[]

Eğitim ile ilgili iki sorum var.

1. Yurtdisinda universite nasil okunuyor. Parasiz ya da az parali. Lise ogrencisi nasil yol izliyor. Abd, ya da parali avrupa ulkeleri degil de , almanya, polonya, bosna gibi yerlerde .

2. Lisede ea okuyan kisi universitede yabanci dil bolumlerini nasil kazaniyir. Misal japon dili ve edebiyati okumak icin japonca mi bilmek gerekiyor. Diyorlar ki universite sinavinda dil sorularini yapacaksin. Ama zaten ogrenmek icin gidilmiyor mu. ? Ya da dil sinavlari her dilden mi var.

Detayli yazarsaniz sevinirim. Hic bilgim yok.

 
Almanya için burada bir okula kayıt yaptırıp Almanya’daki okullara başvuru yapıyorsunuz.
Detaylı bilgi -> deutchstudent.com

  • but that was just a dream  (27.10.21 21:23:51) 
1. Her üniversitenin kendi kabul düzeni var. Ülke olarak değil de üniversiteye göre düzen değişiyor. Üniversite ya da Türkiye'deki aracı firmalarla iletişime geçilirse bilgi sahibi olabilirsiniz.

2. Üniversite sınavında Sayısal, eşit ağırlık, sözel ve dil puanlaması var. Üniversite sınavına başvuru yapılırken eşit ağırlık öğrencisi, ösym internet sitesinde başvuru yaparken "ben dil sınavına girmek istiyorum" diyorsa, dil sınavı ve baraj sınavı olan tyt için ödeme yapıyor. Dil sınavının adı YDT. Almanca,İngilizce, Arapça, Rusça ve Fransızca olmak üzere 5 farklı dilden soru çözülüyor.

www.remzihoca.com
  • GoodMorningTeacher  (27.10.21 21:24:57) 
Yani dili bilerek mi sinava girecek o zaman. Dil bilmezse dil okuyamiyor mu.?


  • Filinta61  (27.10.21 21:32:26) 
2- Dil sinavina girmek icin en az bir yabanci dili (hangileri oldugu yukarida sayilmis) iyi derecede bilmeniz gerekiyor. Ama ulkede yabanci dil seviyesi yerlerde oldugu icin ortalama netlerle sayisali/esit agirligi bilen kisiler cok rahat derece yapabiliyor dil alaninda. (2015'te boyleydi durum).


1- Yurtdisinda universite okumak diye bir sey yok. Okumak istediginiz bir bolum olur, o bolumun dersini veren farkli okullar olur. Ben size simdi tane tane anlatirim mesela Amsterdam'da nasil dilbilim okuyabileceginizi, ama siz kimya okumak istiyorsaniz hicbir faydasi olmaz.

Once bolumunuze karar verin, sonra elinizdeki imkanlara (dil, para, egitim gecmisi). sonra bu imkanlara gore avrupadaki okullari tek tek arastirin, elinizde 4-5 okulluk bir liste kalacak. o okullarin da bir kismi sizi onceki egitiminizden dolayi eleyebilir (mesela hollanda'da lisans -master degil- okumak icin turkiye'de bir sene universite okumus olmak + anadolu lisesi mezunu olmak gerekiyordu, degismistir belki bilmiyorum), kalan 2-3 okuldan birine girmeye calisirsiniz.

bol sans.
  • reavelyn  (28.10.21 01:12:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.