[]

CHP-İYİ parti beraber iktidar olursa projeleri ne olacak?

şimdi yığınla proje açıklıyorlar ama bana sanki iktidar olunca "biz onu tek başımıza iktidar olursak yapacağız demiştik" diyecekler gibi geliyor.

hiç olmadığı kadar yakınlar iktidar olmaya.

chp mülteciler gidecek diyor, iyi parti ötv kalkacak diyor... bunlar ittifak halinde iktidar olunca da geçerli mi?

mesela iyi partinin artagan projesi bana umut verdi. ittifak kazanır da chp kabul etmezse bu projeyi? tersi de düşünülebilir.

 
Mantıklı olmak lazım. Ötv'yi kaldırmak için bir çok ön şartın yerine getirilmesi lazım. Bana ötv'yi kaldıracağım diyen parti gerçekçi gelmiyor, o ön şartları yerine getirebilecek ekonomik reformları yapacak bir partinin ben Türkiye'de mevcut olduğuna inanmıyorum.

Mülteci konusunda da düşüncelerim benzer. Uluslararası antlaşmalara karşı gelerek kafasına göre hareket edemez Türkiye. Ha eder ama sonuçları daha ağır olur ülkemiz için.
  • bana kedicik derdi  (02.09.21 22:38:15) 
YouTube da bir konuşmacıyı dinliyordum. Partilerin açıkladığı bazı projelerin kendilerine ait olmadığından bahsediyordu. Hatta bir partinin projesi Suudi Arabistan'da ki yapılan projeyle neredeyse aynı olduğundan bahsediyordu. Örnekler de vermişti.


  • Erva  (02.09.21 22:43:51) 
Ya tabi ki yapamayacaklar. Ekonomi de muhtemelen daha kötüye gidecek. Ama iktidarın periyodik olarak el değiştirmesi iyi bir şey, yozlaşmayı engelliyor kısmen.

Mülteciler "belki" gider. Tek yolunun AB sınırlarını açıp "yallah EU'ya" demek olduğunu düşünüyorum. Yoksa sokaktan adam tutup yaka paça memleketine göndermek hem çok tatsız, hem de yapmakla bitecek iş değil. EU da keriz değil, engellemek için her şeyi yapar. Zor bi iş.

Artagan projesi yapılır, ama keşke yapılamasa, çünkü çok korkunç. Kayıt dışı ekonomi iyidir, devletten şimdiye kadar kim ne fayda gördü ki? Sorunumuz gerçekten daha çok vergi vermemek mi? Devletin vatandaşın yakasından düşmesi lazım, cebine kadar girmesi değil. Bunun yolu da herkesin her harcamasını kayıt altına aldırmak değil, devleti küçültmek. Ama bu imkansız bir şey, hele bu çağda. Kaldı ki Türk halkı da devletofil.
  • plutongezegendegilmi  (02.09.21 23:05:09) 
öyle çok spesifik projelere gerek yok aslında. Hani şu an kimse bizi yönetmese zaten daha iyi durumda oluruz onu geçiyorum da, stabil bir koalisyon her zaman tek adam rejiminden iyidir zaten. Düzgün bir yönetimle bi anda müthiş duruma geçmesek de en azından biraz toparlanırız.

Proje olarak da mesela CHP'nin Merkez Türkiye tarzı projeleri vardı. Ya da bu tarz çözüm odaklı projelerle iş yapılır. Oturup şunu inşa edicez, bunu yapıcaz diyerek başa gelmesinler zaten, ülke inşaat vaatlerinden çok çekti. Yapacaklarsa demir yolu yapsınlar yeter :)

Mültecilerin gitmesi çok boyutlu bi mesele. Hemen olur mu bilemiyorum ama uluslararası arenada kendinden emin bir yönetim bunu bir şekilde kabul ettirebilir. En azından nüfusa adil bir bölüşüm yapılabilir hepsi gitmese de.

ÖTV ile ilgili bi şey diyemem, makro ekonomi falan hiç bilgimin olmadığı alanlar.
  • nundu  (03.09.21 00:12:14) 
iktidar olabilirlerse muhtemelen ilk is baskanlik sistemini kaldirip parlementer sisteme geri doneceklerdir. onun disinda ben sahsen fazla da bir sey beklemiyorum. bu memlekette tum siyasiler ayni, cok da beklenti icinde olmamak lazim bence.


