[]

Yüksek lisans tez süreci ve tam zamanlı çalışma

Yüksek lisans derslerimin bu dönem itibariyle tamamını verdim. Geriye tez asamasi, seminer dersleri kaldı. Geçen sene full time çalışıyordum; derslerle birlikte beni çok yordugu için bu dönem ayda 6 gün çalışmalı part time sisteme geçmiştim.

Derslerin bitmesiyle acaba tekrar tam zamanlı çalışsam mi fikri aklımda donmeye başladı zira evde oturunca da kendimi çok verimsiz hissediyorum. Tempoya alışkınım ve seviyorum. Maddi kaygım çok fazla yok; part timedan aldığım ücret ve başka yan gelirlerim bana yetiyor ama full time çalışınca daha yüksek meblağ da kazanmış olacağım tabii ister istemez, bu da aklımı çelen bir başka konu.

Durum böyleyken tez aşamasında tam zamanlı çalışmak nasıl bir deneyim olur? Beni çok zorlar mı, yoksa sadece tez kaldığı ve önümde bir sene oldugu için rahatça idare edebilir miyim? Bu dönemi daha önce yaşamış olan kişilerden fikir almak istedim. Teşekkür ederim şimdiden herkese.

 
Açıkçası olay bölümüne, hocana hatta tez konuna göre değişir. Yine de bence aynı anda full zamanlı çalışarak bitirilmeyecek şey değil. Ders dönemindeki yoğunluğa kıyasla daha rahat da olur bence. Ders döneminde birçok ders, sınav, proje vs oldukça yorucu olurken tez döneminde sadece tek konuya odaklanıyorsun.


  • j r r tolkien hayrani  (02.02.22 23:50:15) 
tezinize ve hocanıza bağlı +1

bana ders kısmında kolaylık sağlamışlardı, sunum olması gereken bazı ödevleri yazılı olarak kabul ederek vs. buna rağmen günde iki saatten fazla uyuyamıyordum. ama tezde derinlemesine görüşme yapmam gerekince ve sunduğum alternatifleri hocama beğendiremeyince bırakmak zorunda kaldım. tarama, araştırma ve derleme falan da büyük zamanınızı alacak, iş haricinde evdeki sorumluluklarınızı da göz önünde bulundurun muhakkak.

kolay gelsin.
  • south park in kapusonlu uyesi  (02.02.22 23:59:35) 
10 gun once ben de nihayet danışman onayımı da alarak teze başladım. benimki yurtdisi, tr'de nasıl isliyor bilmiyorum ama su an hicbi is yapmıyorken bile yeteri kadar zaman bulamıyorum araştırma yapmaya. daha hala literatür kismindayim. konuyu ve basliklari belirledim ama hep diyorum allahtan calismiyorum yoksa napardim diye. bu biraz da ortaya çıkarmak istediğiniz is ile alakalı bence. bi yandan da is olanakları doğuyor vs diyorum buna deger mi ve her turlu tez daha faydalı geliyor sonuçta benim icin uzun ve onemli bi sureci bitiriyor oldugum ve kendime zaten en iyi yatırımlardan birini yapıyor oldugum icin maddi bi kazanc fikri bi kac ayligina direk devre disi kalabiliyor. tezin tadını cikarin bence. kolaylıklar dilerim. umarım en verimli sekilde atlatirsiniz.


  • slalom  (03.02.22 00:00:12) 
Bölüm önemli o detayı unutmuşum; psikoloğum, klinik psikoloji yüksek lisansı yapıyorum.

Bizde lab ortamında çalışma olmuyor genelde anket üzerinden yürüyor işler ama literatür tarama vs gibi kısımları hesaba katmadim tabii. Kalitesiz bir tez de ortaya çıkarmak istemem asla. Aynı kaygıyla baktım olacak gibi değil; ilk ders dönemini stresten kurdeşenler dokerek de olsa tam zamanlı çalışarak tamamladım ama ikinci dönem hemen part time a geçiş yaptım. Dersler de bu dönem bitince yüküm daha da hafifler diye düşünmüştüm.
  • fraise  (03.02.22 00:10:00 ~ 00:13:09) 
Benim gözlemim TR'de tez aşamasında işe giren ne kadar insan varsa hepsinin işle ilgili nedenlerden ve yoğunluktan tezi çöp oldu, yüksek lisans diploması da alamadılar.

Sizin nasıl bir iş yaptığınızı bilmiyoruz, en iyi siz karar verebilirsiniz.
  • dreamnesiac  (03.02.22 01:40:27) 
Bu dediğimin tek istisnası devlette rahat bir iş olabilir belki, parantez içinde onu ekleyeyim :)


  • dreamnesiac  (03.02.22 01:41:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.