[]

çıktı&imza sorunu

bir yere ıslak imzalı bir yazı yollamam lazım, şu an çıktı alma şansım yok. daha önce ıslak imza atıp taradığım bir yazıdan imzalı kısmı greenshot'la kopyalayıp şimdiki yazıya yapıştırsam belli olur mu? Ya da alternatif olarak ne önerirsiniz?




 
boş kağıda imza at. bunun fotoğrafını çek. paint 3d ya da photoshop ile sticker haline getir.

adobe acrobat içinde imza kısmına bu stickerı getir. bu şekilde yazının kaşenin üstüne imza atarsın, anlaşılmayabilir. tabii imzalı pdf üzerinde imzanın üzerine tıklayınca imza olduğu anlaşılıyor.

hiç anlaşılmasın dersen, bu şekilde imza attığın pdfin fotoğrafını çek ya da digital scan et.
  • gabe h coud  (24.01.22 10:04:20) 
kanunen ıslak imzalı isteniyorsa iki alternatif var: ya ıslak imza doğrudan ya da güvenli elektronik imza. diğer türlü geçerli kabul edilmez. ama bu şartı bu kadar sıkı denetlemiyorlarsa knoxover ya da gabehcloud +1


  • kojonotsuki  (24.01.22 10:06:23 ~ 10:06:54) 
arkadaşlar yanlış bilinen bir husus var. bunu isteyen de, istenen de yanlış yorumluyor. lakin ben de çok karşılaştığım için artık ne demek istediklerini anlayabiliyorum.

evet yukarıda arkadaşların söylediği gibi, ıslak imza dijital ortamda gönderilmez. elden verilir, ya da postayla falan gönderilir. ama ıslak imzalı evrak isteyen kurumların istediği şey %90 bu değildir. yani "elinle imzaladığın" şeyi gönder demek istiyorlar.

banka beni arıyor, koca halk bankası diyor ki "filancanın 2020 kurumlar vergisi beyannamesini kaşeli imzalı mail atar mısın". lan kaşeli imzalıyı nasıl mail atayım? o zaman ıslak olmaz ki diyemiyorsun. adam diyor ki yani, "beyannameyi kaşele imzala, bana gelen belgenin üstünde imza olsun". istenen bu, ıslak kuru falan değil.

apartman gelen kurulunda toplantıya katılamadığın için vekalet istiyorlar. öyle noterden falan değil, yarım sayfa kağıda yazılmış "toplantıya katılmak için x kişisini vekil tayin ettim" diye. herkes yazıp apartman whatsapp grubuna atıyor. burada sorun imzanın ıslaklığı değil, işte kendisi yazıp imzalamış mı, bu yeterli.

%10 hata payını da gerçekten ıslak imza ile teslim edilmesi gereken resmi evraklar için koydum.

soruyu soran arkadaştan istenen şeyin sadece imzalanmış bir belge olduğuna eminim. dolayısıyla iyi bir işçilikle başka yerden kesip kopyalayıp yapıştırsanız da olur. ben kaşemi imzamı tarayıp kestim, beyanname pdf'ine onu yapıştırıp gönderiyorum.
  • kibritsuyu  (24.01.22 10:28:02) 
Diğer bir alternatifte CamScanner gibi bir telefon uygulamalarından imza ekle bölümünü açıp oraya dokunmatik ekrandan imzanızı ekleyebilirsiniz. dikkatli incelenmediği sürece anlaşılacak bir şey değil ama bu dokümanı isteyen kurumun ciddiyeti belirleyici olur.


  • Unde bach canim  (24.01.22 11:15:32 ~ 11:17:41) 
kibritsuyu'nun bahsettigi pratik bilgi'ye cok az memur hakim olduğu icin riske girmeyin derim. ayrıca mantık yürütünce söylediklerine de katılmıyorum. Islak imza adi üstünde Islak. baska birsey kast etselerdi "islak" sifatini kullanmayıp direkt imza derlerdi.


  • buenosdias  (24.01.22 12:01:38 ~ 12:02:39) 
İş sözleşmesi gibi bir belgeyse bizzat senin imzayı üzerine attığın, elinin değdiği kağıdı isterler. Onun dışında iphone kullanıyorsan belgelere kaydedin. Açınca sağ üstteki kalem ucunu tıklayın, ssğ altta büyüteç, imza vs yazacak. İmzayı tıklayın imzanızı oraya atın parmağınızla ve bunu belgeye ekleyin.


  • sumuklu asilzade  (25.01.22 02:59:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.