[]

İsteklerini yapmazsanız kötü davranan abi / tehdit var mı sözlerinde

Ev işi konusunda hiç yardım etmeyen , aynı evde yaşayan,çalışmayan zengince bi abim var.bu arada şu an ben de para kazanamıyorum. Abinin zenginliği babaya ait işyerini, bazı arsalarını satmasından gelen bi para. Tamamını oğullarına verdi ve bana hiçbişi ayırmadılar. ( bilgi olarak yazıyorum)
Abim hiçbi şekilde yardım etmez evdeki işe. Ağır işleri bile ben kız kardeş olarak ben yaparım.arabasını yıkatırım.sanayiye bırakırım. Market pazar işi bendedir. O poşet taşımaz. Ağır kaldırmaz, yardım etmez vs

Bugün şöyle bi olay oldu: arabasının aküsü bitmiş usta gelecek kapıya. Bana sen in şarj etsin usta dedi
Ben de evin erkeği sensin araba da senin. İn bahçeye adam seni görsün ben ne anlarım aküden dedim.
Kızdı bağırdı bundan sonra bana abi deme dedi küfretti.

Akşam da marketten meyve suyu istemiş ama bunları dokunup içeri almıyor ( korona nedeni ile psikolojik rahatsızlıkları daha da arttı. 8 yıldır evden pek fazla çıkmıyordu. Koronada da sürekli el yıkama vs var ama bu durumu bence biraz da kullanıyor. Çünkü istediğinde tatile vs gidiyor ).

Ben eve dönünce bana meyve suyunu içeri al, cam şişelere doldur dedi. Ben de ben evde yokken geçen hafta marketten istediğin karpuz kapıda 4 gün bekledi. Onu bile içeri almadın. Evde sebze un ekmek bitti anneme hiç yardım etmedin. Ben eve dönene dek evde ne varsa onla idare ettiniz, ben gelene dek yumurta bile almadınız.ben olduğum yerden kalkıp size sebze getirdim.
Kendi işini artık yapmaya alış dedim. Ve yapmayacağımı söyledim.
Cevap olarak : bunlar sana yol su elektrik olarak geri dönecek dedi.( burada sizce tehdit var mı, sorum burada )
Çünkü bu abi daha önce beni evden kovmuştu (evin tapusunu bana abinin adına yaotı ve abi bi ara evden git burası benim demişti. Ve 2 yıl kadar ayrı yaşamıştım) ve istediklerini yapmadığımda para vs vermiyorlar. Bütün mal mülk nakde çevrilmiş abilerime verilmiş durumda. İyi geçinirsem arada bir harçlık veriyorlar. Abinin bu sözünde sizCe ekonomik bi tehdit var mı ?

Ben de ona cevap olarak beni sindirip her istediğini yaptıracağını sanıyorsan buna artık boyun eğmeyeceğim. Ben nasıl evde her işi yapıyorsam sen de biraz yardım edeceksin .beni sindireceğini sanma dedim.

Daha evvel de çok bağırıp üzerime yürümüştü,en son anneme bardak fırlattığında ben de onun üzerine yürümüştüm o da beni evden kovmuştu.

İstediği herseyi yaptığım sürece sesi çıkmıyor ama yapmazsam hep bi ekonomik ve psikolojik şiddet var.

 
Evin bu kadar yükünü çekeceğinize iş bulun ayrı evde yaşayın tekrar. Bunların parasını almaya da muhtaç olmaya da değmez. Varsın hepsini oğullarına versinler. Ceketinizi alıp çıkın.


  • Hallegadola  (21.08.21 23:29:14) 
Bir daha da görüşmeyin iyinize de kötünüze de çağırmayın. Böyle ailem olsa yeni tanıştığım insanlara ailem yok öldü deyip geçiştiririm o derece. Tamamen hayatınızdan çıkarın hepsini.


  • Hallegadola  (21.08.21 23:30:25) 
Sorunuza cevap: evet orada tehdit var. "İyi geçinirsem arada bir harçlık veriyorlar" cümlesinde de ekonomik şiddet var.

O evden kurtulmaya bakın.
  • kobuzchu kiz  (21.08.21 23:32:23 ~ 23:38:47) 
Böyle aile düşman başına. Çok geçmiş olsun.

