[]

üniversite hazırlanan biri günde kaç soru çözmeli / takip çizelgesi hk

kardeşim sayısalda 80bininci oldu. kayda değer hiç bir yer gelmediği için 1 sene daha hazırlanmaya karar verdi. zaten çalışmamıştı pek. konu eksiği çok az fizik ve biyolojisi sıkıntı onu da hallediyor hızlıca. geri kalan tüm dersler için çokça soru çözmesi gerekiyor. konuları biliyor ama çok soru çözme eksiği var.

ben her gün düzenli kontrol ediyorum naptığını da, şimdilik günde 350 soru çözüyor. aşırı zorlanarak değil de sabah 9 akşam 5'e kadar dershanede, akşam da evde 2-2,5 saat çözüyor. şu an da gayet keyifli gittiği için geçen konuştum kasım gibi günlük soruyu yavaştan 500'lere çıkaralım değil mi dedim güzel olur dedi.

bazen diyorum ki çok güzel rakamlar falan ama bazen de az gibi geliyor. bizim zamanımızda haftada 2-3 kitap bitirirdik ilk 20k için. ilk 1-2bin için haftada 7-8bin soru çözen insanlar vardı.

bu sorular az mıdır ne dersiniz? kademeli artış mantıklı mı?

not : ders çalışmayı zaten seven biri hedefleri vs olunca daha da motive oluyor, öyle sıkılmalık bunalmalık bir durumu yok.

ek : bir de günlük çözdüğü soru ve dersleri takip edebileceğim hazır bi çizelge var mı? yoksa oturup kendim mi excel'i kurcalayayım?

 
Ben bu konuda böyle düşünmüyorum. Birincisi her soruyu doğru çözüyorsa burada bir sorun vardır. Her sorusunu doğru çözdüğü kitap onu geliştirmez. Tam tersi çözemediği sorular olmalı ki günde 100 soruya bile ulaşamasın. Çözemediği soruları çözmeye çalışsın.

İkincisi çözülen soruları analiz etmek gerekiyor. Yani bir insanın bir soruyu neden yanlış yaptığı kadar bir soruyu neden doğru yaptığı da önemli. Bir soruyu neden boş bıraktığı da önemli.

Çok soru değil, düzeyi iyi olan kaynaklardan anlayarak soru çözmesini tavsiye ederim.
  • dissendium  (06.09.21 13:49:00) 
haftada 7-8k soru çözmek çok verimsiz bence. Soru çözülünce bilgi beyne vahiy olarak inmiyor sonuçta. Çözülen soruyu benimsemek, benzer soru geldiğinde yapabilmek lazım. Ben hiç haftada iki üç kitap bitirmedim, yıl boyu bitirdiğim kitap sayısı 15 falandır belki max ama zamanında ilk 1000'e girmiştim. Burada önemli olan deneme çözmek bol bol ve soru çözdüğünde de yapamadığın soruyu irdelemek. Zaten sabah 9 akşam 5 dershanede olan biri, 12'de uyusa geriye 7 saat kalıyor (hiç yol yapmadığını düşünsek) bu 7 saatin 3-4 saatini çalışsa (ki dershane sonrası günde 4 saat çalışmak da kolay değil) o sürede 1000 soru çözemez zaten. 200 dakika desek, 200 dakikada max 250-300 soru çözse yeter bile ki bence 150 çözsün ama zor ve irdeleyerek çözsün. Ayrıca dediğim gibi önemli olan deneme çözmek.


  • nundu  (06.09.21 13:54:04) 
Üsttekiler +1

Konu eksiği az demişsiniz ama unutabilir, tekrar etmek için de vakit ayırmalı. Hatta çıkmış sorular-konu tekrarı-soru şeklinde gitsin. Eksiklerini görür ve kapatır.
Ben de günde hiç 1000 soru çözmedim. İlla takip edecekseniz çok soru çözme amaçlı değil, motivasyon amaçlı yapın.
Doğru sayısının her deneme sınavında artması daha önemli.
  • ganbatte  (06.09.21 14:23:38) 
1k biri olarak konuşuyorum.

Önemli olan soru sayısı değil. Konuları çok iyi bilmek, konuları özümsemek, ezber yapmadan her şeyin mantığını öğrenmek. Zaten gerisi geliyor.

Bu dediğim şeyleri tamamen yaptıysa ve soruları dikkatsizlikten gidiyorsa o zaman test çözmek yerine sınav simülasyonu gibi deneme sınavı çözmeli, molasız vs.

Yanlış yaptığı konularda soru çözmeye devam etmek ona beklediğiniz yararı getirmeyecektir.

Kendine vakit ayırması, en azından kafa dağıtacak vaktinin kalması onun için çok daha iyi olur.

Ben mezuna kaldığım sene günde 350 soru çözmüyordum dersaneden sonra. Max 150 falan çözerdim. Haftasonu 2 gün deneme yapardım.

yapamadığım her soruyu gerçekten çok iyi anlayıncaya kadar değerlendirirdim, hocalarıma sorardım. O konuyu tekrar ederdim.

Soru çözerek hız kazanılır. Başarı gelmez. 80 k olduysa aslında cepte gördüğü diğer konularda da eksiği vardır bence.

dersane sonrası günlük 500 soru mantıklı değil.
  • zimbirik  (06.09.21 14:27:35) 
valla ben eski kafalıyım. ok irdeleyerek çözdüğü zorlandığı soruları da yapsın da bu bir sınava alışma işi. sadece zorlayıcı soru cozup gunde 100 soru cozup bırakmak değil mesele. hız kazanmak, sınavdaki soru sayısını belirli bir zamanda çözmeye alışmak lazım. sınavdaki zor soru oranını da gözetebilir bu çalışma sırasında.
ben 500 filan çözüyordum diye hatırlıyorum. 750'yi yakalayabilsem belki daha iyi gelirdi sonucum.
yapamadağı soru tipini es geçmemeli.
  • kitap arasında kalmış silgi tozu  (06.09.21 15:36:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.