[]

Herşeyi bırakıp kaçıp gitmek zor mu

Hayatımın berbat bir dönemindeyim. Yüksek lisans yapıyorum ve ailemin üzerime yaptığı bir daire hariç param, birikimim yok. Bu evi elden çıkararak veya kenara attığım üç beş kuruşla alsam sırt çantamı gitsem cidden bir yerlere bi düzen oturtabilir miyim?
Kartıma para göndermek hariç bir olayları olmayan ailem haricinde kimsem yok.
Yeşil pasaportum var (seneye mayısta süresi bitiyor)


 
Bi yerlerde*
Bu arada ingilizcem de var.

  • northern eagle  (28.09.21 15:35:52) 
Bi olayı yok zannettiğin aileni denklemden çıkarınca bakkala soda almaya dahi gidemiyosun. Önce bunun kıymetini bil sonra mevcut imkanları nasıl daha iyi kullanırım diye düşünürsün.


  • IncredibleMau  (28.09.21 16:02:33) 
Ev bence sırt çantası alıp bir yere gitmeye harcanmayacak kadar değerli. Ev ileride evlenirseniz sizi kira masrafından hayat boyu kurtaracak. Bir de gidecekseniz büyük düşünmeniz lazım. Gittiğinize değsin.


  • dissendium  (28.09.21 16:04:45) 
@incredible+1

ikinci olarak da bir şey yapacaksanız başkasından yardım beklemeden yapın. sonra yardım aldığınız kişi (misal evini sattığınız aileniz) başarısız olup döndüğünüzde haklı olarak hesap sorarsa vicdanınız rahat bir şekilde "benim hayatımdı ve böyle karar verdim" diyemezsiniz.

gitmek zor değil ama karşılaşacağınız zorluklara göğüs gerebilecek misiniz o önemli.
  • bohr atom modeli  (28.09.21 16:50:41 ~ 16:52:29) 
Yurtdışına bir yüksek lisansa gidebilirsiniz. Burslu olarak kabul almayı deneyip bir yüksek lisansa gidebilirsiniz.
Türkiyede yüksek lisansın yanında bir işe girip çalışabilirsiniz. Böylece para briktirirsiniz.

Günümüzde par kazanmayıp sadece yüksek lisans yapan çocuğunu finanse edip üzerine bir de ev alan aile sayısı çok değil. Bir çok kişi kendini geçindirme derdi olduğu için yüksek lisans yapmak yerine köle şartlarında çalışıyor.

Ev satılmaz. Zaten aileniz almış. gidecekseniz evi düşünmeden gitmeniz lazım.
  • zimbirik  (28.09.21 19:10:55) 
kesinlikle gidin, gerekirse dipten başlarsınız, güzel bir hayat kurabilirsiniz. kuramazsanız yaşadığınız macera, tecrübe yanınıza kar kalır dönersiniz. ancak sakın asla ve kat'a evi satmayın. gittiğiniz yerde garsonluk yapın, uber yapın ama evi satmayın.


  • zenci forvet  (28.09.21 19:19:40) 
Ben New York'a geldim 2 ay önce. Kafa da beraberinde geldiği için aslında çok da bir olayı olmadığını görüyor insan. Neden gittiğini iyi bil çünkü bir noktadan sonra tutunacak bir mânâ arıyor insan.


  • vedatchilipeppers  (28.09.21 21:01:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.