Baba öldüyse miras kaçırma ile alakalı bi dava vardı onu açarım. İş bulup ayrı eve çıkarım.

Bence bahsettiğiniz tehdit var. Zaten daha önce de yapmış.

Siz de stokholm sendromunda olabilirsiniz. Kurtarın kendinizi oradan.
  • zimbirik  (21.08.21 23:32:58) 
Ben olsam para için dava açardım. Babanın öyle bir hakkı yok.


  • sta  (21.08.21 23:36:14) 
gerçekten zor bir durum. umarım bir an önce her şey yoluna girer.

evet düpedüz çok açık tehdit var.
+ruh ve/veya akıl sağlığı hiç yerinde olmayan bir abi var.
+fiziksel, psikolojik, ekonomik şiddet var.

ve bunların olduğu bir ailenin değişme ihtimali çok ama çok düşük. ya tüm aile terapi alacak ya da ailenin başına çok farklı bir olay gelecek falan.

eğer mümkünse hemen bir işe girip o evden mümkün olan en kısa sürede çıkın.

ama iş ararken bunu söylemeyin bence.
iş bulun, düzeninizi kurun. sonra da çıkın gidin.
yoksa bu pasif agresif saldırganlık ile ona bile engel olabilir gibi geldi abiniz.
atıyorum iş görüşmesine gideceğiniz gün gitmenizi bir şekilde engellemek gibi.

baba vefat mı etti, 2 yıl ayrı yaşadıktan sonra neden döndünüz?
  • la lykia  (21.08.21 23:40:59) 
dava +1
sen evlat degil misin? ne demek erkek cocuklara vermek?
hemen bir ise gir ve ayri eve cikmaktan once avukat parasi biriktir etraftan yardimci olacak birini bulamayacaksan.
bir sekilde o davayi ac ama.

soruya cevap: ergence bir cumle yapisi ama evet o cumle hir tehdit.

benim de abim var. bizim de baska sorunlarimiz var. en son beni dolandirdi. evet...
cizdim ustunu. bazen soranlar oluyor, neredeyse tek cocugum diyecekken abim vara donuyorum. o derece unuttum gitti. kardessin diye hayatinda tutmak zorunda degilsin yani. sonradan vicdanim da rahatladim. sen de onu hayatindan cikar.
  • Kittie  (21.08.21 23:50:32) 
Ayri evde yasama durumu varsa yine kovsun ve ayri yasayin. çadirda da yasasan bu amelelikten guzeldir ve yasamissin zaten oncesinde de


  • ala09  (22.08.21 00:06:33) 
ekonomik olarak tehdit ettiğinde bütün mal varlığının babanın olduğunu söyle ve kendine çeki düzen vermesse miras davası açacağını söyleyip karşı tehditte bulun. imkanın varsa da aç tabi.


  • xrated  (22.08.21 00:20:59) 
Baban vefat etmeden önce mi bıraktı tüm malları? Aynı evin içerisinde sana dava açarım diye tehdit etmen durumunda sana fiziksel zarar verebilir. Mirastan önce üzerine yürüdüğünde evin kime ait olduğu fark etmeksizin “şikayet ederim 1 ay uzaklaştırırım, yasalar benden yana” diye tehdit etmen seni fiziksel şiddetten bir nebze koruyabilir.

Muhtemelen Anadolu’da bir şehirdesin ama kadın hakları ile ilgilenen bir kuruluşa gidip avukat desteği alabilirsin. Mümkün olduğunca kısa sürede kendine iş bulup kendi hayatını sürdürmelisin, yoksa abin yarın öbür gün evlendiğinde hayatın çok daha kötü olabilir. Belli ki para bitince o evi de satar yine açıkta kalırsın.
Soruna cevap olarak bu psikolojik ve ekonomik şiddet.
  • Omelas'ı Terk Eden Köylü  (22.08.21 01:05:16) 
Ekonomik özgürlüğü sağlayıp o evden ayrıl + bi avukata aratıp mirasın yarısını vermezse dava yolu ile alacağını söyle, vermezse dava aç


  • Kahir ekseriyet  (22.08.21 03:10:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.