[]

Online dolandırıcılığa karşı bankanın yükümlülükleri.

Birileri benim hesabı ele geçirip Google Ads üzerinden reklam vermiş. Google'a itirazda bulundum ancak kısaca bankanızla görüşün, incelemeler sonucu bizlik bir şey yok dediler.
Şimdi ben bir yandan Google'ı darlayacağım zaten, o yüzden ne demek Google bizlik bir şey yok diyor diye kızmayın.
Bir taraftan da bankayla iletişime geçeceğim ama bu durumda bankaya ne diyebilirim?
(Enpara).

Google Ads ve Google Pay'de kredi kartım yüklü (bu kart üzerinden işlem yapılmış zaten). Yani Trendyol vs. olduğu gibi, ben kartımı oraya yükleyip alışverişlerim için kullanmak üzere kaydetmişim.
Ama bankanın buradaki sorumluluğu nedir tam olarak? Ben kendimi nasıl savunabilirim en azından?
Instagram'da şöyle bir şey görmüş arkadaş ve bana attı, ama bu ne kadar geçerlidir: www.instagram.com

Lütfen kesin bilgisi olanlar cevap verirse çok sevinirim. Gelip de 'madem öyle kartını kaydetmeyeydin, haketmişsin' tarzı şeyler yazmayın. Evet kartımı bir yerlere kaydettim ve bir şekilde başıma böyle bir olay geldi, bundan sonra burdan nasıl kurtulurum ona bakacağım.
Sonuçta öyle ya da böyle, ben ne kadar geri zekalı bir müşteri olursam olayım, banka bana benim haklarımı koruyacağı yönünde güvenlik sözü veriyor. Böyle bir durumda benim bir hakkım var mı onu öğrenmek istiyorum sadece.

 
bankaya chargeback isteği yapcaksın. yani bu işlemi ben yapmadım, kartımdan benden izinsiz para çekildi dilekçesi gibi bi şey. telefonla anlat yardımcı olurlar harcama itirazı yapcam diye.


  • jelly bear  (17.02.22 00:34:31) 
Kesin bilgiden ziyade kendi deneyimimden yola çıkarak şunu söyleyebilirim; bankanın sitesinden harcama itiraz formu doldurursanız banka sizi arar ve detaylıca tekrar konuşursunuz. Bankayı direkt aramak ile arasında bir fark var mı bilmiyorum ama bankanın bana dönmesi birkaç haftayı bulmuştu, konuşmanın sonrasında da paramı iade ettiler. (yurtdışından 50 usd civarı para çekilmişti) Sizin yerinizde olsam 3D secure üzerinden ilerlerim. Bankaya 3D secure kullanılmadan bilgim dışında harcama yapıldı derseniz sorun yaşayacağınızı zannetmiyorum.


  • uvcray  (17.02.22 02:31:20) 
Silsile şöyle ilerliyor;

Siz bankaya "bu işlemi ben yapmadım" diyorsunuz, tabi ki 3D işlemse banka bunu kabul etmiyor, sms ile onay verdiyseniz geçmiş olsun.

Biz sms ile onay vermediğiniz varsayımıyla yürüyelim;

Banka satışı yapan firmaya soruyor "müşteri bu hizmeti almadığını söylüyor ne ayak?" diye

Burada satıcı firma ister google olsun, ister kardeşler ayakkabı. Satıcı firma ürün veya hizmeti size sattığını ve teslim ettiğini ispatlamak zorunda.

Sizin konuda google bu karttan çektiği para karşılığında verdiği hizmeti öne sürecek. Ama bu hizmetin sizinle alakası yoksa itiraz kabul görür ve banka parayı geri yatırır size.

Burada zarar eden satıcı olur. Ama anlamadığım şey sizin google'a kayıtlı kartınızla nasıl size ait olmayan bir hesabın reklamı yapıldığı. Burasını anlamadım, benim cahilliğim.

Visa ve Mastercard ile kredi kartı kullanıcıları bu durumda güvence altında, sms ile onay yoksa ödemeyi geri alırsınız.
  • John Bloor  (17.02.22 11:29:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.