[]

Benzer gelire sahip olmayan ciftlerin kira odemeleri

Cinsiyet ve cinsiyet rollerinden bagimsiz olarak soruyorum, asagi yukari benzer gelire sahip olmayan evli ciftler kira odemelerini nasil gerceklestiriyor? Daha fazla gelire sahip olan birey oransal olarak daha fazla mi oduyor? Yoksa gelirler arasinda ucurum olsa dahi yari yariya mi odeniyor. Evli degilim, bu islerde nasil bir yol izleniyor merak ediyorum.

Kiranin tamamini ustlenen bireylerin yazmasina gerek yok, tesekkurler.


 
Biz, beraber yaşadığımız için bütçeyi ortak yapıyoruz. Ay başında aldığımız maaşlar farklı olsa da ay sonunda birikimlerimize eşit para atacak şekilde ödemeleri ve harcamaları bölüştürüyoruz. Eğer ay sonunda eşit olmadıysa o zaman az harcayan diğerine biraz atıyor elde kalan parayı eşitlemek için. Bir dahaki ay başı 0 dan tekrar maaşlar alınıyor, aynı düzen devam ediyor.


  • zimbirik  (16.03.22 14:31:33) 
tüm gelir birleştirilir, tüm giderler oradan yapılır. kalan ortak bir yatırım hesabına konur. evlenince maaşın senin maaşın olmuyor artık. ailenin maaşı.


  • gabe h coud  (16.03.22 14:43:41) 
Herkesin kendine özgü bir davranış biçimi olur, hiçbirine mutlak doğru diyemeyiz.
Kimin ne kadar kazandığına bakılmaksızın tüm masrafları erkeğin ödediği, kadının gelirinin sadece kişisel harcamalarına ve birikime gittiği aileler de azımsanmayacak kadar çok.

Bizim anlayışımızda az veya çoka bakmaksızın ikimiz de beraber kazanıyor, beraber harcıyoruz. Doğrusu, olması gerekeni de bu gibi geliyor bana.

Hayat ve evlilik çok uzun bir süre. Bu süreçte birimiz işsiz kalabiliriz, zengin olabiliriz, hasta olabiliriz.
Sizin sorunuza cevap olarak kira yarı yarıya değil ortak gelirden ödeniyor.
  • michael_knight  (16.03.22 14:48:12) 
gabe +1 ortak bütçeden ödenir. evliliği ev arkadaşlığı gibi basite indirgiyor bu düşünce. bu mantıkla mutfak alışverişini de ayırmak gerekir o halde. "sen çok yedin, ben az yiyorum. banane sen daha çok ödeyeceksin" şeklinde diyalogların yaşandığını düşünemiyorum, hoş değil. evlilik bir aile, bir yuva kurmaktır.


  • Improbable  (16.03.22 15:08:54) 
Kisisel gelirin bir kismiyla ortak butce yapilir. (Atiyorum iki taraf da der ki 80%i ortak butceye veriyorum)
Butun masraflar ve ortak yatirimlar bu butceden yapilir. 20% ise bireysel yatirimlar ve zevkler icin kenara konulur. Sonucta aile olunca bireysellik kaybolmuyor ve her zaman bosanma olabilir.

Benim icin boyle.
  • kuehles blondes  (16.03.22 16:57:25) 
gabe +1 Gelirimiz ortak, gider konusunda ise ikimiz de gerekli gördüğümüz harcamayı yaparız, tereddüt edersek birbirimize danışırız. Ay başında ortak gelir ile bütün borçları öderiz. Bunun dışında ne kirada ne de diğer giderlerde senin benim hesabı yapmıyoruz. Aynı gemide ilerleyip gidiyoruz.

