[]

Mide kanaması sonrası ilaçlar

Selam,

Babam 1 ay önce mide kanaması geçirdi, iki gece hastanede yattı ve sonra taburcu oldu. İlk zamanlar kanamaya bağlı olarak dışkı simsiyahtı doğal olarak. Ama şimdi üstünden bir ay geçmesine rağmen renk hala düzelmiş değil. Kan kaybından dolayı demir ilacı verildi, o da dışkının rengini değiştiriyormuş ama bu kadar olması normal mi? Bir de Raneks diye bir mide koruyucu verilmişti ve o iki gün içinde bitiyor. Devam etmesi gerekir mi? Bunları sormak için doktor randevusu bulamıyoruz o yüzden burda sormak istedim.

Teşekkürler.

 
çok geçmiş olsun. sorunuza tam cevap olamayacak biliyorum ama daha önce mide kanaması geçirmiş biri olarak yazayım. demir ilacı vs. kullanmadım, dışkı rengini de takip etmedim.

bana nexium adında bir ilaç verildi. uzun süre her sabah aç karnına kullandım. artık sadece uzun süre mide yanması hissettiğimde kullanıyorum. doktorunuza danışmak suretiyle öneririm.
  • brakgn  (19.01.22 00:37:00) 
demir ilacının renk etkisi normal demişti doktorum, ben de mide kanaması geçirdim ve demir ilacı kullandım.
Mide koruyucuyu da sürekli kullan diye vermişti bana ama bayadır kullanmıyorum, ağır ilaç vs. almayacaksam.

  • amelie poulain  (19.01.22 10:20:41) 
eczacıyım. demir ilaçları dışkıyı siyaha boyar. hastaları endişelendirecek kadar siyaha boyar ve biz endişelenecek bir şey olmadığını söyleriz, ilaç bırakıldığı zaman renk normale döner.

sizde hikaye farklı olduğu için bu kesinlikte konuşamıyorum. eğer mide kanaması olmadığından eminseniz renk normal. geçmiş olsun.
  • theselfish  (19.01.22 10:47:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.