[]

İşten istifa

Kişinin uzun süre çalıştığı işyerinden haber vererek istifa ederse 8 hafta ihbar süresi var diye biliyorum. Diyelim ki haber verdik ama 8 haftayı da beklemeden çıkıp gittik. Tazminat vs beklentisi de yok. Bu şekilde çıkmanın bir yaptırımı var mı? İstediğimiz gibi ayrılamaz mıyız?




 
sirket ihbar suresini kullandirmak isterse calismak zorundasiniz, yok ben calismam derseniz, 8 hafta sureyi gecirmeden is yerinden ayrilirsaniz isverene bu sureyi tazminat olarak odemeniz gerekir.


  • do you remember me  (23.08.21 12:51:42 ~ 12:54:38) 
4857 iş kanunu


  • conta  (23.08.21 12:54:33) 
herkes için 8 hafta değil
aynı işyerinde;
0-6 aylık çalışma süresi: 2 hafta
6 ay - 1,5 yıllık çalışma süresi: 4 hafta
1-,5 yıl - 3 yıllık çalışma süresi: 6 hafta
3 yıl üzerinde çalışma süresi: 8 hafta

"uzun süre" dediğimiz şey 2,5 yıl da olabilir diye açıklık getirmek istedim.

İhbar süresinde çalışmadan çekip giderseniz ihbar süresi oranında maaşınızı tazminat olarak ödersiniz. ha işveren talep etmeyebilir, o başka.
  • kitap arasında kalmış silgi tozu  (23.08.21 13:07:29 ~ 13:08:11) 
Bir de ihbar süresi içinde iş arama izniniz oluyor. Normalde ihbar süresi boyunca günlük 2 saat. Ama toplu kullanırsanız 80 saat ediyor 8 hafta için o da 2 hafta demek. yani 6 haftada ayrılabilirsiniz. Kullanmadığınız yıllık izinleriniz varsa onları da saydırırsınız ihbar süresinden. Kalanının da parasını verip çıkabilirsiniz.


  • zimbirik  (23.08.21 14:15:10) 
6 haftanın parasını öder ayrılırsın. (1 buçuk maaş) Bir sonraki iş yeri için kötü referans olmayacaklarını iyi analiz et.

ek: çıkış kodunu sistemde istifa olarak gireceklerine emin ol.
  • kanlakarisikyagmur  (23.08.21 14:18:02 ~ 14:52:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.