Ya tabi ki yapamayacaklar. Ekonomi de muhtemelen daha kötüye gidecek. Ama iktidarın periyodik olarak el değiştirmesi iyi bir şey, yozlaşmayı engelliyor kısmen.
Mülteciler "belki" gider. Tek yolunun AB sınırlarını açıp "yallah EU'ya" demek olduğunu düşünüyorum. Yoksa sokaktan adam tutup yaka paça memleketine göndermek hem çok tatsız, hem de yapmakla bitecek iş değil. EU da keriz değil, engellemek için her şeyi yapar. Zor bi iş.
Artagan projesi yapılır, ama keşke yapılamasa, çünkü çok korkunç. Kayıt dışı ekonomi iyidir, devletten şimdiye kadar kim ne fayda gördü ki? Sorunumuz gerçekten daha çok vergi vermemek mi? Devletin vatandaşın yakasından düşmesi lazım, cebine kadar girmesi değil. Bunun yolu da herkesin her harcamasını kayıt altına aldırmak değil, devleti küçültmek. Ama bu imkansız bir şey, hele bu çağda. Kaldı ki Türk halkı da devletofil.
0