[]

camlarda terleme&buğu

yeni bir eve taşındık 6 ay önce.bütün cephelerimiz açık sağımızda solumuzda apartman yok.oda nemi normal ev normal ısı da olmasına rağmen evin bütün camlarında terleme oluyor. evi her gün havalandırıyorum ama buğulanmaya bi çözüm bulamadık ev nemlenicek diye çok korkuyorum. sizce bu neden olur nası bi çözüm bulunabilir?




 
Geçenlerde bir tanıdıkta bundan yakındı. Sıfır daire almış camlar buğu yapıyor müteahhit ile konuşucam pimapenlerde sıkıntı var demişti ama bana saçma geldi. Bizimde şuanda oturduğumuz evde oluyor. Amerikan mutfak olduğu için yemek yapınca özellikle çok oluyor. Bence bunun sebebi çok basit. Cam soğuk ve havadaki sıcak su buharı soğuk cama yapışıyor. Bunun yeni evlerde olmasının sebebi de yeni dairelerde camların tavandan yere kadar olması ve haliyle önünde petek olmamasından kaynaklı diye düşünüyorum. Yarım camlarda camın önünde petek olduğu için cam çok soğuk olmadığı için bu sorun yaşanmıyor diye düşünüyorum.
Belki daha net sebebini bilen birileri vardır.

  • ayakkokususeveninsan  (12.01.22 14:18:44) 
banyo yapıldığı zaman veya sonrasında banyoda oluşan buharın dışarı çıkması için pencereyi açmak lazım. pencere dışarı bakmıyor ise birinci sorun.

yemek pişerken çıkan buharı da dışarı atmak lazım mutfak penceresinden. 2. neden

3.neden olarak ev içinde çamaşır kurutulması en ağır kusur bu konuda.

4. neden tüm bunlar yapılırken cam perdelerinin kapalı olması .

mesela bizim evde iki kişi yıkanıp, sonrasında çamaşır asılıp, arkasından da yemek pişerse camlardan sular akıyor.

camlar yarım bu arada. kaliteli bir ısıcam markası. ev mantolamalı.
  • Filinta61  (12.01.22 15:22:32 ~ 15:23:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.