[]

Doktorun "Üst taraflarda iltihap var ama PCR'a gerek yok" yorumu?

Merhaba arkadaşlar.

Bir süredir 3 kişi beraber yaşıyoruz. Ben hariç diğer iki kişi 23 Temmuz'da semptom gösterdiler ve PCR testleri pozitif çıktı. Filyasyon ekibi bende semptom olmadığı için test yapmadı, sadece karantinada kalmam söylendi.

Hepimizin karantinası 5 Ağustos itibariyle tamamlandı. Evin tek PCR'sız kişisi olarak, 9 Ağustos'ta beni de bir doktor görsün diye özel bir hastanenin doktoruna başvurdum.

Kan tahlili ve tomografi istemişti, bugün sonuçlar için gittim. Bilgisayarından sonuçları inceledi ve "Akciğerlerinde bir sorun yok ama üst taraflarda boğazın oralarda iltihap var. Sana ilaç yazacağım" dedi. Ben de "Peki şu aşamada PCR yaptırmam gerekir mi?" diye sordum, "Semptomun olmadığı için yaptırmana gerek yok" dedi.

O an aklıma gelmeyen ama eve gelince aklıma takılan bazı şeyler var şu an. Şimdi üst taraflarımda madem iltihap var, şu an haberim olmadan pozitifsem, öyle bir durumda benim o covid ilaçlarını kullanmam gerekmez mi? Hoca niye PCR seçeneğini direkt ekarte ediyor olabilir ki?

Yanlış mı düşünüyorum? Fikirlerinizi paylaşabilirseniz çok sevinirim. Zira kafam bayağı karıştı şu an.

 
ilaçla yedi günde ilaçsız bir haftada geçer... ne olacak yahu sanki zatürre olmuş gibi davranmayın.


  • bronz böcek  (11.08.21 16:32:57) 
Biraz sert olmuş ama üstteki arkadaşa katılıyorum. Sanırım birazda çevreden kaynaklı pozitif olunca "yolun sonuna geldiğini" "kesinlikle acil bir şekilde tedaviye ihtiyacı olduğunu" filan düşünüyor. Pozitif olduğun sürece "ayaklı covid" gibi herkese bulaştırmıyorsun. Kuluçka sürsi var ki anlattığın olayda geçmiştir çoktan.

Mesela ben; bir gün aynı odada cam kapalı iken yaklaşık 10 kişi ile yemek yedim, 2 saat filan sohbet ettim. akşamına test yaptırdım pozitif çıktı. Tabi bu panikle diğer 10 kişide test yaptırdı. Sonuç: kimse pozitif çıkmadı, hastalık belirtisi göstermedi.

Bak pozitifim ama kimseye bulaştıramadım.

Diğer bir konu covidin ilacı yok aslında doğrudan. Grip olduğunda nurofen alsanda iyileşirsin almazsanda ama nurofen alırsan halsizliğini alır ağrın varsa keser filan bu da öyle bişey.

Yani elbette dikkat et filan ama doktor gerek yok diyorsa ve olay anlattığın gbiyse gerek yok.

Bu arada ilaçlar değil sadece ilaç favi ile başlıyor ismi favipavir sanırım tam ismi.

Ha ben illa o çubuğu burnuma sokturacağım içim rahat etmiyor diyorsan yaptır tabi.
  • infernalcadre  (11.08.21 17:18:40 ~ 17:19:55) 
ısrarla pcr isteyin. ısrar edin. gerekirse imkan varsa özelde yaptırın.
sağlığınızla oynamaya değmez. en ufak şüphede pcr yapılmalı.

  • photo85  (11.08.21 20:26:43) 
Muhtemelen covid'in son donemlerinde oldugunu dusundu, o yuzden gerek duymadi.


  • hayley williams ile evlenecek genc  (12.08.21 00:27:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.