorum. insanlar maaşına oranlıyor demek ki.

ayrıca zamlar dur durak bilmiyor. bugün aidata ocak ayında yapılan %40 zamma ilave %75 zam yaptılar. sene sonuna kadar böyle gitmez, bir kaç ayda bir böyle zam gelecektir. bu sene resmi enflasyon bile %100'ü geçer. bir kaç ay önce 4-5 bin olan yerin kirası 10 olmuş, normal.
  • gabe h coud  (11.04.22 15:02:00 ~ 15:05:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.