[]

kripto ile ffp’den kaçınmak

diyelim ki psg’siniz, city’siniz, chelsea’siniz.

bir oyuncuya ayan beyan 100 milyon avro vermek yerine 30 milyon avro verip 70 milyonunu kripto üzerinden gizlice ve kayıt dışı olarak göndermeniz mümkün mü?

bunun önünde herhangi bir engel var mı?

 
teorik olarak mumkun ama pratikte kulubun kasasindan para nasil cikacak? hangi 70 milyonu gonderecek? kulubun mali kayitlarini denetleyenlere 70 milyonun olmadigini nasil aciklayacaklar? eger orada mantikli bir aciklama varsa paranin anonim olarak transferi saglanabilir. ama kayit disi olmaz. anonimde olsa blockchain de kaydi olur.


  • kobretti  (01.09.21 20:28:46) 
Psg zaten ffp'nin etrafından dolaşa dolaşa mundar etti. UEFA ne hikmetse araplara ses çıkaramıyor.


  • robin one persie  (01.09.21 21:25:34) 
@kobretti

kulübün kasasından çıkmasına gerek var mı ki? belki patronun kasasından çıkacak?

anlamıyorum pek bu durumları, o nedenle soruyorum yine. patrondan çıkamaz mı bu para?
  • avianthem  (01.09.21 22:14:07) 
yani o durumda para kulubun degil patronun olur. patron boyle bi avantayi veriyorsa bile gunun sonunda o para sisteme girecekse, futbolcuya bu para nerden geldi diye sorulabilir. eu ve usa tarafinda kripto regulasyonlari daha sert, nispeten daha kontrol altinda ve vergilendiriliyor, tabi beyana bagli bildigim kadariyla. en azindan parayi sisteme sokuyorsan.


  • kobretti  (01.09.21 22:23:59 ~ 22:24:34) 
patrondan çıkamaz bu para. ffp'ye göre patronların kulübe para yatırması yasak. "al, 1 milyar dolar koydum kasaya" diyemiyor. patronlar da ne yapıyor, sponsorluklar vasıtasıyla kulübe para kazandırıyorlar. uefa buna bir şey demiyor ama inceliyor tabii, eğer sponsorluk ücreti, piyasa değerinin çok üstündeyse yine kabul etmiyor, cezayı kesiyor (yersen tabii. muhtemelen psg'ye, city'ye bir şey diyemiyorlar).

he dersin ki, ben işadamıyım, karşımdaki adam da işadamı. ben buna az bonservis vereyim, gideyim adamın şirketinden fahiş fiyata mal alayım. bu olabilir gibi gözüküyor dışarıdan bakınca. belki bunları yapanlar vardır. ama tabii büyük miktarlar için uygulanabilir mi bilemiyoruz.
  • hlot  (01.09.21 22:56:47 ~ 22:57:47) 
2. Söylediğin külüp sahibinin kendi şahsi hesabından futbolcuya al sana bilmemkaç btc demesinde hiçbir sakınca yok çünkü btc'nin kimden kime gittiği kayıt altına alınamaz. Ha şu olur, futbolcu bunu bozduracak olduğunda eline geçen paradan gelir vergisi kesilir. Nerden geldi derlerse ve futbolcu da fi tarihinde almıştım derse kimse hiçbir şey diyemez.


  • bana kedicik derdi  (01.09.21 23:22:52) 
Onu yapan adam nakitle de yapar kriptodan daha kayitsiz.


  • divit  (02.09.21 02:01:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.