[]

Büyük bir şirkette "eeeh" bir iş mi, küçük şirkette yöneticilik mi?

Büyük bir şirkette çalışıyorum. İş çok yoğun değil ama işi yapmaktan keyif almıyorum. Çok fazla inisiyatif alamıyorum, işler de biraz angarya... Şirket de insanlar da aşırı vizyonsuz, orada kaldıkça köreliyormuşum gibi hissediyorum. Şirketin adının getirdiği bir prestij ve kurumsal bir şirket olmasının bazı getirileri var. CV'me bu şirketi yazdığımdan beri iş başvurularıma da dönüş alıyorum. Kolay kolay kimseyi kovmayan bir şirket, batması da imkansıza yakın... İnsanın geleceğini maddi olarak garantiye alan bir yer özetle.

Karşıma bir başka fırsat çıktı: Çalıştığım şirket ile aynı maaşı veriyorlar. Yönetici pozisyonu. Diğerine göre biraz daha yoğun bir iş ama keyifli. İnisiyatif daha çok benim elimde olacak. Bu şirket de büyük markalara hizmet veriyor, dolayısıyla onun getirdiği bir prestij var. Daha çok öğrenme fırsatı var. Ama çok küçük bir şirket. Kendi sektöründe az çok tanınıyor ama o kadar...

Siz büyük bir şirkette "eeeh işte" dediğiniz bir işte mi çalışmayı tercih ederdiniz, yoksa küçük yerde büyük adam olmayı mı?

 
sektör teknoloji, IT, yazılım vb. (mobile startup kafası gibi) değilse, bence küçük şirketlerde çalışmayın, büyük şirketlerde yükselmenin yollarını arayın.


  • makarnavodka  (29.08.21 12:21:41) 
Makarnavodka+1

Sektör ve yapılan ise göre değişir.
Çalıştığım bir büyük sirkette planlamada excel kullanirsan bir sıkıntı vardir, biz excel kullanmayiz her şey icin bir program var demisti.

Öncesinde çalıştığım orta büyüklükte firma ama Türkiye'de yeni bir firma mrp'yi excel ile yapardi, her hafta sayim olurdu. Depo yönetim programi falan yoktu. Kimse üretimin sürekli az plan verip planin üstüne çıkmasını umursamazdi.

Şimdi bu ikincisinde bir çok kişi yükseldi falan ama aslinda adam yönetmesi falan zor çünkü sürekli sikinti var.

O yüzden ne is yaptiginiza göre farkli cevap olur bu soruda. Çok ufak yerde tedarik zinciri büyük yerden gelen insana cok zor gelir misal. Finans, muhasebe falan da ayni sekilde.
  • logisticsmanager  (29.08.21 12:36:30) 
tecrubene, sektore, hayallerine vs gore degisir.

ben insaat sektorundeyim, kariyerimin 2. cegregine girdim, kucuk sirkette yonetici olmayi secerim, kucuk sirket ile buyumeye oynarim.
  • cooperr  (29.08.21 12:42:48) 
Aynı maaş ve daha çok sorumluluk mu?
-Pas

  • etna  (29.08.21 13:23:41) 
ben kurumsal olan büyük firmada kalırdım.


  • sizofren06  (29.08.21 20:30:10) 
Küçük şirkette yöneticilik.

Ne iş yapıyorsan o işin eşdeğeri ya da daha iyisi pozisyonlarda başka işler bulman her zaman daha kolay. Büyük şirkette yönetici olmak için neler atlatman, neler başarman gerek, kaç senede oraya gelebilirsin (ya da gelebilir misin) bunun hesabını yap. Şu an başka işlere başvursan bu adamın tecrübesi belli diyerek daha görüşme bile yapmadan eleme eğiliminde oluyor şirketler. Diğer tarafta yöneticilik yaprasan yönetcilik tecrüben olur. Farklı işlere başvururken CV'inde ben bu işi yaptım diyebileceğim bir satır daha olur. Ben kendi çalıştığım sektörde olmak istediğim pozisyonla ilgili ilanlara nerdeyse üç yıl başvurdum. Kimse dönmedi. Ne zaman ki bulunduğum şirkette terfi aldım, title'ım değişti, Linkedin'den o pozisyonla ilgili iş teklifleri mesaj kutuma tıkır tıkır düşmeye başladı. Başvurduğum zaman da yapabiliyordum o işi, şu anda da yapabiliyorum. Ne değişti? Hiçbir şey. Ama işe alım yapanların algıları aptalca da olsa maalesef bu yönde çalışıyor.

Ha tabi sektöre göre koşullar farklı olabiliyor. Yaş kaç bilmiyorum, ama "geleceğini maddi olarak garantiye alan bir yer" lafından bir yere girip yıllarca çalışmak istediğin izlenimini aldım. Öyle bir durum varsa değerlendirilecek şeyler farklı olabilir. Biraz burda tecrübe kazanır, sonra kaçarım diyorsan, sektörün kolay iş bulabileceğin bir şeyse ben küçük şirket derim.
  • synesthesia  (29.08.21 20:49:33 ~ 20:50:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.