[]

kontrolünü kaybetmek

birine karşı olan kontrolünü kaybetmek ingilizce nasıl deniyor? hoşlandığımız birine karşı vs.
teşekkürler



 
nasil nasil deniyor? Baska bir dilde mi diyorsunuz?


  • sopiro  (23.12.21 12:37:42) 
@sopiro özür dilerim yazmamışım :) ingilizce demek istedim, teşekkürler


  • sanxis  (23.12.21 12:38:53) 
Hoslanan kisiye kontrol kaybetmek nedir ben konsepti anlayamadim


  • floydian  (23.12.21 12:41:25) 
losing self-control


  • himmet dayi  (23.12.21 12:42:11 ~ 12:42:23) 
Şarkısı bile var;
youtu.be

Lose control.
  • logisticsmanager  (23.12.21 12:47:04) 
türkçe şunları diyen birini karşıya tam çeviremedim.

"kendim gibi değilim, ona karşı kontrolümü kaybediyormuş gibi hissediyorum. ne kadar hoşlanıyor olursam olayım birine karşı kontrolümü asla kaybetmezdim"

çevirmeye çalışırken "losing control over someone, no no not over, of someone, nooo not of someone" diye saçmaladım :) sonunda sadece he's losing his control dedim ama içime sinmedi. umarım anlatabilmişimdir.
  • sanxis  (23.12.21 12:49:32) 
durust olmak gerekirse soylediklerinizin hepsi yanlis.

Burada problem birine karsi kontrolu kaybetmek ifadesinin cok belirsiz olmasi. Yani kontrol bendeydi de guc dengeleri degisti ve artik o kontrolu/ dominantligi mi kaybettim, yoksa onun yaninda kendi kontrolumu kaybedip normalde yapmayacagim seyler mi yapiyorum.

Cevirisi ona gore degisir. Kendimi kontrol edemiyorsam yukarida dendigi gibi self-control ifadesi kullanilabilir, onun ustundeki etkimi yitiriyorsam 'losing my hold on/over him/her' gibi bir sey diyebilirsiniz.
  • sopiro  (23.12.21 12:53:48) 
sopiro +1

ben losing self-control dedim de, bu kendi hal ve hareketlerini kontrol edememe anlamına gelir. biri üzerindeki himayesini yitirmek self-control olmaz zaten.
  • himmet dayi  (23.12.21 12:55:22) 
valla belirsiz. mesela kontrol kaybetmek nedir, duygularla coşup taşıp başka bir şey düşünemez hale gelmekse I let my emotions get the better of me denebilir


  • floydian  (23.12.21 13:00:16) 
letting yourself go da olur.


  • do you remember me  (23.12.21 13:15:49) 
ekstra olarak "feeling powerless against" de olur, kullanilir. daha cok dizlerinin baginin cozulmesi, her istedigini yapmak vs. anlaminda.


  • robokot  (23.12.21 21:17:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.