[]

"On the Job Training"- İşyerinde Eğitilip Geliştiniz mi? :)

İşyerinizde aldığınız eğitimlerden memnun musunuz? Memnunsanız özellikle şirket dışı eğitim veriliyorsa hangi kaynakları kullanıyorlar? Hangi alanlarda eğitim aldınız?

Yakın zamanda iş değiştirdim, yeni kurulan bir yapı var ve sürekli yeni insanlar alınıyor farklı deneyimlerle. Her şey yeni olduğu için süreçler net değil, en ideal halde de değil. Aksayan yanları da görebiliyorum, benim işime de yansıyor ama daha hızlı ilerleyebilmek için mevcutta bir eğitim yok gibi, çok jenerik olanlar dışında. Mesela dijital pazarlama eğitimi arıyorum, kendi çabamla online eğitimler bulabiliyorum. Daha önce kullanmadığım tool'lar için de işte bilinen online kaynakları takip etmeye çalışıyorum tamamen kendi çabamla ve bütçemle. Ama bir yandan eğitimleri tamamlamaya zaman da kalmıyor yoğunluk nedeniyle.

Uzun süredir de iş hayatındayım, geri dönüp baktığımda ne öğrendiysem kendi çabamla olmuş sanki. İlk işim dışında çalışanı geliştirelim düşüncesiyle bütçe ayrıldığına ya da eğitime yatırım ya da özel vakit ayrıldığına pek rastlamadım. Bahsettiğim şirketlerin hepsi karlılıkta sektör lideri, koca koca global şirketler.

Arkadaşlarımla konuştuğumda onlarda da durum benzer. Genelde şirketin eğitim portalı dışında eğitim yok.

Var mıdır benim şirketim/ yöneticim bana muhteşem gelişim imkanları sundu, eğitildim, geliştirildim diyen aramızda? Ya da siz de kendikendinigeliştirengillerden misiniz? :)

Teşekkürler

 
ben şirket değiştirmedim ama şirket el değiştirdi ve yeni şirketteki l&d imkanları çok güzel görünüyor. kendi udemy'si var gibi bişi ve ek eğitimlerin bir kısmına başvurmak için o portaldaki eğitimleri başarıyla tamamlamak gerekiyor. keza kendi departmanımın eğitim bütçelerini hazırlarken entegrasyon sürecinde olduğumuz için ek bütçe şansı verildi, kendime seçtim güzel bişiler. tl'nin değer kaybetmesinin tek avantajını burada gördüm diyebilirim, eskiden olsa çok para denilecek eğitimleri 10'a bölünce bütçeye çok şey sığıyor.


  • Bruce  (05.11.21 23:54:32) 
Şirketin kendi eğitim portali var. Yoneticilikten excele (5-6 farklı dilde), sap/oracle, iletişim, tedarikci yönetimi vs bir sürü alan için. Burada hem şirket tarafindan yapilmis hem de external eğitimler var.
Misal yeni yönetici olanlar için hem ülkede belirlenen şehirde toplu egitim ya da online eğitim var.
Buna ek yoneticiler için haftalik egitim kitapciklar geliyor, farkli konularda.
Buna ek her ay zorunlu eğitim oluyor bu portal üzerinden.

Buna ek Fransa'da sirketin sizin eğitiminiz için kenara yatirmasi gereken para var. Bazilari dil, bazilari excel vs baska şeyler icin kullaniyor. Bende su an 2bin 500 euro var 4 sene sonunda.

Benim kendi açımdan şirket beni lider gelistirme programina aldi. Cok farkli egitimler, workshoplar falan baya şey ogrendim.

Kısacası evet, şirket öğretiyor. Buna ek öğrenmek isteyen icin cok firsat var.
  • logisticsmanager  (06.11.21 02:21:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.