[]

Nodejs vs golang

vs demeyeyim aslında.

uzun yıllarıdr laravel developerlık yapıyorum.
frontendde de react-react native geliştiriyorum.

sadece laravel ile sınırlı kalmanın kendi kariyerim açısından ciddi hata olduğunu geç de olsa anlamış oldum.

golang veya nodejs'e geçip 1-2 yıl içerisinde de bu konularda uzman olmak ve kalan tüm projelerimi bunlarla gelitşirmeyi planlıyorum.

ama hangisiyle devam etmem gerektiğin ibilmiyorum.

react'te tecrübem olduğu için javascript iblgim var, halyile nodejs'te uzmanlaşmak daha hızlı olabilir gibi?
bunun yanında golang'i öğrenmeyi daha mantıklı/geleceğe yatyırım olarak görüyorum ama onda da uzmanlaşmak zor sanırım.

sizden de yorum bekliyorum aslında.

 
golang ile daha fazla kazanabilirsin ama is alternatiflerin daha az olacaktir nodejs'e gore. hem de alismasi daha fazla vakit alacaktir. nodejs+react cokca aranan bir ikili. golang pozisyonlari bir inceleyip ona gore karar vemek lazim yine de. full backend uzerine calismak istiyorsan golang daha guzel olabilir.


  • lemmiwinks  (26.01.22 13:05:40) 
react hali hazırda yazıyorsa nodejs yabancılık cok cekmezsin. node+react arkadaşın dediği gibi daha cok aranan ikili oluyor. türkiyede golang ilanı cok var mı emin değilim


  • ayin yazari  (26.01.22 13:09:13) 
tamamen kendi görüşüm olarak, golang acayip dandik bir dil ve geleceği olmayı bırak bir süre sonra google bu projeyi sonlandırabilir. frontEndde pek bilgim yok ama deno felan diyorlar.


  • ravenudon  (26.01.22 13:27:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.