[]

aşk ilişkisinde şüphe & çözüm önerisi

Çok sevdiğiniz sevgilinizin başka bir hemcinsinizle kuşku uyandıran bir telefon görüşmesine tanıklık ettiniz ve açıklama istediniz diyelim. Aldığınız cevabın doğru olduğuna inanıyorsunuz ki bu da görüştüğü kişinin sevdiği “normal” bir arkadaşı olduğu yönünde, yine de içinize sinmeyen bir şeyler olursa, bu noktadan sonra (çözüm odaklı şekilde) nasıl ilerlerdiniz?




 
Konuşarak. Ama iki tarafın da iletişim beceresinin yüksek olması ve en önemlisi iletişime açık olması gerekir.


  • ruhen hastayim ben  (08.08.21 23:52:17) 
ask iliskisinde karsimdaki kisi ben engel ol(a)miyorum, onden mudehale edemiyorum diye baskasiyla birlikte olacaksa olsun, ortaya ciksin ayrilalim. "hareketlerini kontrol edeyim, bilmemkimle gorusmesini engelleyeyim de aralarinda bir sey gelismesin" mantigini ben anlamiyorum. aksine birak gelisiyorsa gelissin ki sen de hayatinin hatasini yapmadan duzgun iliski yasayabilecegin birini bul.

ben biriyle iliski icindeysem o kisiye guvenmeyi secmisimdir, secerim. bana soyledigi sey son sozdur.

madalyonun obur yuzu ise tabii yalani aldatmayi affetmem.

yani icine sinse ne olur sinmese ne olur, bir sey olacaksa olacak zaten. senin engellemenle olmasa degeri ne ki? bugun kurtarirsin yarin aldatilirsin. yarin kurtarirsin obur gun aldatilirsin. mal çürük. boyle iliskileri anlamiyorum, icinde de olmak istemem. butun omru paranoyayla gecirmek yerine karsindakini iyi tartip iliskiye girmek, sonra guvenmek ve guvenin huzuruyla yasamak daha kolay ve doyurucu. guvenini bosa cikaran biri olursa kendi kaybi. o zaman ortadan kaybolmasini bileceksin tabii ki.

sonuc olarak: aldigin cevabin dogru olduguna inaniyorsan kafani daha da takma. yalan ise ortaya cikar zaten. eger durum oyleyse bir gun once yakalamissin bir hafta sonra yakalamissin ne farkeder? bitecekti her turlu, kafayi takmaya degmez yani. aksine ters bir durum yoksa ve olmayacaksa akil sagligini bos yere bozmamis olursun.

akil sagligi ve doyurucu iliskiler icin aldatilmayi onden engelleme refleksinden kurtulmak lazim. cunku farketmiyor. karsindaki yanlis kisiyse, aldatacak karakterde biriyse aldatacaktir. ha bugun ha yarin farketmez yani.
  • robokot  (08.08.21 23:59:54 ~ 09.08.21 00:06:28) 
bence supheye cozum yok suphe basladi mi bitmiyor


  • ala09  (09.08.21 01:58:50) 
Şüphe başlarsa bitmez+1
Her şeyi açık açık konuşmazsanız konu çözülmemekle kalmaz, ileriki ilişkilerinize de yansıyabilir… ytd

  • her giriste sifresini unutan adam  (09.08.21 02:57:37) 
güvenmeyi seçebilecekseniz seçin, seçemeyecekseniz bitirin. şüphelendim beni ikna et diye birine gitmek saçmalık.


  • bronz böcek  (09.08.21 08:46:32) 
şüphe çok kötü bir zehir ya. insanın içine girince, tekrar güvenmek çok zor oluyor.


  • wild honey suckle  (09.08.21 08:52:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.