[]

Yurtdışında yüksek lisans yapan/yapmışlara sorular

Merhabalar.
Psikoloji bölümünden mezun olucam yakında. Türkiye'de başvuru ve kabul süreci kolay. Gerekli sınavlara girip tarihleri takip edip başvuruyorsun, mülakat ve kabul edildin ya da edilmedin.

Araştırıp duruyorum fakat süreç yurtdışı için tam olarak nasıl işliyor anlamadım. Tabii ki aynı şekilde işliyor ama bu mevzubahis ülkenin vatandaşı için. Başvuru ücretleri var, zilyon tane üniversite var. Burs başvurusu yapmam lazım çünkü tl taş parçasıyla aynı değere düşmüşken orada okumayı karşılayamam. Çok başarılı bir öğrenci değilim ama ortalamadan daha iyiyim diyebilirim.

Sizin hangi adımları izlediğinizi bana net bir şekilde anlatabilir misiniz?

Ek olarak, Almanya, nordik ülkeler ve Finlandiya tercihim, belki buralardan birinde okuyan vardır.

 
Genel olarak yuksek lisans bursu cok nadir. Tek tuk okullar/bolumler funding saglayabilir, onun haricinde jean monnet, erasmus mundus, chevening gibi programlar var basvuranlar arasinda kisitli sayida ogrenciye yuksek lisans bursu saglayan. Genel olarak okul kabulu almak kolay ancak burs bulamama gercegine hazirlikli ol.

Almanya'da egitim bedava. Butun programlar su www2.daad.de websitesinde listeleniyor. arama yapip alakali programlari gorebilirsin. Bunlar arasindan secim yapip basvuracaksin. Okullarin basvuru sistemleri genelde birbirinden farkli, bazilari merkezi bir sistem uzerinden aliyor basvuru evraklarini, bazilari kendi sistemi uzerinden vs.


Nordik ulkeler (Finlandiya dahil): bildigim kadariyla Norvec haricinde hepsinde European Economic Area disindan gelen basvurulara egitim parali (belki o da parali hale gelmis olabilir). Eskiden bedavaydi. Bazi okullarin "burs"u var ama genelde bunlar sadece okul harcini karsiliyor. Bu ulkeler tabii asiri pahali yasam masraflari noktasinda.

"Araştırıp duruyorum fakat süreç yurtdışı için tam olarak nasıl işliyor anlamadım"
Tam olarak hangi kismini anlamadigini yazarsan belki daha cok yardimci olabiliriz.
  • hot potato  (18.12.21 03:52:06 ~ 03:52:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.