[]

Kitap Listesi Çıkarmak

Sahip olduğum kitapların listesini çıkarmak istiyorum, sayıca fazla kitabım var ve iş ile ilgili onları taramak güç oluyor bazen bu bende var mıydı diye düşünürken. Aynı kitabın ikincisini aldım geçen ay karıştırıp. Bazı kitapları ödünç alıp ödünç veriyorum, sonra karışıyor ipin ucu kaçtı.
Nasıl bir sistem önerirsiniz? Buna dair hazır excel dosyaları vs. var mıdır?



 
Goodreads hesabı açarsanız mobil uygulamasında kitabın barkodunu/kapağını taratıp hesabınıza hızlı hızlı ekleyebilirsiniz. Bazı kitapları bulamadığı oluyor tabii.


  • kobuzchu kiz  (02.01.22 00:33:38) 
Bir ara shelfari vardı ben de üniversitedeyken kütüphaneden alıp okuduğum kitapları hatırlayayım diye oraya kaydediyordum "kitap bende var", "istek listemde", "ödünç alarak okudum" gibi seçenekleri vardı yanlış hatırlamıyorsam. şimdi goodreads oldu ama değişince hiç kullanmadım siteyi.


  • bartholomew87  (02.01.22 00:33:51) 
Ben access tabanlı basit bir kütüphane programı indirmiştim zamanında, kitabı kaydediyorsunuz sonra adını, yazarını vesaire yazınca önünüze geliyor. kütüphane programı olduğu için ödünç verme ile ilgili özellikleri de açık, eğer birine kitap veriyorsam kullanıyorum :) zamanı geçince uyarı da gönderiyor.

google'da aratın, size uygun basit bir programı mutlaka bulursunuz adları sanları yok genelde. goodreads bakıp "aman da ne güzel kitaplar okumuşum" demek için hoş ama bu tarz bir kullanım için çok da pratik değil.
  • akhenaten  (02.01.22 12:08:09 ~ 13:11:56) 
Goodreads işe yaramıyor zaten çoğunlukla işe dair kitaplar için acess kısmına eğileceğim teşekkürler @akhenaten


  • kullanıcıadımbuolsun  (02.01.22 13:07:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.