[]

Avukat arkadaşlara bir soru

Google yorumlarında hakaret, tehdit vb. suç oluşturmayacak şeyler yazıldığında işyeri sahibi dava edebilir mi? bir de yazılan yorumlarda yapılan işlemlerin ispatı zorunlu mudur?
Örneğin özel göz kliniğine gittiniz ve yapılan işlemden memnun kalmadınız ve yorum bıraktınız. İş yeri de dava açtı. yorum yazdığınız zaman mahkeme sizden o kliniğe gittiğinize ve o işlemi yaptırdığınıza dair bir kanıt ister mi? ilgilenen arkadaşlar için mesajın içeriğini de paylaşabilirim.



 
İş yargıya taşınırsa gittiğinize dair kanıt sunmanız gerekecek elbette. Gitmeden bu tarz yorumlarda bulunmanızın cezai sonuçları olabilir. Tazminat da söz konusu olabilir. Hem haksız rekabet suçu oluşabilir hem de ticari itibara zarar verme durumu gündeme gelir.

Ama siz oradan hizmet alıp beğenmediyseniz, eleştiri sınırları çerçevesinde kalmak kaydıyla istediğinizi yazarsınız.
  • adwokat  (30.01.22 14:42:52) 
kanıtı iş yerinin sunması gerekmez mi dava açan onlar


  • bir soru sorcam  (30.01.22 14:48:20) 
İşyeri "bu şahıs bizden hizmet almadı, karalamak amaçlı bu yorumu yazmış" diye dava ettiğinde, işyerinden "bu şahsın sizden hizmet almadığını ispat edin" demezler mantık olarak.

Ama size "bu işyerinden hizmet alıp da mı memnun kalmadınız?" diye sorulabilir ve mantıklı olarak da o işyerinden aldığınız hizmeti belgelemeniz istenebilir.

Yani bu işletmeden hizmet alırken bir kredi kartı kullandı, ya da peşin de ödeseniz makbuz/fatura aldıysanız sıkıntı yok.

Ama zaten böyle bir şeyin mahkeme konusu olacağını sanmam, ağır bir itham yoksa.
  • John Bloor  (31.01.22 11:14:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.