[]

"18 Mart Çanakkale Zaferi"ni anlatan etkilendiğiniz bir oyun/oratoryo?

Çanakkale Zaferi ni kutlamak ve şehitlerini anmak için bir gösteri hazırlamam gerekiyor. Sıradan bir skeç ya da sıkıcı bir oratoryo olsun istemiyorum.

Gerçekten insanları etkileyecek bir metin arıyorum.

Veya herhangi bir etkinlik önerisi istiyorum bunlar dışında.

 
O sözlü hep bir ağızdan söyledikleri basit şeyin adı "oratoryo" değil öncelikle, söz korosu olabilir adı veya daha basit bişey. Bu yanlışı bir türlü düzeltmediler okullarda. Sınıf öğretmenleri ve müzik öğretmenleri de oratoryo yaptıklarını zannediyorlar, sözüm meclisten dışarı.

Yıllar önce 18 mart ile ilgili bir kolejde gösteri çıkarmam gerektiğinde de hiçbir şey bulamayınca, hem metni, hem de şarkıları kendim yazmıştım.
Eğer var olanları beğenmiyorsanız belki de en etkilisini yazmanız için bir fırsattır. Hatta bu fırsatı güzel değerlendirip göze de girebilirsiniz.

Eğer müzik öğretmeniyseniz Türkçe/Edebiyat/Müzik öğretmeni ile ortaklaşa bir eser çıkartabilirsiniz. Yok eğer Türkçe/Edebiyat/Sınıf öğretmeni iseniz de müzik öğretmeni ve hatta drama öğretmeni ile ortak bir şey çıkartabilirsiniz. Marta çok zaman var daha.

---

Şöyle bir fikir verebilirim. Sahnede kullanacağınız eserlerle Çanakkale'de, çanakkale olmuyorsa da dışarıda mekanlarda (şehitlik, müze, vs..) videolar çekip, gösteriyi interaktif hale getirebilirsiniz.

Örnek veriyorum mesela:
Ana bir asker karakter sahneden çıkar rolü gereği, ama sahneden tam çıkarken yukarıdaki sinevizyonda başka bir mekandan içeri girer. Devamlılık ve iyi kurgu gerektirir ama başarırsanız efsane olur.

Ben bir öğrencimi dışarıda gerçek ata bindirmiştim anaokulunda red kit gösterisinde ve videoya çekmiştim, videoda kadrajdan çıktığında da gerçek okul sahnesine oyuncak at üzerinde geldi. gibi...
  • la traviata  (19.12.21 23:40:56 ~ 23:46:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.