[]

Hollanda'ya Yabancı Kız Arkadaş ile Göçme Sorunsalı

merhabalar, hızlıca özetleyeceğim: hollanda'dan bir iş teklifini kabul ettim ve yüksek nitelikli göçmen olarak 2 ay sonra iş başı yapıyorum plana göre, evrak sürecim başladı. yanımda yabancı uyruklu (rus), oturma izni olan ve yanımda ikamet eden kız arkadaşımı da götürebilecek olduğumu ifade ettiler. haliyle ona sponsor olmam vasıtasıyla benim üzerimden o da çalışma izni alabilecek. gel gelelim kız arkadaşımın yanında pasaport dışında hiç bir resmi evrak yok ve lanet rus konsolosluğu her hangi bir işlem için 3 ay sonraya randevu vermesiyle meşhur. şu aşamada kız ark için hollanda konsolosluğundan ne tür evraklar isteneyeceğini bilmediğimiz için zamanımız dar olmasına rağmen aksiyon alamıyoruz. kendisini Rusya'ya gönderip olası evrakları toplayıp gelmesini planlıyoruz.

şimdi sorulara geçelim,
-daha önce benzer bir süreçten geçen olduysa partner için istenilen evraklar hakkında bilgisi var mı? (doğum sertifikası dışında)
-oldu ki rus konsolosluğu imana gelip erken randevu verdi ve belgeleri 1 ayda hazırladı, Rusça dokümanı Türkiye'de nasıl apostil edeceğiz?

konuyla ilişkili herhangi ek bilgi/öneriniz varsa da lütfen paylaşınız.

 
www.facebook.com

şu gruba dahil olup önceden sorulmuş sorulara göz atın. bulamazsanız danışın.
  • sttc  (25.07.21 22:48:16) 
Eğer blue carda başvuruyorsanız, aynı anda birlikte başvurabiliyorsunuz. Eksik evrak vb. nedenle sadece siz başvurduysanız, eşinizin daha sonra aile birleşimi gibi bir süreç ile yanınıza gelebiliyor.

Siz yine güncel bilgileri kontrol edin.
  • archmage mahmut  (25.07.21 23:48:23) 
@archmage mahmut highly skilled migrant vizesi şeklinde ilgili firma başvuru yapıyor, sonrasında mvv alacağım ve gideceğim anladığım kadarıyla, yani blue card değil.

kız arkadaşın yabancı uyruklu olması işleri fena karıştırıyor, anladığım kadarıyla doğum belgesine (Türkiye'de karşılığı Formül A, nüfus müdürlüğü veriyor) ve bekar olduğumuzu kanıtlayan (benim için yine nüfus müdürlüğünden) birer belgeye ihtiyacımız var. gel gelelim bunları kız arkadaşım rus konsolosluğundan aldığında (ki 2 ay içinde hayal gibi) İngilizce'ye tercüme edip apostil edilmesi gerekiyor, bunu Türk makamlarında apostil edebilir miyiz, ettik diyelim hollanda konsolosluğu "kardeşim bu kız rus, ne alaka Türk apostili" der geri çevirir mi, yoksa şimdiden gidip alıp gelse daha iyi mi, uçuşlar kapanır da dönememe riskini almaya değer mi onu anlamaya çalışıyoruz.
  • rca  (26.07.21 03:24:47) 
vukuatli nufus kaydi (dogum belgesi), ikametgah, belki adli sicil kaydi istenebilir. benim genel olarak avrupa'da istendigini bildigim belgeler bunlar.

sonucta ikametgahi turkiye oldugu icin belgeleri turkiye'de apostil ettirmesinde sorun yok diye dusunuyorum. yani rusya'ya gidip belgeyi alsa gelse, turkiye'deki rus konsoloslugunda veya gelmeden oradaki turk konsoloslugunda da turkce'ye cevirtebilir hatta.

en kotu ihtimal sen onden gidersin, o da aile birlesimi ile sonradan gelir ama evlilik bagi olmadan aile birlesimi nasil olur, onu bilmiyorum.

ben de hollanda'da cok buyuk bir firmaya is basvurusunda bulundum, bakalim neler olacak. iyi dileklerini alirim :P :D
  • chezidek  (26.07.21 10:12:11) 
biz uğraştık vizemizi aldık bari yanıtları vereyim başkaları da faydalansın:

- IND kabul mektubunda bazı evraklar istiyor bunları birer fotokopisi ile hazırlıyorsunuz (bizden bekar olduğumuzu kanıtlayan belge istendi, benim için İngilizce'ye çevrilmiş nüfus kayıt örneği, Rus kız arkadaş için rusyadan alınmış ve hollanda'da çevrilmiş medeni hal belgesi. orada belediye kaydı yapabilmek adına doğum sertifikası isteniyor, Türk vatandaşları formül-a belgesi alıp apostil edip oradaki belediyeye direkt verebilirler zira çok dilli bir belge, Rus kız arkadaş için yine çeviri gerekti, tüm bu belgeler bulunduğu ülke tarafından apostilli olacak.yabancılar için gereken belgeleri hollanda'da çevirip postayla almak çok daha ekonomik çünkü oranın tercümanlarının mührü yeterli olduğu için çeviriye tekrar apostile ihtiyaç kalmıyor, Türkiye de önce Türkçe'ye sonra ingilizceye çevirelim derken noter çok pis öpüyor),
- pasaport fotokopileri gerekli,
- kız arkadaşım için benim pasaport kopyamı ayrıca isteniyor,
- kişi başı 2 adet foto nobel foto'dan, boyutları önemli 35x45 olması lazım
  • rca  (02.09.21 18:44:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.