[]

Kazık atmak mı, enayilik mi, yoksa normal mi?

Bir arkadaşla oldukça niş bir alanda bir işe giriştik. Arkadaşın gereksiz detaylara takılması ve üzerine düşen görevleri bir süre sonra sallaması gibi nedenlerle proje çöp oldu. Zamanında bu işi tek başıma yapabilecekken sırf bu arkadaşa ayıp olmasın diye yapmadım. Şimdi aynı alanda başka biri, bizden çok sonra başlamış olmasına rağmen yardiriyor.

Şimdi başka bir iş imkanı var. Fikir aynı arkadaşa ait ama 3-4 yıldır yapacam diyip duruyor, bir şey yapmıyor. Benim bu işi yapma imkanim doğdu şimdi. Arkadaşla birlikte yapalım desem, yukarıda anlattığım proje gibi çöp olacak. İzin alsam, arkadaş gönül koyacak, benim fikrimi mi çalıyorsuna dönecek mevzu. Yapmasam, 3-4 yıldır yapmadığı gibi yine yapmayacak, sürekli fikir aşamasında kalacak veya yine başkaları ise girecek, fırsat kaçacak.

Sizce ne yapmalıyım?

 
metindeki sihirli kelime. "izin alsam" izin alin ve olacaklari gorun. ha buna curet edemiyorum dersen unutacaksin o projeyi. sonucta adamin projesi.


  • buenosdias  (25.03.22 13:44:36) 
Tarih böyle konularla dolu. Nuri Bilge Ceylan ve Zeki Demirkubuz arasındaki film muhabbeti de bu tür bir şey. Birinin anlatıp durduğu ama yapmadığı işi öbürü yapıyor sonra arkadaşlıkları bozuluyor.

The Billion Dollar Code belgeseli var Netflix'te, Google Alman gençlerin fikrini alıp daha iyi hale getiriyor. Aslında çalıyor.

Bence oturup konuşabilmelisin, "bak böyle bi fırsatım var ama ortaklı işler bir noktada bozuluyor geçmişte de gördük, herkesin çalışma yöntemi farklı, ben bunu tek yapmak istiyorum". (o yardıran örneği de ver gerekirse) İş ne kadar önemli, arkadaşlığınız ne kadar iyi ve önemli, bunların cevabına göre değişir her şey. Bu iş arkadaşlığın bitmesine gidebilir yani. O sadece para koysa daha küçük ortak olsa sen yönetsen falan... ama yine bi noktada iş kötü olur bence. Sen kendin yapsan, o daha önce adım attı bişey yaptıysa dava edebilir sanki. Tabii fikri haklar konusu garip bir şey, birebir aynısını yapmadıktan sonra sonuç da çıkmaz pek. Bence bu Amerikan tarzı kapitalizm işi, yani "arkadaşlığın canı cehenneme ne olursa olsun bu işi yapıyorum" diyemiyorsan yapma.
  • nhk ni youkosu  (25.03.22 13:57:52 ~ 13:59:30) 
Yemeyenin malını yerler diye bir laf vardır. Yani arkadaşın fikri 2011 yılında "abi elektrili otomobil mi üretsek" orijinalliğineyse ayıp olur tabii de, genel geçer bir şeyse herkesin aklına gelir yani.

Bir arkadaşım sürekli bir e-ticaret sitesinde şu ürünlerden getirelim de satalım diyordu. Dedi dedi dedi senelerdir hayata geçirmedi. Bir adım bile atmadı. Sonra ben bir üreticiyle tanıştım. Nakitim de vardı gittim aldım ürünleri, satışa koydum fena da kazanmadım. Biraz bozuldu tabii ama ee abi araştırsaydın da bulsaydın. Sen satsaydın. Ya da dedim al üreticinin telefonu çok istiyorsan sen de sat. Nasılsa tek satıcı ben değilim. Sen de kazan.

Ona da girmedi. Bozuk attı sadece. Ee böyle adama ne diyeyim ki. Onun keyfi gelecek diye ben niye işimi bekleteyim.
  • anten  (25.03.22 14:01:12 ~ 14:03:19) 
yardır gitsin bro


  • all girls dream  (25.03.22 15:11:00) 
Ben olsam x diye hayali bir karakter yaratıp arkadaşıma sorardım;
X, şu işi birlikte yapmak istiyor, eğer sen benimle yapmayacaksan ben onunla yapacağım, ne dersin?
Hayır derse yardır
Evet derse, baştan işi savsaklamayacagini filan iyice konuşup hatta kağıda döküp onunla yapardım.
  • etna  (25.03.22 15:21:13) 
Önemli olan fikir değil üzerine koyulan emektir.

Herkes mesela facebook için bunu ben de düşünmüştüm diyor. Düşünmenin kimseye bir faydası yok. Herkesin aklına bir sürü fikir geliyor zaten biraz düşününce. Önemli olan o fikri bulmak değil. Somutlaştırmak. O yüzden ben bu işi yapardım.
  • zimbirik  (25.03.22 15:55:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.