[]

İngilizce kitap tavsiyesi

Şöyle okurken grameriyle kelimeleriyle anlatımıyla lezzet verecek, ingilizcemizi de güzelleştirecek ama shakespeare ingilizcesi de olmayan, devamlı (kelimeleri ve kalıpları) anlamakla uğraşmak yerine akışına kapılıp kolayca okunacak, tatil çantasına atmalık kitap tavsiyeniz var mı? Tür farketmez, kendim elerim..




 
En son okuduğumu yazayım;

The Five People You Meet In Heaven
  • put it in your appropriate place  (09.08.21 08:51:05) 
George Orwell ve Umberto Eco'nun kurgudışı yazılarını çok seviyorum. Karmaşık konuları acayip berrak bir şekilde anlatabiliyorlar. Eco'dan Ur-fascism'i Orwell dayıdan da Such such were the joys'u öneririm. İkisi de internette var.

İlla kitap olsun derseniz Eco'nun Inventing the Enemy ve Turning Back the Clock derlemeleri güzel. Orwell'in deneme toplamaları orwell.ru'da var.
  • bruce mclaren  (09.08.21 09:15:55) 
Alice’s Adventures in Wonderland and Through the Looking Glass

Penguin Classics’ten okumuştum ve zaten bu kitaba aşık olduğum için çok keyifliydi. Tam bahsettiğiniz gibi çantaya atmalık ve sözlükle falan pek uğraştırmayacak akıcı bir kitap.
  • ms brownstone  (09.08.21 09:25:06) 
John steinbeck okuyabilirsin


  • nickimin hakkini veremedim  (09.08.21 10:16:34) 
- brandon sanderson dil olarak bence çok akıcı ve yalın. mistborn serisini çok rahat okudum b1-2 arasında olmama rağmen zorlanmadım.
- harry potter serisinden çok keyif aldım.
- hobbit çok güzeldi ama ilerleyen kitaplarda zorlandım ama seviyeniz yüksekse bence tolkien harika bir yazar.
- daha basit anlatım istiyorsanız rainbow rowell çok tatlış.
  • windymimas  (09.08.21 14:38:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.