[]

Google maps'te "belli yolları kullanma" demek

Malumunuz birçok yere hayvan gibi pahalı otobanlar yapıldı. Daha geçen hafta Ankara'ya giderken kuzey marmara otoyolunda 60 lira tokatlandım.

avoid tolls diyince bu sefer devlet otobanlarını da kullanmıyor. ben istiyorum ki mesela o-7'yi kullanmasın. oluru var mı?


 
Ücretli olduğunu belirtiyor. Alternatifi de gösteriyor. Diğerini seçersiniz olur biter


  • her giriste sifresini unutan adam  (30.09.21 23:16:43) 
usta, bunun tek çözümü yolları bilmekten geçiyor, bilmediğim yolda navigasyon ile gittiğim zaman sürekli senin deyimin ile tokatlanıyorum.


  • xdenizx  (01.10.21 07:56:11) 
evet reddit'e falan da baktım bir çözümü yok.

ben çözümü arabanın torpido gözüne türkiye'deki paralı yolların adlarını, güzergahlarını ve kodlarını yazarak bulacağım sanırım.

izmir'e giderken sıkıntı yok o yolu çok iyi biliyorum ama iç anadolu'ya girince sıkıntı.
  • alperz  (01.10.21 08:38:14) 
Ben bunun yerel yönetimlerle anlaşılarak yapılan bi işlem olduğunu düşünüyorum.
Nasıl ki facebook verileri seçim için ülkelere satabiliyor iş birliği yapıp, Aynı şekilde google da yerel yönetimlerle bu tip bir yönlendirme anlaşmasına giriyor olabilir. Eskiden hem temi hem de kuzey marmara otoyolunu veren map artık tem alternatifini vermiyor mesela. Ya parasız yoldan ya da kuzey marmaradan veriyor. Haliyle 2 saatlik fark oluyor yollar arasında.
İzmire giderken ya köprüden geçiriyor ya körfezi dolaştırıyor. Köprü yapıldıktan sonraki bir dönemde baktığımda, ben feribot alternatifini de gösterdiğini çok net hatırlıyorum mesela artık göstermiyor..

Google yol datasını karayollarından ya da hangi kurumdan alıyorsa oradan alırken “devletin kullanılmasını istediği öncelik” bilgisi ile beraber alıyor olabilir. Bu parametreyi de hesaba katınca algoritmadan bizim her zaman kullandığımız yollar çıkmıyor olabilir.

Tarayıcıdan google maps i açtığımda yol taşıma özelliği var, oradan teme taşıdığımda rotayı 1 2 dk uzuyor sadece aslında. Ama ona rağmen vermiyor google.

Önerilerime geçeyim, uygulama üzerinden değil de bilgisayardan normal tarayıcı üzeriden açıp rotayı istediğiniz yere taşıyarak alternatifleri değerlendirebilirsiniz. Böylece 2 dk için otoyol parası sapladıkları zaman farkında olursunuz. Ama bunu telefona aktarmanın bir yolu yok. Ara durak seçerek sonra karar verdiğiniz rotayı simüle edebilirsiniz telefondan.
  • zimbirik  (01.10.21 09:26:57) 
zimbirik

rotayı bilgisayarda custom olarak hazırladıktan sonra share route diyip telefona gönderebiliyorum. yola çıkmadan önce bilgisayarda rotayı hazırlayıp daha sonra telefona aktararak kullanmak da mantıklı çözüm evet.
  • alperz  (01.10.21 09:28:43) 
Ben share route da aynı rotayı göremiyorum her zaman. Sanırım o kısmı biraz bugy. Siz yine de pc başından ayrılmadan paylaşılan rotanın doğru olduğunu telefondan da kontrol edin derim.


  • zimbirik  (01.10.21 09:58:24) 
Alternatif ucuz olabilecek yolları genelde 30dk gibi bir farktan sonra göstermiyor benim anladığım.
Maalesef google maps pahalı-ucuz yol ayrımı yapmıyor, muhtemelen dünyada da ücretli iki yol arasında 10 kat ücret farkı olan çok ülke yoktur, bu yüzden ücretli ücretsiz ayrımı yapıyor.

Mesela istanbulda ne yapıyorum ben, durak ekle diyip gideceğim yere göre köprülerden birini ara durak olarak ekliyorum o zaman kaçınabiliyor pahalı yoldan ama dedikleri yolları bilmekten geçiyor biraz da maalesef.
  • atom karincanin torunu  (01.10.21 11:00:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.