[]

45 metrekare arsa payına kentsel dönüşümde kaç metrekare ev düşebilir

Merhaba. Bir ev almak istiyoruz ama arsa payı 45 metrekareymiş. arsa payına kentsel dönüşümde kaç metrekarelik bir daire düşebilir en iyi ihtimalle?




 
Kaç kat çıkılacak?


  • prole  (07.10.21 01:07:19) 
cok kabaca soyle hesaplardim:

(45 / toplam arsa alani) * (yeni binadaki dairelerin toplam alani)

bu iki degiskeni bilmeden hesaplayamazsin yani.
  • robokot  (07.10.21 01:14:13) 
Arsanın toplamı kaç metre kare?

Şu anki güncel imar oranı nedir?

Bu iki bilgi ile gerçeğe yaklaşık bir oran hesaplanabilir, bunlar olmadan kimse bilemez.

Örnekleyelim;

Arsa toplamı 360 m2 olsun, şu an üzerinde 8 daire var olduğunu hayal ediyorum. Daire başı 45 m2 arsa payı

Güncel imar ile 720 m2 toplam inşaat alanı olsun mesela, daire başı 90 m2 düşer.

Tabi yeni imar ile toplam inşaat 500 m2 de olabilir, 1000 m2 de. Onu parseli bilmeden bilemeyiz.
  • John Bloor  (07.10.21 10:28:23) 
arsa toplam kaç metrekare? böylelikle sizin arsadaki yüzde olarak payınızı buluruz.

emsal değer ya da kaks kaç? yani kaç metrekare toplam alanı olan bir bina çıkacak?

şimdi bunları bildiğimizde, toplam 1500 metrekare alanı olan bina olacak, size de bunun 100 metrekaresi düşecek gibisinden bir hesap yapmak mümkün olabilir.

tabii arsanın nerede olduğu da önemli. arsa maliyeti olmadığı için bina inşaat maliyeti sabit. örneğin 1500 metrekare toplam alanı olan inşaat yapılabiliyor. bu da 10 daire yapsın. dairenin tanesi 300bin liraya mal edilse, toplam maliyet 3milyon lira yapsın ve diyelim ki evlerin tanesini 1 milyon satmak mümkün. inşaatı verdiğiniz müteahhit sizden 4 tane ev isteyecektir. 6 evi arsa sahiplerine verecektir. eğer evler 1milyona değil de, 2milyona satılacaksa, o zaman müteahhit 2 evi kendine alıp, 8 evi size verecek. (tam olarak böyle işlemiyor ama mantığı anladınız sanırım)
  • co2s2  (07.10.21 14:03:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.