[]

Bebek arabası & Oto koltuğu tavsiye?

merhabalar,

eşim 5,5 aylık hamile şu an. ama malum döviz kurları bu aralar durmak bilmediğinden bebek arabalarını araştırmaya başladım.

şu an aklımda bebek arabalarından doona ve bugaboo bee5 model bebek arabaları var.

doona gerçekten pratik videolarından izlediğim kadarıyla. direk katlayıp arabada oto koltuğu olarak da kullanılabiliyor. kötü yanları internetteki yorumlara göre süspansiyonu sıkıntılıymış, hafif taşlık yollarda baya sallıyor diyorlar. bir de max. 1-1,5 yaşına kadar kullanılabiliyormuş. sonrasında bir tane daha baston tipi alırız diye düşündük.
doona'nın fiyatı da şu an 5 bin tl.

bugaboo bee5 de pratik görünüyor. travel sistemler içinde en haffilerden diye okudum yorumlarda. her türlü yolda sürmek kolaymış. fakat bunun yanında bir de oto koltuğu olabilen puset almak gerekiyor. onun için de cybex aton modeli alabiliriz. katlayıp her seferinde bagaja koymak gerekli.
ama çocuk büyüyüne kadar kullanılabilecek bir model gibi. bi daha araba almakla uğraşılmayacak.
bugaboo bee5 + cybex aton ikilisinin fiyatı da 7800 tl.

aranızda daha önce araştırmış ya da bu modelleri kullanan varsa fikir verebilir mi? ya da bu modelleri boşver şöyle bi model var onu almalısın kesin diyen varsa onların da fikirlerini alabilirim.

bütçem de bebek arabası ve oto koltuğu için toplamda max 10 bin tl. diyebiliriz. tabi ne kadar az olursa o kadar iyi olur ama çok kalitesiz bişey de olsun istemiyorum :)

 
oto koltuğu ve araba işini zamanında çok araştırdık (6 yıl kadar önce:)).
sonuçta her ikisinden de vazgeçtik, ihtiyaç duymadık. nacizane tavsiyem şudur:

tuniko.com

4 yaşına kadar kullandık. Arabanın giremeyeceği her yere girdik (pazar, hastane, postane vs). her yerde kullandık (evde yemek yaparken, sahilde gezerken, tatilde alışveriş yaparken vs).

araba için de, 6 aya kadar puset kullandık. daha sonra e-bebek'den joie marka oto koltuğu aldık, onu da 4 yaşına kadar kullandık.
  • pccopath  (13.10.21 23:14:16 ~ 23:14:44) 
Biz bebekten joie litetrax 4 aldık. Daha kullanmaya başlamadık ama almadan önce gidip bir sürü farklı marka denedim, bizim kullanım amacımıza bu çok uygun geldi. Indirim oluyor ebebkte zaman zaman, biz 2000tl ye aldık, puseti de var. Ayrıca araba olan kısım katlanıyor fazladan sök tak yapmaya gerek kalmıyor.

Yazdığınız markaları da hiç duymadım o kadar araba araştırmıştım :)

Gercek ürünü denemeni gerek bir de. Videodan falan olmuyor.
  • nucleon  (13.10.21 23:16:37) 
marka ya da model öneremem ama tavsiyem ikinci el almanız. sıfır almak çok gereksiz bu pahalılıkta.


  • avianthem  (13.10.21 23:37:03) 
Oto koltuğu bence daha önemli. Besafe izi turn kullanıyoruz, adını hatırlamadığım bir sürü modeli araştırdık. 360 derece dönmesi gerçekten harika bir özellik. Bence bu mutlaka olmalı. Besafe in bu modeli başka markalara göre biraz daha yüksek. Çocuk etrafı seyredebiliyor.

Araba olarak da joie chrome aldık biz. Nispeten uygun fiyatlı. Biraz yer kaplıyor bagajda ama tatile falan gideceğimiz zaman atomlarına kadar parçalayıp koyuyoruz, tüm eşyalarımız sığıyor. Biz bayağı hor kullanıyoruz bebek arabasını, şimdilik bir sorun yaşamadık.
  • curukturpkokusu  (13.10.21 23:51:28) 
Bu işte bir kere alayım, hep kullanayım yok. Her türlü senaryoda bir iki araba / koltuk almanız gerekiyor bebek büyüdükçe.
Biz tercihimizi doona'dan yana kullandık ve çok memnun kaldık.
Şu anda ikinci bebeğimizde de kullanıyoruz ve bir an bile başka araba mı alsaydık demedik.

Çok pratik, arabada ekstra yer kaplamıyor ve kendisi, diğer ana kucaklarına göre daha ağır gibi olsa da neredeyse hiç elinizde taşımıyorsunuz. 10 metre düz yol olsa bile tekerleklerini açıp gidiyorsunuz.

Bozuk yollarda çok rahat olsun derseniz çok büyük ve hantal araba almanız lazım. Bizim sonrası için aldığımız araba bile doona'ya göre daha rahatsız. Bu yönden de rahatsız olabileceğinizi düşünmüyorum.

İkinci ellere bakın mutlaka. Temiz ürünler bulabiliyorsunuz.
  • burfak  (14.10.21 09:51:53) 
Ben de 4 aylık hamileyim ve araştırıyorum, daha önce lazım olmadıysa çok kafa karıştırıcı oluyor gerçekten. Bana da ilk başta doona mantıklı gibi geldi ama, bu alışveriş süreci de stresli o yüzden tekrar tekrar araba arayışına sokmayacak bir çözüm aramaya başladım.

Genelde herkes hafif ve katlaması pratik bebek arabalarını tavsiye ediyor. O büyük tekerli arabalardan alanlar da 1 sene sonra bastona geçiyor illa ki. O yüzden hem hafif, hem de ilk aylarda oto koltuğu ile kullanılabilecek bir araba arayışına girdim ve iki seçenek buldum. 2-3 ay daha bekleyeceğiz almak için ama bu ikisinden birini almayı düşünüyoruz.

Maclaren Atom Travel Set Bebek Arabası: www.hepsiburada.com

Chicco Goody Plus Travel Sistem Bebek Arabası: www.hepsiburada.com

Bunlardan birini alınca bir daha bebek arabası almaya gerek kalmıyor, hafif ve pratik oldukları için. O "illa ki tekrar alınıyor" dedikleri ilk başta hantal arabaları alanlar için geçerli. Bebek biraz büyüdükten sonra oto koltuğu almak gerekecek sadece.
  • gmzo  (14.10.21 10:04:27) 
Ben de çok baktım ama sanırım araba işini doğumdan birkaç ay sonraya bırakacağım. ablamdan kalma bir pusetim var yanına sling/bebek taşıyıcı almayı düşünüyorum dönüşümlü taşırız artık üstümüzde. Daha sonra ağırlaşınca bebek en hafifinden baton araba alırım. Ama oto koltuğunu önemsiyorum, onu da Besafe Izi Turn I-Size Oto Koltuğu almaya karar verdik gibi bir şey, dolar da yükseliyor çabuk halletmek lazım. baktım araba lazım olacak gibi ikinci el alırım diye düşünüyorum. GB Pockit+ All-Terrain veya All-City olabilir diye düşünüyorum

www.youtube.com
  • ruz  (14.10.21 11:28:11) 
Oto koltuğunda Besafe izi turn i-size +1. Arabamız küçük olduğu için dönmesi çok işe yaramıştı.

Arabada ise çok pahalıya kaçmadım. Easywalker buggy aldık. 2 yaşına yaklaştı halen kullanıyoruz.
  • robin one persie  (14.10.21 14:03:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.