[]

Apple MacBook Pro 13" M1 8C CPU 256 GB SSD

Bir süredir bilgisayar arayışındayım. oyun oynanmayacak sadece ofis programları ve günluk rutin işlerde kullanılacak. Uzun ömürlü hızlı ve pil ömrü uzun bir bilgisayar arıyorum. macbook m1 in hızlı ve uzun pil ömürlü olduğunu duydum ancak 256 GB olması beni düşündürüyor. Sizce yetersiz bir hafıza mıdır? Bir de daha önce hiç mac kullanmadığım için ofis programlarında sorun yaşar mıyım? Yardımcı olursanız sevinirim




 
Microsoft office gayet güzel çalışıyor macos altında.
Tabi işiniz için elzem oğlu elzem yazılımların evvela native macos sonra native m1 versiyonları var mı kontrol edin. Kimi yazılımların mac sürümü olmayabiliyor. (Bazı yazılımların win sürümü olmadığı gibi)

256 evet biraz az ben de 16 ram 512 ssd yapmaya çalışırdım onu bütçe olanak veriyorsa. Ama 256 ile idare edilmez diye bişey yok bin liraya inanılmaz hızlı usb 3 type c harici ssd'ler var azcık götünden başından bişey sarkmasını göze alırsanız (ki zaten m1 macbook air demek dongle life demek hali hazırda) depolama çözülebiliniyor.

Not: Depolama bi şekilde harici çözülüyor da ram çözülemiyor uzun ömürlülük adına 16 almayı bi gözden geçirin derim. (Normal şartlar altında mac'ler 10 sene kadar üzüntüsüz hizmet verir)
  • hedep  (12.08.21 21:04:10 ~ 21:05:11) 
8 gb ram, 512 gb disk air aldım ama keşke 16 alsaymışım diyorum bazen. hani yavaşladığı, kastığı falan yok gerçi ama activity monitor'de memory pressure'ı görünce şüphe ettim.

dendiği gibi, bağlantı aparatıyla depolama çözülüyor ama ram için çare yok.
  • chezidek  (12.08.21 21:34:44) 
gündelik kullanım için çok güçlü bir bilgisayar hani ofis, surf, ufak tefek işlemler, müzik dinleme vb gibi.

13 inç ekran bana çok ufak geldi, airlere baktım onlar da 13 inç. eğer uzun saatler çalışacaksan sıkıntı yaratabilir.

ayrıca böyle bir bilgisayar alacaksan rami kesinlikle 16gb olmalı çünkü taş gibi sağlam macler. olası sorunlarda da firma ürünün arkasında duruyor. 5 6 7 sene sonrasını düşünerek 16 diyorum. benim mac'im 16gb ramli 6. yılını doldrudu ve sorunsuz. maclerden daha sağlam hiç bir makina görmedim ben henüz. m1lerde ramler ssd hepsi lehimli anakart üstüne.

mac ve windows arasında dosya boyutu konusunda şunu farkettim. windowsta 24 gb olan oyun mac de 8 gb olabiliyor. 3 kata varan boyut farkı oluyor.

mac programlarının boyutları da oldukça ufaktır. 40 gb sistem kullansa sana 200 gb temiz kalır, ofis programları da çok yer tutan şeyler değil zaten.

m1 işlemcili macbook pro ile air'in en önemli farklarından biri macbookpro da fan sistemi olması air de olmaması.

macler ısındığı zaman işlemci hızını düşürüyor. bu konu ile ilgili bir sürü inceleme videosu bulabilirsin.
  • killerbee  (12.08.21 22:01:34 ~ 22:10:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.