  • exlibris  (03.09.21 00:28:35) 
ben pek bir şey beklemiyorum. zaten en büyük vaatleri ülkeyi rte'den kurtarmak gibi duruyor. AKP sonrası dönemi geçiş dönemi olarak görüyorum. ekonomi, yargı ve siyasi alanlarında rötuşlar yapılır. kara bulutlar dağıtılır yani, mülteci problemi gibi. ancak bu gibi sistemsel sorunlar bittiğinde hayalimizdeki first world problem'ları gündeme alıp reform paketleri ile uğraşmaya başlayacağız.


  • sana bir sarki yazdim fernando  (03.09.21 00:35:50) 
en büyük proje ve en gerekli aynı zamanda parlamenter sisteme dönüş. bu ucubelikten planlı ve dönüşsüz kurtulmak şart.


  • not dark yet  (03.09.21 00:38:08) 
şunu da eklemek istiyorum, umarım parlamenter sisteme dönmek gibi bir saçmalık yapmazlar. başkanlık sistemi içindeki "olağanüstü" yetkileri atıp güzel bir yasama-yürütme dengesi kurulduğunda parlamenter sistemden çok daha efektif olabilir. Bu gerçekten once in a century bir fırsat olacak. örneğin fransa vaktiyle zayıf yürütme den çok çektiği için bugün yürütme bariz güçlüdür. İngiltere de tarihsel bağlamda güçlü yürütmeden çektiği için bugün yasaması güçlüdür. biz neyden çektik? biz parlamenter sistemden çektik kardeşim. AKP tipi başkanlık sisteminden de çektik. burada güzel bir denge bulmalıyız kendi kültürümüzü de hesaba katarak. çünkü biz güçlü yürütmeden de çekmişiz güçlü yasamanin bizi soktuğu saçma hallere de ugrasmisiz ciddi sonuçlar gogusleyerek. şimdi salak gibi parlamentere dönersek ah yazık bize. bi 100 sene daha bu ülke saçmalıklarla bogusacak demek ki bu tarihi okumayı bilmeyen kafasıyla. Aslında adamlar vaktiyle her şey yazmış, yaşamış. taa 200-300 sene önce adam çıkıp orta sınıfı ayakta tutun ki iktidarınız uzun ömürlü olsun diye yazıyor mesela. basit abi. bugün akp iktidarının catirdiyor olmasının ciddi sebeplerinden biri de orta sınıfın canına okumuş olması. yani her şey barizken.. ama mevcut partilerin bunları okuyup bize entegre edecek analizleri yapacak kadrosu var mi? olsa bile bunları idrak edebilecek vizyona ve güncel kafaya sahip siyasetçi var mı? yok. doğru düzgün bir proje yapamayacaklar dememin sebebi de bu zaten. Mansur yavaş i severiz sayarız mesela. ama kafa belli. asfaltla, betonla, yolla bozmuş adam kafayı. istediği kadar şeker adam olsun. hepsi 60+ fosiller veya ideolojik çukurlarinda yaşayan weirdolar. neyse. lütfen meral mommy. lütfen.


  • sana bir sarki yazdim fernando  (03.09.21 00:43:09 ~ 00:50:01) 
20 senedir yapılaşan iktidarın yığınını temizleme ve işleri yürür hale getirme süreci bence uzun sürer. 1 sene demeden ülke erken seçime gider. muhalefetin ben sıkı sıkıya bağlanmadığı sürece sorunları çözebileceğini düşünmüyorum.

ötvyi kaldırırsa iyip devletin nasıl geliri olacak ki? devletin gelirinin çoğu ötv tarzı vergiler. chp nasıl gönderecek ki mültecileri. kendini solda gören bir parti bunu nasıl yapar?

hiç bir şey yapmadan çok kolay hareketlerle toplumsal değişimi hızlandırmak lazım.

adalet sisteminin doğru işlemesini sağlama ve güçler ayrılığını sağlarsan zaten güven artar.
mesela cemaatleri diyanete bağlamak ve parti gibi kontrol etmek tarzı hareketler kolayca yapılmalı.
  • mikahakkinen  (03.09.21 14:07:42 ~ 14:09:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.