[]

tatil yöreleri temelli yaşanabilir yerler mi sizce?

kamuda mühendisim ve tayin almayı düşünüyorum. fikirlerinize ihtiyacım var.

muğla, manisa, antalya, aydın gibi şehirler var aklımda. bunlar hala yaşanılabilir yerler mi sizce? yoksa izmir ve istanbulda olduğu gibi dışarıdan gelen göçten dolayı oralarda da yerli nüfus azınlık mı oldu?


 
Bahsettiğin yerler her türlü İstanbul/Ankara/İzmir üçlüsünden iyidir. Ek olarak Çanakkale ve Trakya bölgesini göz önünde bulundur derim.


  • halitkin  (05.02.22 14:13:31) 
Aydın'ın doğusu(Nazilli tarafi) tamamen yerli sayılır. Batısı ise özellikle Söke, Germencik biraz daha göçe teslim olmuş, yerelin azaldığı yerler. Imkanım olsa 1 dk durmam giderim.

Bu Muğla'da yine iç kesimler yerliyken kıyılar göç. Şeklinde. Manisa'yı pek bilmiyorum. Bana çekici de gelmiyor. Insanı Muğla, Aydın insanına göre daha bi kaba bence. 45 plakalı Tofaş teröründen dolayı da olabilir bu ön yargım.
  • westblack  (05.02.22 14:23:07) 
Ben de sizin gibi araştırıyorum.

Benim için ilk kriter sağlık hizmetlerine ulaşım ve yeterliliği idi. Bir de ilköğretim için devlet okullarının çok kötü olmaması. Çok iyi olmasını zaten bekleyemeyiz.

Sonra iklimi ve nüfus yoğunluğu..
  • digits  (05.02.22 14:28:49) 
Yaşanabilir kriterlerinize bağlı bu biraz. Küçük sakin şehir/kasaba mı arıyorsunuz yoksa büyükşehir olanaklarından uzaklaşmadan sıcak iklimli yerde yaşamak mı? Yaşanabilirlik kriterlerinizi açarsanız ona uygun ilçeler, beldeler de önerilir bleki.

Antalya tatil yöresi değil mesela, merkez çok kalabalık, bir İstanbul olmasa da büyükşehir kalabalığı her zaman var. Alanya kendi başına bir şehir. Ama Side öyle değil, küçük ve tatil sezonu dışında daha sakin bir yer. Bence Antalya'da çok güzel yaşanır, siz kalabalıktan kaçıyorsanız yaşanmaz. Bir de çalışırken yaz sıcağına katlanmak hiç keyifli olmuyor, 40 derece sıcakta takım elbiseyle işe gidecekseniz onu da hesaba katın.

Muğla'da bence Bodrum'da yaz kış yaşanmaz ama sakin kasaba istiyorsanız Milas'ta yaşanır belki. Daha keyifli ilçeleri de vardır mutlaka.
  • kobuzchu kiz  (05.02.22 14:36:05) 
Muğla ve antalya gayet yaşanabilir yerler. Bazı bölgelerine göçle gelenler var tabi ama genel olarak iyi.

Manisa'da yaşamadım ama Akhisar'ın ününü çok duydum. İnsanı baya modern derler.
  • garylineker  (05.02.22 15:57:06) 
giden arkadaşlardan sağlık konusunda olumsuzluk duydum hep. bilginiz olsun.


  • renegade  (05.02.22 16:52:03) 
Kriterlere bagli +1 Bana sorarsan sahil kasabasinda yasamak kabus. Büyük şehir tercih ederim.


  • stavro  (05.02.22 19:58:15) 
Antalya dışarıdan güzel gözüküyor ama öyle değil. Antalya'da antalya'nın yerlileri yüzde 10, belkide daha az. . Her yıl 40.000 kişi göç eder antalya'ya. çok yoğun göç var. Trafik eskisi gibi değil yoğun göçlerle beraber trafik arttı ve asayiş olayları çok fazla.

Ev fiyatları ve kiralara girmedim bile. Turizm yöresi diye fiyatlar uçmuş durumda.

Asayiş olayları da patladı arttık şu ekonomik krizle beraber. Şu sıralar klima motorları çalınmaya başlandı.

Ben olsam Ege'nin gelişmiş bir ilçesini düşünürüm.
  • slm ben yalnız komando yasin  (05.02.22 20:15:29) 
Ben bu yaz kastamonu'nun cide ilçesine tayin istiycem. Orada karar kıldım. 8-10 bin nüfuslu bi kasaba.


  • antihero  (05.02.22 21:39:23) 
kriterim şu aslında büyükşehir kalabalığı ve keşmekeşi olmasın. güvenli olsun eşimle dostumla denize girerken tipleri kaymış şezlong mafyalarıyla uğraşmayım. sokakta gezerken güvende hissedeyim. büyük şehir kadar pahalı da olmasın. bisikletime binip düzgün rotalarda ezilme korkusu olmadan gezebileyim.


  • egokalp  (05.02.22 21:55:12 ~ 21:56:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.