[]

"almanya'daki mercedes'e yaz"

gerçekten böyle bir şey var mı yoksa bu bir sözlük miti mi?

türkiye'deki mercedes galerisiyle / dağıtımcısıyla yaşadığın ve çözemediğin bir sıkıntıyı globale iletince bir işe yarıyor mu?


 
En nihayetinde bir “marka” söz konusu. Marka ve bayiler arasında bazı konularda anlaşmalar bulunur. Şöyle düşün: bayiler sadece satış yapıyor. Arabanın asıl sahibi almanya’daki marka.


  • yankee jumping  (29.03.22 07:29:26) 
kesinlikle mit değil.

yazın aracımın basit bir parçası değişecek diye 1.5 ay bekledim. sürekli olarak "parça henüz gelmedi" diye oyaladılar.

sonra fransa citroene yazdım.
ertesi sabah citroen türkiye aradı. (salı günü)
cuma günü aracımı teslim almam için aradılar.

hala kargolanmadığını söyledikleri, gümrüğe gelmediğini söyledikleri parça ne hikmetse bir anda aracıma takılıvermişti.
  • whatdreamsnevercome  (29.03.22 07:54:59) 
Türkiye'deki galeri ve oto servislerin çoğu özel ve bağımsız şirketler. Yani Mercedes'in yönettiği onlara bağlı organizasyonlar değil. Bir şirket mercedes'e isim hakkını ödüyor. Onların yönlendirmelerine uyacağının sözünü veriyor ve dükkanı açıyor.

O yüzden bu tarz durumlarda çok gerilirler. Çünkü işin sonunda bayilik anlaşmasının askıya alınmasına kadar gidebiliyor süreç. Yani işe yarayabilir.

Ama...

Sen globale söylersin. Bunlar da konu büyümesin diye senin aracındaki sorunu olması gerektiği gibi değil aman başımızdan savalım diye bulunabilecek en hızlı çözümle gidermeye çalışır seni yollarlar. 2 ay sonra sorun nükseder:) Bu da türkiye gerçekleri.
  • anten  (29.03.22 09:39:55) 
bazı firmalarda evet işe yarıyor. bazı firmalar ise biz merkez ofisiz, konuyu türkiye ofisiyle çözün deyip başından savıyor. opel'de öyle olmuştu mesela. benim çalıştığım firmalarda da merkez ofis lokal meselelere karışmaz.


  • roket adam  (29.03.22 10:40:14) 
araç c200 d. sorunda turbo arızası mı?


  • mikahakkinen  (29.03.22 12:41:00) 
İş arkadaşımın Ford aracı için, her periyodik servis sonrası yurtdışından memnun kaldınız mı diye anket geliyor. Bir tanesinde memnuniyetsizliğini belirttiğinde buradaki yetkili servis arayıp, davet etti ve tüm dertlerini ücretsiz ve şahane bir şekilde çözdüler.

Evet, ilgili markanın merkeziyle yazışmak işe yarıyor.
  • kaptankedi  (29.03.22 13:56:00) 
Ben Asus merkezine yazmıştım, 1 aydır ulaşamadığım servis ertesi gün arayıp ücretsiz halletti problemi


  • mirty  (29.03.22 17:06:32) 
Her sektorde olmaya bilir ama araba sektorunde benim deneyimim mit oldugu yonunde, merkez yardimci olur diyorsun ama umurlarinda olmuyor.

Yurtdisinda yasadigim birkac farkli hadisede farkli markalardan ayni cevabi aldim ki bir tanesi mercedes idi: "Senin isin bizimle degil lokal bayi ile, araci direk bizden almadan onlardan aldin. Sikintini direk bayi ile cozmen lazim biz karismayiz, isterseniz dava edin"
Yardimci olmuyorlar..
  • cooperr  (29.03.22 18:59:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.