[]

Neden sekersiz cikolata uretilemiyor

Sifira yakin seker iceren bir cikolata tipki yapay et gibi uretilebilir mi?




 
Var?

Tatlandırıcılı çikolatalar mevcut. Ülker şekersiz bitter, buono şekersiz sütlü çikolata.. vb.
Keza %99 kakaolu lindt de var.Çikolata dediğimiz zaten kakao+yağ+şeker üçlüsünden oluşuyor temelde. Acı olmaması adına şeker veya muadili olmalı. Şekersiz de stevia olabilir tatlandırıcı olabilir. Aksi takdirde yağlı kakao yemiş olursunuz zaten
  • helena  (09.04.22 20:48:10 ~ 20:48:47) 
Var. Güzel çikolata ydı sanırım adı.


  • baldan kaymak  (09.04.22 20:58:17) 
uretilebilir ve uretiliyor.


  • in vino veritas  (09.04.22 21:46:57) 
Üretiliyor. Yapay etle bi ilgisi yok bence. Kakao tek başına şekerli bişey değil zaten.


  • rewlack  (09.04.22 21:55:38) 
kakao zaten sekerli bir sey degil ki. cikolata dedigin sey kakaonun yagindan ayirilip tekrar birlestirilmesiyle olusturulan bir urun.

gecen gun lindt'in %100 cikolatasindan aldim mesela. bir karenin ceyregini agzima attim, o beni bayagi oyaladi. oldukca keskin.
  • chezidek  (09.04.22 22:11:22) 
Bim'de stevialı var.


  • seaman  (10.04.22 00:44:52) 
ühüüüü bir çok çeşidi var.


  • kaptankedi  (10.04.22 01:11:32) 
Şeker ve çikolata farklı ürünler. Kakao meyvesi kavun gibi, kalın kabuklu birşey. Kakao çekirdeklerinin etrafı da sümüksü, mukozamsı bir yapı öz ile kaplı. Tadı da oldukça lezzetli ve özgün. Tatlı, ekşimsi bir aroması var. Bunun içinde de kakao çekirdekleri var, boyutları cevizden büyükçe şeyler. Ufak değiller yani o kadar.

Şeker ise hemen her ürüne konuyor artık çünkü beynimizdeki ödül merkezlerini tetikliyor. Aslında bildiğin uyuşturucu madde yani. Bir seferinde kurutulmuş et (jerky deniyor galiba) paketini inceliyordum, onun bile içine şeker koymuşlar. Oranı düşük ama var yani. Dolayısıyla çikolata da pekala şekersiz olabilir ki keza deniz tuzlu ve karamelli çikolatalar var.

Maya uygarlığının çikolata kullanımı günümüzdekinden çok farklı. Belki hazırlanış yöntemleri aynı olabilir ama tad olarak değil. Çekirdeklerini kavurup, taş havanlarda öğütüyorlar. Sonra sanırım yağı çıkartılıyor ya da su ile karıştırılıp hazırlanıyor. Orijinalinde belki lezzetli bile değildir aslında. Ama faydalı ve besleyici tabi.
  • burka  (10.04.22 01:14:03) 
yapay tatlandırıcılar da zannedildiği kadar masum değil...


  • motosiklet burclu adam  (10.04.22 01:42:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.