[]

instagram'daki "kitap okuyucu" profilleri

normalde böyle şeylere takılmam ama yeni fark ettim. instagram'da bir "kitap okuyucusuyum" güruhu var; profilleri sadece kitaplara ayırmışlar ve tonla kitap paylaşıyorlar. 1 yılda 100 kitap okuduğunu iddia eden bir sürü kişi var. yarış halindeler sanki. normalde kitap okuyan kişilerle iyi anlaşacağımı düşünürdüm ancak bu arkadaşlarda öyle bir hissiyat da oluşmadı. size de itici geliyorlar mı?

(normalde itici gelen şeylerin sosyal medyada da itici gelmesi doğal da, kitap okuyanlar?? hakkında böyle hissetmem garip geldi)


 
Senden çok okudukları için kıskanıyorsun. Senin de yaptığın bir şeyi yaparak senden 10 katı ilgi gördükleri için kıskanıyorsun.
Sosyal medya kıskançlık yaratıyor

  • yarey  (22.09.21 18:55:15) 
İtici aga ben kitap okuduklarını bile düşünmüyorum. Bi de hep popüler kitaplar


  • olaylar olaylar  (22.09.21 19:21:12) 
Hızlı okuyan biri olarak 600 sayfa bir kitabı eğer işim yoksa bir günde rahatça okuyabiliyorum. O yüzden zannetmem


  • KaraSakall  (22.09.21 19:21:55) 
bu hesaplar büyüdükçe yayınevlerinden bedavaya kitap alıyorlar, yayınevleri gönderdikleri kitapları paylaşmalarını istiyor karşılığında. ya da cambly vs gibi envai çeşit uygulamadan sponsorluk alabiliyorlar. ortada bir kazanç durumu var yani.

ayrıca sırf bir instagram profiline bakıp bu insanlarla iyi anlaşamayacağınızı düşünmenizi de anlamıyorum. kitap okumak bir insanı çok mükemmel bir hale getirmiyor sonuçta. kitap okumakta da yarış halinde olunabilir. kendine de bi challange koyabilirsin yani orada bir hedef koymak senin daha çok kitap okumanı sağlıyorsa bu iyi bir şey. ya da diğer insanlara karşı yarışmak da aynı şekilde. bilmiyorum ben rekabetçi bir insanım belki bu yüzden öyle düşünüyorum. kitap okumakla alakalı bu konuların aşılması gerekiyor bence artık. ayrıca bazı bookstagram hesaplarının sahipleriyle konuşmuşluğum var gayet iyi anlaşılabilecek insanlar...
  • black holes in the sky  (22.09.21 20:25:30) 
bunlar fenomen. kitap okumuyor. yayınevi reklamı yapıyorlar. kanmayın


  • dafuq  (22.09.21 21:20:08) 
@yarey

benim kitap okumadığımı nereden çıkardın? ancak okuduğum kitaplar genelde yabancı dilde oluyor yılda 100 kitap okuyamam. ben milletin böyle paylaşmasına anlam veremedim.
  • Stoneface  (22.09.21 22:54:59) 
Evet geliyor. Bir de komik geliyor gülüyorum ben. Masasina kotabini ve kahvesini koymus tepeden fotosunu cekip "bakin lan nasil klas takiliyirum" postparini arkadaslarla birbirimize atip gülüyoruz. Yapmacık ve itici geliyor. Bir de bunu sozlu ifade eden kesim var surekli cok okdugundan isinin gücünün okumak olduğundan falan dem vuran. O da bir o kadar itici geliyor. Kitap okumak da oyle kutsal bir iş falan değil nihayetinde, itici gelebilir gayet.


  • stavro  (22.09.21 23:05:18) 
Yüz kitap ulaşılabilir bir sayı ancak bu profil sahiplerinin “bu sene 100 kitap okuyacağım” gibi hedefler koyup anlık olarak paylaşmasını anlamsız buluyorum çünkü kitap okumanın bir rekabet mekanizması yahut bir yarış olduğunu düşünmüyorum. Muhakkak iyi okurlar da vardır ancak benim denk geldiklerimin okudukları kitaplar da -benim öznel değerlendirmeme göre- kalitesiz, popüler kitaplar. Kitaplar hakkında yazdıkları değerlendirme metinlerinin de çok tıraş olduğunu düşünüyorum ve gördükçe dalga geçiyorum. Birçoğunun kitabın iletisini, çatışmasını anlayacak kapasiteye sahip olmadığını ve kitap okumayı da bilmediğini düşünüyorum.


  • ziya özdevrimsel  (22.09.21 23:58:22) 
Muhtemelen size itici gelen şey kitap okuyor olmaları değil kitap okuduklarını sürekli gösterme ihtiyacı hissediyor olmaları.


  • but that was just a dream  (23.09.21 09:47:55) 
Bookstagram diyoruz onlara :)
Ortada bir kazanç durumu var +1
Yeni çıkan bir kitabı "okudum çok beğendim" diye paylaşan ilk 50-60 (belki 100?) paylaşımda neredeyse tamamen aynı metin oluyor fotoğrafın altında. Ama z kuşağına en çok ulaşan reklamlar bunlar, özellikle genç yetişkin romanları, romantikli vampir kitapları, kapağında seksi bakan yarı çıplak erkek olan kitapların falan reklamı böyle yapılıyor.

Ciddi ciddi okuduğu ya da aldığı kitapları paylaşanlar var, onların zaten takipçileri daha az, kendi hallerinde takılıyorlar.
  • kobuzchu kiz  (23.09.21 10:18:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.