[]

Görev Çubuğundaki Açık Klasörler / Programlar....

Merhaba,

Açık olan dosya ya da klasörlerin üzerinden geçerken küçük bir bölümde görüntüleniyor ya ne olduğu onun olmasını istemiyorum.

Google da araştırdım ama sanırım yanlış aradım sadece oynayan video varsa onun ön izlemesini yapmamasını sağlayabildim.

Bilgisayarım problemli, diyelim excelde veri giriyorum imleç kayıp bir klasörün üstüne gelse oradan alsam bile görüntü sabit kalıyor.
Bu olayı komple kapatmanın bir yolu var mı?

Teşekkürler.

 
1) windows tuşuna basın ve regedit yazın. kayıt defteri düzenleyicisi çıkacak, aç diyin.
2)sol taraftan HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced takip edin
3) Şimdi sağ tarafta DisablePreviewWindow adında bir DROWD arayın, varsa çift tıklayın ve değerini 1 yapın.
4)Eğer öyle bir şey göremiyorsanız sağ tıklayıp yeni diyerek DisablePreviewWindow isminde bir DROWD yaratın. Yarattığınıza çift tıklayarak değerini 1 yapın.


Bütün bunları şu sayfadan çevirdim:

answers.microsoft.com

ikinci çözüm.
  • pispinti  (24.02.22 13:26:45 ~ 13:27:13) 
www.thewindowsclub.com

Burada görünen Görsel Efekt ayarlarından şunları kapatmayı deneyebilir misiniz?
• Enable Peek
• Save taskbar thumbnail previews
• Show thumbnails instead of icons,

Şirket bilgisayarından deneyemiyorum şu an maalesef.
  • himmet dayi  (24.02.22 13:27:29) 
Olmadı maalesef.

Teşekkürler yine de yapacak bir şey yok.
  • Dağcı  (24.02.22 13:46:26) 
Uygulama kullanmam diyenlerden değilseniz 7+ Taskbar Tweaker uygulamasına bakar mısınız? "Fare imleci üzerindeyken" seçeneğindeki "Hiçbir şey" işinizi görmeli.


  • aokp  (25.02.22 00:24:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.