Eşim gerek gördüyse isterse kendine kıyafet alır, ben gerekli gördüysem başka bir şey alırım. Eğer bu konularda çekinceler veya karşılıklı baskılar oluşursa zaten o evliliğin içinde kalmak da çok zor olacaktır.
  • yeninesiltupcu  (16.03.22 17:19:20) 
bizde eşimin maaşı oransal olarak benim maaşımın çok üzerinde, ortak bütçe yapmıyoruz.
kira aidat vb. yüksek ve her ay düzenli gerçekleşen ödemeleri onun hesabından yapıyoruz.

maaşımı alır almaz ufak bir miktar döviz alıyorum ben kenarda dursun diye. market ve mutfak harcamalarını da ağırlıklı olarak ben kendi hesabımdan gerçekleştiriyorum.

ay sonuna doğru ne kadar paramız kaldığına bakıp gönlümüzce harcıyoruz veya ihtiyaç dahilinde değerlendiriyoruz. zaten pek kalmıyor :')
  • evde liyakat kalmamis  (16.03.22 17:37:58) 
Kız tarafı benden çok kazanıyor.
Erkek harcamalari, ödemeleri yapar. Kadın da birikim yapar şeklinde gidiyoruz.

  • allah yazdiysa bozsun  (16.03.22 17:38:42) 
Tamamen ortak. Sanki tek maas aliyormusuz gibi. Aksam beraber oturup neyi nereye harcayacagimiza, birikim yapacagimiza karar veriyoruz sadece. Sen su kadar aldin, ben bu kadar verdim muhabbeti hic gecmedi. (Ki calismadigimiz donemler de oldu bolca).


  • brkylmz  (16.03.22 21:04:57) 
eşim şu an çalışmıyor ancak çalıştığı dönemde benim 5'te birim kadar kazanıyordu. tüm masrafları ben karşılıyordum, o da kendi maaşını sadece kendine harcıyor ve kendi birikimini yapıyordu. ayrı bütçe yapıyorduk yani.


  • roket adam  (16.03.22 22:01:00) 
arkadaslar ortak hesabiniz oldugunda, atiyorum kendinize bir parca kiyafet alacaksiniz, bak buradan x lira aldim, sunu alacagim diye hesabini veriyor musunuz?

tum parayi ortak hesabiniza attiginizda, disari cikip arkadasinizla iki bira iceceginiz zaman hesap isini nasil yapiyorsunuz? kendinize (sahsi harcamalariniz icin) maasin bir kismini ayirmiyor musunuz?
  • bollocks44  (16.03.22 22:10:39) 
ben herseyi oduyorum (onun iki kati kadar aliyorum)
hanim kazandigini eziyor, bana kurus koklatmiyor.

ben de hatun olsaydim aynisini yapardim, calissin odesin hirbo banane ya.. :D
  • cooperr  (16.03.22 23:08:21) 
bunun net bir cevabı olamaz. Ben hanımın maaşına ellemem. Kendince mutfak alışverişi yapar ve çocuğun kıyafetlerini alır. Diğer her şey ben de. Bu beni hiçbir şekilde rahatsız etmez. Bizim böyle, kardeşimin evliliğinde ise ortak bütçe var mesela.


  • Kresto  (16.03.22 23:20:05 ~ 23:22:32) 
@bollocks çoğunlukla söylemeyiz, yani gerek duymayız. Zira ikimiz de birbirimizi tanıyoruz. Bazen aklımıza takılırsa sen ne dersin diye sorarız o kadar.

Ayırca dediğiniz gibi bazen bir yere gidince ödeme durumu oluyor, bunlar da yine doğal olduğu için sormayız. Kendimizce ne gerekiyorsa onu yaparız.

Mesela benim müdür olduğum birim ile iş sonu vs. bir yere gidiyorsak hesabın en azından önemli bir kısmını ben çekerim. Eşim daha bir gün bu ne diye sormamıştır. Veya eşim bir arkadaşına veya yiğenlerine bir hediye alması gerektiğinde bana sorması gerekmez. Çünkü bazen iş veya günlük hayat gereği böyle şeyler oluyor ve çok normal.
  • yeninesiltupcu  (17.03.22 15:52:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.