[]

Yazılım mühendisliği ve bilgisayar mühendisliği arasındaki fark nedir?

Tercih yapıyoruz da. Bu bölümleri yazdık. Aradaki fark nedir acaba. Hem ders içerikleri hem iş piyasası açısından?




 
bilgisayar mühendisliği = elektrik elektronik ile yazılım mühendisliğinin karışımı, ders içerikleri bence farklıdır, yazılımcı olmak istiyorsan bence yazılım mühendisliği oku


  • nahtoderfahrung  (14.08.21 19:46:38 ~ 19:47:08) 
Artık fark yok. Hangisini okursan oku yazılımcı oluyorsun.


  • prole  (14.08.21 20:15:07) 
alanlar hiç bildiğim alanlar değil ama şöyle bir fikir verebilirim; hangi üniversiteleri yazıyorsanız, bu üniversitelerin websitesine girin, iki bölümün ders programlarını açıp yanyana koyup bakın. ders isimlerinden ders içeriklerine her üniversite tüm yıllarının ders programlarını paylaşır. hatta baktığınız üniversitenin akts paketi sayfası varsa oradan da bakabilirsiniz.

ben örnek olarak arattım şimdi de ikisinin birden olduğu bahçeşehir üniversitesi gördüm, örnek olarak iki programı şu şekilde karşılaştırabilirsiniz:

bau.edu.tr
bau.edu.tr

her üniversitenin program açıklamaları vardır bu şekilde, bence bakmanız faydalı olur.
  • nimberjack  (14.08.21 20:22:52) 
is hayatinda sallayan yok ikisi de yazilimci(analist,test de yazilim sayilir) oluyor.

Okulda bilgisayar bolumune daha cok elektronik basarlar.
Daha cok "muhendislik" icerir.

Ama sonucta o donem hocanin cani ne istiyorsa ona agirlik verilir.
Biz 2 sene deli gibi elektronik ve matematik isledik, neredeyse hic yazilim gormedik.
Baba hocalardan 3 tanesi emekli oldu simdi full yazilim isliyorlar.
  • divit  (14.08.21 22:04:32) 
Ders içerikleri biraz farklı, mezun olunca yazılımcı oluyorsun ikisinden de.

Şimdi abi yazılım dediğin şey aslında bi mühendislik değil, zanaatkârlık. Oturup direkt işi (ürünü) yapıyorsun aslında. İşi pratik yaparak ya da piyasada ustaların yanında çıraklık yaparak öğreniyorsun. Okulda öğrettiklerinin çok da bir esprisi yok. JS yazmak için fizik öğrenip napıcaksın yani. (Ha ML / computer graphics falan yapıyorsundur, eyvallah, ama çoğumuz yapmıyoruz).

Ama TR'de adında mühendislik geçmeyince veliler çocukları göndermiyor diye adına mühendislik diyelim demişler.

Baştan ismini de düzgün koymayınca epey çorba bir müfredatı olmuş bilgisayar mühendisliğinin. Donanım/elektronik dersi var, teorik matematik dersleri var, (şanslıysan) kod yazdığın 3-5 dersin de olur.

Yazılım mühendisliğinde bu donanım / matematik kısmı yok, (olması gerektiği gibi, gerçi az daha matematik olsa iyi olabilirmiş) kod yazmaya çok daha odaklı bir bölüm. Sıkıntı şu ki eskiden beri gelen durumlar nedeniyle yazılım mühendisliklerinin puanı düşük, o yüzden bilgisayar mühendisliğine göre "prestiji" daha az, hem de ortamın daha kötü oluyor genelde.
  • plutongezegendegilmi  (14.08.21 22:35:19) 
ikisinden cikanda yazilimci olabilir ama genelde yazilimdan cikan sistemci olmaz. hem sistemci hem de yazilimci isleri arayacak birisi isin bilg. muh. daha iyi olur. sadece yazilim dusunen birisi icin yaz. muh. sistemci maaslari genelde yazilimci maaslarindan dusuk olur.


  • helenart  (14.08.21 23:09:57) 
bilgisayar mühendisliği daha genel.
it alanında mühendislik öğreniyorsun, illa yazılımı yapıp uygulamak zorunda değilsin. bi konu hakkında araştırma yapıp yeni çözüm yolları da bulabilirsin.

iyi bir okulda bilgisayar mühendisliği ufkunu daha fazla açar. yazılım bir bakım işin hamallığı mühendislik farklı bir şey.
  • nuisance  (15.08.21 00:00:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.