[]

iş hayatı için tavsiyeleriniz neler?

ilk defa işe başlayacağım, üniversitede sözleşmeli memur olarak.
kadrolu olmadığım ve 1-2 yıl arası aday memur olacağım için muhtemelen ezmeye ve işleri bana kakalamaya çalışacaklar gibi bir his var içimde.

sizin iş için tavsiyeleriniz neler?
kimseyle çok samimi olmamam gerektiğini biliyorum (ki istesem de olamam zaten)
karşı cinsle sevgili olmama olayını da tavsiye ediyor pek çok kişi (muhtemelen bunu da istesem de yapamam zaten heheh)

başka neler tavsiye edersiniz?

 
  • la lykia  (21.02.22 15:07:02) 
Mesefeni koru.
Sürekli paradan borçtan söz edenden 3-5 km. daha uzak dur. Yakında borç isteyebilir.
Dedikodu çok olur ona da dikkat et.
İşleri sana yıkma meselesi haklı olduğun zamanda -hayır! diyebilmenle ilgilidir biraz da.
İşe geç gelen ve her daim erken çıkanın da çevresine bir faydası yoktur.
  • Erva  (21.02.22 15:09:36) 
İşyerinde siyaset konuşmam futbol konuşmam, en temel kuralım bu böyle olunca hiç sıkıntı yaşamadım.


  • Kaleci Saçlı Forvet  (21.02.22 15:18:56) 
dedikodu olmaması için elinden geleni yap. ilk geldiğinde arkadaşın gibi görünüp senin özel bilgilerini alacak ve bunu çerez gibi başkalarıyla paylaşacak biri mutlaka çıkacaktır. genelde bunlar senin yanındayken başkalarını sadece senin duyacağın bir sesle eleştirirler ve tepkini ölçerler. onda para çok, bunun tanıdığı şu kişi, kayırılıyor, aman dikkat et, çirkeftir vs. sert çıkmadan ondan kurtul. sertleşirsen çok güçlü bir düşmanın olur. hiç bir bilgini paylaşma. nerede ne yaptığını bilmesin. oyala oyala, sıkılıp başka hedef bulsun kendine. evden çalışılıyorsa zaten harika. evden çalışma bunları çok büyük çapta etkiledi.

politika, futbol zaten yüzeysel olmalı. azılı bir akp taraftarı ve azılı bir chp taraftarıyla yakın arkadaşlık kurdum. ikisiyle de dostum denilebilecek şekilde anlaşabildim.

mümkünse bir şeyleri sen ısmarla. üçün beşin hesabını yapma. yol üzerinde bir simitçi varsa, herkese simit al. (dexter gözümde canlandı :))

geleneklere uy. birinci ayda baklava alınıyorsa al. altın için 50-100 lira toplanıyorsa, ver. toplu bir şekilde yemek daveti alırsan, gitmemezlik yapma.

sevgili değil de eş konusu memurlarda iyi bir durum bence. farklı departmanlarda iseniz, yıllık izniniz var, hangi kurum olduğuna göre farklı uygulamalarda birbirinize destek olabilirsiniz. daldan dala atlama, sevgili yapma, eş yap.
  • gabe h coud  (21.02.22 15:25:40) 
- Futbolu muhabbetini goygoy olsun diye yapabilirsin ama siyasetten hakkında ağzını, kulağını ne varsa kapat. Zarf atacaklardır, duymamış gibi yap.

- Dedikodu çok olur ona da dikkat et. + 1

- Diğer personellerin arkasından gıybet yapacaklardır ama yanyana geldiklerinde vaay kardeşim ya diyeceklerdir.

- üçün beşin hesabını yapma. yol üzerinde bir simitçi varsa, herkese simit al +1. Markete kendime çikolata almaya gittiğimde departmanımdaki personellere de alıyordum.

- İşin bitse bile işinle ilgili bir şeyler yapmaya bak. Misal excel ile yapıyorsan işlerini, bittiğinde aç excel'i, bunu nasıl farklı yapabilirim diye düşün. Diğer dosyaları aç kurcala.
  • put it in your appropriate place  (21.02.22 15:33:30) 
İş hayatı böyle bir şey değil maalesef. Değişen durumlara en hızlı ve en doğru şekilde tepki vermelisin. Şu an için sadece sivrilme diyebilirim.


  • dissendium  (21.02.22 15:35:25) 
1-söz uçar yazı kalır, her türlü işinizi yazılı olarak veya mail yoluyla yapın. İşler ters gittiğinde, yanlış olduğunda herkes kendini kurtarmak, işin içinden sıyrılmak için bin tane yalan söyler elinde kanıtın olsun sağlam durursun.

2-Yukarıda yazmışlar ancak tekrar yazayım muhabbet görünümünde de olsa ağzından seninle ilgili bilgi almaya çalışırlar, zarflarlar bunlara düşme.

3-Çalıştığın yerde torpil ile işe girmiş bir sürü insan olacaktır, herkes birilerinin adamıdır bu v.b sebeblerden mümkün mertebe dedikodudan uzak durmaya çalış, mesafeni koru.

4- İş kitleme konusu için görev tanımını bil, farklı bir iş yaptırmak istediklerinde amirine sorman gerektiğini bu şekilde talimat aldığını söyle, böyle durumları üstün kimse onunla önceden görüş.

5-sürekli şikayet eden, başkalarını ve işyerini kötüleyen insanlardan uzak dur.

