[]

Ankara'da "insan" gibi yaşamak için

elinize ayda en az kaç lira para geçmesi gerekiyor? Ankaralı veya Ankara'da yaşayan yazarlar cevap verirse sevinirim. Şimdiden teşekkürler.




 
Artık düzgün merkezi bi muhitte temiz bi ev en az 3000. Az daha elit olsun dersen 4500. Vasat yer veya uzak yer, eski bina olur dersen 2500e de bulursun. Oturduğum 30 yıllık binada 2700 isteniyor yakında 3000 isterler. Aidat 1000 tl.
Yani ortalama 1000 tl de yakıt aidat vs tutacak. İster kombi ister merkezi olsun.

Mutfak market temizlik su gibi şeyler için de 4 kişiyiz 5000 civarı tutuyor. Bazen 4000 oluyor. Bazı ay 3500. Tabi bunun İçinde ilaç giderleri de var. Doktor vs gibi ek masraflar ise yok. Faturalar dahil değil. İnternet sabit zaten. Elektrik çok geliyor çünkü evde tv izlemek tek lüksümüz onu da kısmıyoruz.

Giyim hobi sinema konser vs içinde hiç yok. Dışarda yeme içme gezme olayımız sıfır. Et tavuk çok şükür alıyoruz ama diyetisyenlere göre bunun 2 katı almamız gerekiyor. Migrosta etin kgı 100 tl. Genelde migros a101 gibi marketlerden alışveriş yapıyoruz. Pazara pandemi nedeni ile gitmiyoruz ama indirimleri çok sıkı takip ediyoruz. Genelde indirimsiz bişi pek almadım.ucuz ve bozulmayan şeyi alıp stok ederim. Nasılsa lazım oluyor

Araç yoksa ulaşım uzak yerler için 2 vasıta. Varsa da mesafeler istanbul gibi korkunç değil. Otoparka çok kalabalık semt dışında para vermiyoruz evimizin önü sokak vs boş oluyor. ( istanbulda eve giderken de otoparka bırakanları düşünerek yazdım )

Tek kişi veya aile olmanıza göre burdan hesaplayın.
En ciddi kalem kira.
  • photo85  (29.01.22 03:33:05) 
5742 tl


  • el conquerador  (29.01.22 04:54:30) 
En az 8000 TL sanırım. Ayrıca photo85+1


  • primetime  (29.01.22 05:06:59) 
İki kisiyiz 30k giriyor eve. 11k borcumuz var. Fena olmayan hatta bence iyi bir hayat yaşıyoruz.


  • zor azizim zor  (29.01.22 07:28:02) 
Bir kere evli olup olmamanıza ve en önemlisi çocuk olup olmamasına göre değişir. Çocuk varsa evliyseniz ve kültürelgereklilikler varsa hesap 2 katına çıkar. Neyse bakarsanız 1 oda veya 2 oda bir salon ev ok ise kirada oturacaksanız bence 15k ile mutlul olabilirseniz


  • iwillsee  (29.01.22 12:24:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.