[]

macbook air 13" (2017) için ssd önerisi?

macbook air 13" kullanıcısıyım. ilk aldığımdan beri herhangi bi donanımını değiştirmedim. ancak ssd'nin kapasitesini yükseltmek istiyorum. bunun için biraz araştırma yaptım ama uyumlu olup olamayacağı konusunda şüphelerim var?

hepsiburadadaki şu 500 gb'lık sandiskin ssd'si nasıldır? macbook air 13" (2017) 'ye uyar mı?
www.hepsiburada.com

veya başka önerileriniz olur mu?

 
@alperz galiba o durum adaptör kullanılarak çözülebiliyor ama emin olamadım. normalde nvme yazanlar uyumlu diye okumuştum.


  • ad aeternum  (11.01.22 19:23:33) 
i.hizliresim.com
apple standart dışı nvme arabirimi kullandığı için şöyle bir adaptör alırsanız bahsettiğiniz ssd'yi takabilirsiniz.

burada da nasıl yapılacağı anlatılmış.
tr.ifixit.com
  • gelecegin yildizi  (11.01.22 19:29:28) 
2280 form faktör nvme ssd’lerin tümü uyumlu ama araya bir adaptör takmak gerekiyor. şunun gibi:

www.amazon.com.tr

Yalnız bununla da bitmiyor, Macbook’ların arka kapağını sökmek için özel uçlu tornavidalar gerekiyor, P5 diyorlar. SSD için ayrı bir tornavida lazım ona da T5 deniyor. T5 nispeten kolay bulunuyor, evinizdeki çok amaçlı vida setlerinde bile belki olabilir ama P5’i almanız şart. O da gittigidiyor’da falan vardı.

Hangi SSD’yi almalı derseniz yurt dışında en çok Sabrent ürünleri öneriliyor güç tüketimi daha düşükmüş. Ben Samsung 970 Evo takmıştım, herhangi bir sorun olmadı.

SSD montajından sonra dikkat edeceğiniz şey cihazı başlatırken Sol Alt + CMD + R ile başlatmanız lazım, sadece CMD + R ile normal yoldan Recovery’e girince çoğu SSD’yi cihaz görmüyor. Ben açamamıştım, bir yorumda görüp Alt + CMD + R denedim ve oldu.
  • phoarbix  (11.01.22 19:43:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.