6-bir de kadınsan herkes yazmaya başlar, en azından ortamı tanıyana kadar uzak dur.
  • sealth  (21.02.22 16:13:13) 
hayırlı olsun, başarılar dilerim.
-her şeyden önce "muhtemelen ezmeye ve işleri bana kakalamaya çalışacaklar gibi bir his var içimde" diye kendi kendini daha işe başlamadan dolduruşa getirme, olasılıklar üzerinden şerhler koyma.
-ola ki gerçekten iş kitlemeye çalıştılar, o zaman da her daim amirim/müdürümün verdiği şu işi yetiştirmem lazım, ona sorayım araya alabiliyorsam veya sonrasında yine acil bir şey yoksa tabii ki destek olurum dersiniz. tabii ki yaparım demeyin, destek olurum, yardım ederim gibi gibi ifadeler sınır çizmenize katkı sağlar. yaparım derseniz hep yapmanız beklenir. ama boş zamanınız varken mesai arkadaşınız yoğunlukta yüzüyorsa bana ne yaeehhh görev tanımım değil diye de domuzluk etmeyin, tutun işin ucundan.
-günaydın, iyi akşamlar, iyi hafta sonları, kolay gelsin, geçmiş olsun, teşekkür ederim, rica ederim her daim kullanılmalı.
-en temel prensibim iş ortamından hiç kimseyi sosyal medya da eklememektir. sayısız faydasını gördüm, çok öneririm.
-her şeyi yazılı takip et, aradı sana telefonla yanıt mı verdi, tekrar mail at ve telefon görüşmesinde de belirlemiş olduğumuz üzere, belirttiğiniz üzere tarzında bağlayıcı bir şekilde konuşulanları yazıya dök. ukala olmayan bir yerden, paylaşım yapar şeklinde.
-bordrolar sevişmemeli + 1
-siyaset, din vb. konularda doğrudan fikrini paylaşmaktansa herkes farklı düşünüyor tabi, uzun konular bunlar, anlamak gerek tarzında genel cevaplarla geçiştir.
-üçün beşin hesabını yapma, simittir, çikolatadır al geç, paylaşmak iyidir, bağ kurar, buz kırıcıdır. ama keriz yerine de koydurma kendini. alma verme dengesini gözet doğal bir şekilde.
-özel hayatını dökülme, kurcalayanlar olacaktır mutlaka.
  • Phoebe  (21.02.22 17:10:50 ~ 17:11:13) 
Zarflama çok olur en çok ona dikkat et. Renk vermemeye çalış.

Ortamın kurtları vardır, genelde 10 sene gibi uzun zamandır çalışanıdır. Onlarla zıtlaşmamaya çalış. Espirilerine gül ama abartma.

Aynı seviyede çalışanlar varsa sana iş kitlemeye çalışırsa bir şekilde savuştur onları. Kendi işinin tanımını iyi öğren. Ama yardımseverlik iyidir, abartmadan yap.

Dostça yaklaş ama arada sopa göster.
  • sevilen progressive türkücü  (21.02.22 18:29:45) 
böyle sorular görünce aklıma hep ünivde anayasa hukuku hocamın (erdal onar <3) sözü geliyor: huzur istiyorsanız eve iş götürmeyin, evde iş konuşmayın. kendi hayatımda da deneyimledim, çok doğru söz. işten yola çıkarak özelle alakalı bi tavsiye oldu gibi ama neyse artık.


  • kimwexler  (21.02.22 21:24:23) 
1.cesur ol, nezaketli ol, korkusuz ol.

bu üçünü yapabilirsen iş hayatın güzel geçer. kendine ve başkalarına karşı adaletli olursun.

2. ne yaparsan yap aşk ile yap.

şimdiden iş kakalamak deme, her işi sevgiyle yap, sana bir iş vercekler sakın yarım yamalak yapma, yüzde yüzünü yap 99 bile değil, böyle bir insan hayatta her zaman kazanır.

umarım çok mutlu günlerin geçer.
  • kurcalamabozarsin  (21.02.22 21:58:23) 
iş yerinde iyilik olmaz, birine iyilik yaparsın görevin olur. dikkat et buna.


  • selam  (21.02.22 22:05:57) 
iş arkadaşından arkadaş olmaz. tek tavsiyem bu.


  • naksidil  (21.02.22 22:46:15) 
Valla unide hangi bölümde memur olacaksın bilmiyorum ancak unideki memurlardan genel olarak gözlemlediğimi yazarsam ilk olarak yönetmeliklere hakim ol derim. Işini gerçekten bilen memur özellikle akademik taraftaki kişilerin gözdesi oluyor. Çünkü hatırladığım kadarıyla çoğu memur ezbere iş yaptığı için yalan yanlış yönlendirmelerde bulunup çok değişik sıkıntılara sebep olabiliyordu.

Bunun dışında bazı dönemlerde(kayıt dönemleri vs) iş yoğunluğu gerçekten çok yoğun olabiliyor ve bazı çakallar da hep o iş yoğunluğu dönemlerinde izin alıyordu. Tabii bu olay biraz amirine vs de bağlı ancak olur da o dönemlerde ihale sana kalırsa bişekilde diş göster sonradan, yoksa hep öyle gidebilir.

Başkalarının işini pek üstlenmemeye çalış, burada diğer kişilerle samimiyetin ve bir de başta dediğim o yönetmelikler ve tabi olacağın görev kanunu devreye giriyor. Senden yapmanı istedikleri şeyler her zaman senin yapman gereken şeyler olmayabilir. Eğer haklarını bilir ve bunu da bişekil belli edersen sana kolay kolay iş yığamazlar.

Bunun dışında elinden geldiğince işini yapmaya odaklan. Çünkü belli bir noktadan sonra işini savsaklamayan ve sanki diğerlerine minnet ediyormuş gibi iş yapmayan memur bulmak imkansız gibi oluyor. Sen onlardan olma. Işi savsakla tabii arada ancak çok da abartma.
  • j r r tolkien hayrani  (21.02.22 23:13:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.