[]

Öğrenciyken tek başına etik kurul izni alınamaz mı?

Kendi üniversitemin formuna baktığımda en az Dr ünvanlı biri istiyor. Ben herhangi bir hoca olmadan, sadece yl öğrencisi olarak etik kurul izni alıp görüşme yapamaz mıyım?

Bir hoca ile izin alırsam çalışmada illa o hocanın ismi mi olması gerek? Yani çalışmayı ortak mı yapacağız anlamına geliyor?

Teşekkürler

 
Yüksek lisans öğrencisi olduğunuz için çalışmalarınızı danışmanınızla yapmanız gerekiyor zaten, doğal olarak onun adını yazacaksınız. Ve tüm çalışmalarınızda danışmanın da adı olacak elbette, çünkü onunla çalışacaksınız.


  • opucuk baligi  (27.11.21 19:42:37) 
@opucuk baligi

Peki izin başvurusunu başka bir üniversiteden hoca ile yapabilir miyim?
  • Bartebly  (27.11.21 21:00:10) 
Üniversiteye göre değişir mi bilmiyorum ancak bizde hocanın çalıştığı üniversiteye başvuru yapılıyor, çoklu üniversite içeren projeyse proje yürütücüsünün çalıştığı üniversite gibi mesela.

Ama nereye başvurduğunuzdan çok, danışmanı dışarıda bırakacak bir çalışma hoş görülmez. Danışmanla çalışmak istemiyorsanız danışmanınızı değiştirin bence.
  • opucuk baligi  (28.11.21 21:27:59) 
@opucuk baligi
Başka bir üniversitede yürütülen bir projedeyim. O yüzden o projenin yürütücü hocası ile onun üniversitesinden etik kurul izni alıp yayın yapmayı düşündüm. Kendi danışmanim bu projeden haberdar bile değil. Bir dönem sonra yüksek lisans bitecek, haliyle danışmanımi degistiremem.

Teşekkür ederim cevabınız için.
  • Bartebly  (29.11.21 14:09:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.