[]

"Carnivore Diyeti" - Seboreik Dermatit Soruları

Merhaba.

Hem saç bölgemde, hem yüzümde yıllardır seboreik dermatit illeti var. Çok doktora gittim, en son bir profesöre gittim hatta.

Kortizonlu ilaçlar kesiyor ama aylar sonra tekrar başlıyor. Zaten kullanımı da çok yararlı değil.

Anladım ki bu illet biraz yaşantı ile, yemek alışkanlıkları ile ilgili.

Sözlükte ve duyuruda (bkz: carnivore diyeti)'ni okudum.

eksisozluk.com burada yazan arkadaş ve daha başka forumlarda yazan onlarca insan bu diyetle kurtulmuş anladığım kadarıyla.


Sorum:
1- Carnivore diyeti yapan oldu mu aranızda? Böyle bir probleme yardımcı oldu mu? Dezavantajları ne oldu yaşamınıza? Dikkat etmek gereken özel bişey var mı bunu uygularken?

2- En azından bu diyetle sonuç alana kadar, yüz bölgesinde rahatlatıcı krem olarak ne kullanıyorsunuz arkadaşlar? Krem olarak veya doğal bir kür olarak? Kırmızılıklar var biraz, onlar rahatsız ediyor.

Teşekkür ederim.


ek soru:
www.youtube.com
burdaki gibi "sodyum bikorbonat" içimi tavsiyesi de var bazı insanlardan. bunu deneyen var mı?

 
Carnivore diyette unu, meyve şekerini, rafine şekeri ve gluteni de kesmiş oluyorsun aslında. Tüm paketli gıdaları ve yanında bunları kestiğinde sebze ya da et yemenden bağımsız olarak hem zayıflarsın hem de bazı problemlerinde iyileşme gösterirsin.

Yalnızca et ile beslenmenin günümüz deney ve araştırmalarına göre sağlıklı olmadığı belirtiliyor. Kırmızı etin inflamasyon ile ilişkisi artık ortada vs. Türkiyede yaşıyorsanız etde çok fazla hormon oluyor. Bunun etkisini şuan ya da kısa vadede hissetmeseniz de yaşlılığınızda problem yaşarsınız.

Dönemsel deneyecekseniz, 1 2 ay vs o zaman 3 haftalık bir eliminasyon diyeti yapsanız zaten egzamanıza neyin neden olduğunu keşfedersiniz tümden sebzeleri hayatınızdan çıkarmak yerine.
  • zimbirik  (19.12.21 10:02:47) 
hayvansal ve yağ odaklı beslenme toplumsal olarak kötüleniyorsa bil ki insanlar isyan etmesinler diyedir, çünkü herkesin ekonomik olarak ulaşabileceği bir beslenme çeşidi değil.

inflamasyonu karbonhidrat yapar, bununla birlikte hayvansal beslenirsen damarların tıkanır, ama karb'ı full kesip hayvansal beslenirsen hiç bi zararını görmezsin.

ister carnivore beslen ister ketojenik. her türlü go go go.
  • do you remember me  (19.12.21 16:20:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.