[]

arapca okumayi bilenler

sizce kendi basima arap afabesini ogrenebilir miyim?

isim geregi fazlaca arapca/farsca dokumanla muhattap oluyorum. surekli tercumanla calisiyo olsam da, isim, sehir, ulke adlari gibi basit yazilari tek basima okuyabilmek isimi cok kolaylastiracak. transliteration yapacak kadar iyi ogrenmeme gerek yok, ama evrakta bagdat mi, basra mi ya da fatima mi, bushra mu yazdigini anlayacak kadar ogrensem yeter.

velakin, bunu tek basima ogrenebilir miyim bilemiyorum. haftada en fazla 3 - 4 saatimi buna ayirabilirim. ne dersiniz?

kaynak verebilirseniz pek sukela olur

 
Youtube’da Learn Arabic With Maha
İngilizce olarak çok güzel anlatıyor. Hem okumayı hem de ardından temel Arapçayı öğrenebilirsiniz.

Bir haftada Kuran harflerini okumayı öğreniyor insanlar ki bu daha kolay rahatlıkla öğrenirsiniz.
  • cilekli pasta  (13.02.22 10:00:38) 
ogrenebilirsiniz. youtube'da bircok arap alfabesi ogreten kanal, video var. esim 1 ayda falan kendi kendine ogrendi, su an arap ulkesinde reklamlari, evraklari vs yavas yavas okuyabiliyor. yavas yavas okumasinin sebebi de uzerine gidip daha cok pratik yapmamasi.
kuran okumak cok farkli bir sey, onu kimi native araplar da yapamiyor, cok fazla hereke vs var.
lubnanli veya filistinli bir youtuber videosundan gunluk arapca yazimi ve okumasi ogrenebilirsiniz. ben bile marka isimlerinden veya arada insanlara sorarak cogu harfi ogrendim, esim kadar olmasa da cook yavas bi sekilde kimi kelimeleri okuyabiliyorum.
duolingo'ya da bakin, pratik yaparsiniz.
  • orange coffee  (13.02.22 12:05:29 ~ 12:06:13) 
Öğrenmeniz birkaç saat alır. Okuma hızınızı geliştirmeniz birkaç hafta. Kendi başınıza rahatça öğrenebilirsiniz, zaten eğitmenin yapacağı bir şey pek yok size okumayı öğretmek için.


  • akhenaten  (13.02.22 20:15:09) 
öğrenmen birkaç saat almaz da değil, o kadar da değil. önceden eğilmişliğin yoksa bambaşka bir alfabe arapça. almanca öğrenmiyorsun nihayetinde. kiril alfabesi gibi alışık olmadığın bir coğrafyanın harfleri. sağdan sola okuma, şeddeler, esreler, ötreler.. tecvid giriyor ileri seviyede misal. buna, bunlara biraz istidad gerekir.

kaynak veremeyebilirim ama az çok osmanlıca ve arapça bildiğim için bunu söyleyebilirim, öyle çok kolay bir alfabe değil. hele hele matbu değil de rika okumaya çalışırsan iş iyice çığırından çıkar. çok zorlanmazsın ama öyle günde 1-2 saatle öğrenilebilecek bir dil olduğunu düşünmüyorum naçizane. latin dili değil çünkü.
  • mermize  (13.02.22 20:26:36 ~ 20:27:03) 
Biraz önyargı, biraz da alfabe alıştığımızdan farklı göründüğünden Arapça'nın zor olduğu düşünülüyor ama o kadar zor olmadığını düşünüyorum. Uzman değilim, acemi bile değilim, Arapça konuşamıyorum ama bahsettiğiniz şekilde özel isimleri okuyabilirim, basit kelimeleri tanıyabilirim.

Alfabe kolay, 1-2 günde öğrenirsiniz. Sonrasında da kısa zaman içinde istediğiniz seviyeye gelirsiniz. Youtube ve Duolingo'dan faydalanabilirsiniz.
  • kaptankedi  (13.02.22 20:27:29) 
sadece alfabe ise evet, maksimum birkaç günde öğrenmiş olursunuz


  • Mossy  (13.02.22 20:30:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.